Sport

Performanță pentru România! Mihaela Valentina Cambei a fost desemnată halterofila anului!

Mihaela Valentina Cambei a câștigat titlul de cea mai bună sportivă din 2023 după ce a luat trei medalii de aur la Campionatul European de haltere.
18.02.2024 | 07:30
Performanta pentru Romania Mihaela Valentina Cambei a fost desemnata halterofila anului
Mihaela Valentina Cambei a fost cea mai bună sportivă la haltere din 2023. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a avut parte de multe medalii de aur la Campionatul European de haltere din Bulgaria. Pe lângă reușitele Loredanei Toma, Mihaela Valentina Cambei a câștigat trei medalii de aur într-o zi și a fost desemnată cea mai bună sportivă din 2023.

După trei medalii de aur, Mihaela Valentina Cambei a fost desemnată cea mai bună sportivă din 2023

AIPS Europe (Asociația Internațională de Presă Sportivă) și Federația Europeană de Haltere (EWF) au oferit la Sofia titlurile pentru cei mai buni halterofili din 2023. Cele două organizații oferă acest premiu începând cu anul 2022.

ADVERTISEMENT

Premiile au fost oferite la începutul Campionatului European de haltere din Bulgaria. Astfel, la bărbați a câștigat Lasha Talakhadze din Georgia, iar la feminin Mihaela Valentina Cambei a fost desemnată cea mai bună sportivă din 2023.

Atleta din România a participat la categoria 49 kg și a fost votată drept cea mai bună halterofilă din Europa de către cei mai buni sportivi ai acestei discipline, de către jurnaliști și de către comitetul executiv al AIPS Europe. După reușita de la Sofia, Cambei este în pole position pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ADVERTISEMENT

Cine este Mihaela Valentina Cambei?

Mihaela Valentina Cambei este o tânără sportivă de 21 ani care face performanțe uriașe în haltere. Atleta este din Bacău, iar anul trecut a câștigat aurul continental al categoriei 49 kg. Performanța aceasta i-a adus și titlul de cea mai bună sportivă din 2023.

În 2018, Cambei a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de tineret din Vară, în Argentina, tot la aceeași categorie. Un an mai târziu a câștigat medalia de argint la Campionatul European de haltere la juniori U23. La Campionatul European din 2021 a reușit o nouă medalie de bronz la senioare.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România deține și medalia de argint câștigată în cadrul Campionatului Mondial de tineret din 2021. Cambei a mai obținut în 2022 aurul la Campionatul European de juniori U23 și argintul la Mondiale.

Loredana Toma, câștigătoare a două medalii de aur la Campionatul European de haltere!

Loredana Toma a reușit marea performanță de a câștiga două medalii de aur într-o singură zi. Sportiva din România a participat la Campionatul European de haltere din Bulgaria și a făcut-o cu brio.

ADVERTISEMENT

Loredana a participat la categoria de 71 kg. Sportiva a obținut aurul la total, cu 241 kg și la smuls, cu 114 kg. La proba de aruncat a terminat pe a 4-a poziție, cu 127 kg, după ce a ratat cele două încercări la 131 kg.

Loredana Toma are 28 de ani și este dublă campioană mondială și de patru ori campioană europeană la haltere. Sportiva a concurat până acum categoriile 58 kg, 63 kg, 64 kg și acum la 71 kg.

ADVERTISEMENT