Sport

Performanță istorică reușită de Kylian Mbappe în PSG – Lorient 5-1. Rămâne la Paris? „Nu-i o decizie ușoară”

Kylian Mbappe (23 de ani) va rămâne fără contract în următoarele două luni, dar acest lucru nu îl împiedică să joace perfect la PSG. Francezul a strălucit în victoria cu Lorient, scor 5-1.
04.04.2022 | 14:16
Performanta istorica reusita de Kylian Mbappe in PSG  Lorient 51 Ramane la Paris Nui o decizie usoara
Kylian Mbappe a avut o prestație de zile mari în PSG - Lorient 5-1. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSG e lider în Ligue 1, cu un avans de 12 puncte în fața lui Marseille. În etapa a 30-a a învins-o cu 5-1 pe Lorient, la capătul unui meci excelent făcut de superstarul Kylian Mbappe. Internaționalul francez în vârstă de 23 de ani a reușit să înregistreze o performanță istorică în confruntarea de pe Parc des Princes.

Kylian Mbappe, prestație de vis în PSG – Lorient 5-1. Ce premieră a bifat superstarul francez

În partida cu Lorient, Kylian Mbappe a marcat două goluri și a oferit trei pase decisive, pentru Lionel Messi și pentru „dubla” lui Neymar. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a reușit astfel o premieră: să dea trei assist-uri într-un singur meci!

ADVERTISEMENT

O premieră a reprezentat-o și performanța reușită de tripleta Mbappe – Messi – Neymar. Meciul cu Lorient a fost primul din istorie în care reușesc să marcheze toate cele trei super vedete ale echipei antrenate de Mauricio Pochettino.

La final, Mbappe a fost elogiat de cele mai importante publicații din Hexagon: „A fost magic” și „a iluminat noaptea lui PSG”, a scris cotidianul francez L’Equipe, care nu i-a dat, totuși, nota maximă francezului: atacantul lui PSG a primit doar 9. A fost notat însă cu 10 de către ParisFans și FootMercato.

ADVERTISEMENT

Mbappe ar putea continua la Paris și din sezonul viitor

Kylian Mbappe a vorbit după partidă despre viitorul său. Contractul atacantului cu PSG expiră pe 30 iunie 2022, dar acesta nu s-a decis încă pentru ce echipă va juca. Până de curând, cea mai probabilă destinație a francezului era Real Madrid, dar fotbalistul nu exclude prelungirea înțelegerii cu liderul din Ligue 1.

„Nu trebuie să facem mare tam tam. Știm cu toții cum stă treaba. O să mă gândesc. Nu e o decizie ușoară. Voi încerca să fac ce e cel mai bine pentru mine și familia mea.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă voi semna prelungirea cu PSG, chiar nu știu. Dar da, sigur că este posibil să rămân”, a declarat Kylian Mbappe, conform lesport10.com.

Presa din Spania a oferit deja detalii din contractul pe care Mbappe ar urma să îl semneze cu gruparea „blanco”. Francezul ar urma să semneze un contract pe cinci ani, cu „galacticii”, perioadă în care va câștiga 250 de milioane de euro, cu o clauză de reziliere de peste un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru că ar urma să vină din postura de jucător liber de contract, Mbappe va primi de la Real Madrid și o primă de instalare, de 150 de milioane de euro, atât cât cere mama fotbalistului, care îi este și agent.

  • 160 de milioane de euro valorează în acest moment Kylian Mbappe, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 1,68 e cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT