Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens

Robert Cristea   
în HotNews
08/04/2021, 14:33
Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens
Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens. Sursa foto: bizbrasov.ro

Poliția Capitalei a efectuat joi, 8 aprilie, percheziții în Capitală privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este de aproximativ 1,5 milioane de lei. 

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice Sector 6 şi procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 efectuează, joi, două percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi cesiune fictivă în legătură cu achiziţionarea de măşti de protecţie, scrie Agepres.

“Poliția Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6 pune în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind săvărșirea infracțiunilor de înșelaciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, și cesiune fictivă”, se arată un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Înșelăciune cu măști. ”Au fost folosite firme fantomă”. Poliția Capitalei a făcut percheziții

Potrivit anchetatorilor, suspecţii s-ar fi folosit de firme fantomă, la care administratori erau puse persoane de o condiţie financiară modestă, în numele cărora ar fi acţionat, fiind înregistrate nouă infracţiuni distincte de înşelăciune.

”În luna septembrie a anului 2020 au fost înregistrate două dosare penale privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, prin folosirea de ordine de plată falsificate, cu prilejul achiziţionării a 660.000 măşti de unică folosinţă, în valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măşti de unică folosinţă, în valoare de aproximativ 160.000 lei.

Mai multe persoane s-ar fi folosit de societăți comerciale administrate în drept de persoane cu o condiție financiară modestă – firme fantomă – în numele cărora ar fi acționat. S-au înregistrat 9 infracțiuni distincte de înțelăciune.

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 1.500.000 lei”, a transmis joi Poliția Capitalei, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 6.

Închide ×