News

Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens

08.04.2021 | 14:33
Perchezitii privind achizitionare ilegala a 1 milion de masti Prejudiciul este imens
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a efectuat joi, 8 aprilie, percheziții în Capitală privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este de aproximativ 1,5 milioane de lei. 

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice Sector 6 şi procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 efectuează, joi, două percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi cesiune fictivă în legătură cu achiziţionarea de măşti de protecţie, scrie Agepres.

ADVERTISEMENT

“Poliția Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6 pune în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind săvărșirea infracțiunilor de înșelaciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, și cesiune fictivă”, se arată un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Înșelăciune cu măști. ”Au fost folosite firme fantomă”. Poliția Capitalei a făcut percheziții

Potrivit anchetatorilor, suspecţii s-ar fi folosit de firme fantomă, la care administratori erau puse persoane de o condiţie financiară modestă, în numele cărora ar fi acţionat, fiind înregistrate nouă infracţiuni distincte de înşelăciune.

ADVERTISEMENT

”În luna septembrie a anului 2020 au fost înregistrate două dosare penale privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, prin folosirea de ordine de plată falsificate, cu prilejul achiziţionării a 660.000 măşti de unică folosinţă, în valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măşti de unică folosinţă, în valoare de aproximativ 160.000 lei.

Mai multe persoane s-ar fi folosit de societăți comerciale administrate în drept de persoane cu o condiție financiară modestă – firme fantomă – în numele cărora ar fi acționat. S-au înregistrat 9 infracțiuni distincte de înțelăciune.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 1.500.000 lei”, a transmis joi Poliția Capitalei, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 6.

ADVERTISEMENT