News

Percheziții de amploare în București, Ilfov și Ialomița. Sunt vizate un ONG și Primăria Sectorului 5. Fonduri de 30 de milioane de lei, cheltuite ilegal

Percheziții  în București, Ilfov și Ialomița. Un ONG, suspect că a cheltuit necorespunzător fonduri de 30 de milioane de lei, de la Primăria Sectorului 5.
24.05.2022 | 14:36
Perchezitii de amploare in Bucuresti Ilfov si Ialomita Sunt vizate un ONG si Primaria Sectorului 5 Fonduri de 30 de milioane de lei cheltuite ilegal
Pe ce a cheltuit banii ONG-ul. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Șapte percheziții de amploare au fost făcute marți în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa. Este vizat un dosar în care este implicată Asociația Împreuna Salvam Sectorul 5, înființată de fostul edil Daniel Florea. ONG-ul este suspect că a primit fonduri de 30 de milioane de lei de la primăria de sector, bani pe care i-a cheltuit ilegal.

Cum a cheltuit ONG-ul fondurile de la Primăria Sectorului 5

Concret, ONG-ul ar fi investit banii în în bunuri și servicii supraevaluate. De altfel, nici Primăria Sectorului 5 nu a scăpat de percheziții. Informația a fost confirmată de Claudiu Ceti, șeful de cabinet al instituției.

ADVERTISEMENT

Claudiu Ceti a precizat că de la fața locului s-au ridicat unele documente. De altfel, a subliniat că Primăria Sectorului 5 s-a retras din  ONG-ul creat de fostul primar Daniel Florea.

”Nu era ONG-ul Primăriei, când am descoperit aceste sincope, ne-am retras din ONG. Cei responsabili trebuie să plătească”, a declarat șeful de cabinet al edilului Sectorului 5, la Antena3.

ADVERTISEMENT

”În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii”, a transmis și Poliția Capitalei, potrivit News.ro.

Mai multe persoane au fost duse la audieri

Drept urmare, mai multe persoane au fost duse la audieri și se va stabili dacă se vor dispune măsuri preventive asupra lor. ” Împreună Salvăm Sectorul 5” a fost fondat de Primăria Sectorului 5, în octombrie 2017.

ADVERTISEMENT

ONG-ul curprindea mai multe instituții precum: Primăria Sectorului 5, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Daniel Florea a ocupat fotoliul de edil al Sectorului 5 până în 2020, după care a fost înlocuit de Cristian Popescu Piedone. Acesta din urmă se află în prezent la închisoare, unde are de executat o pedeapsă de patru ani.

ADVERTISEMENT
Tags: