Sport

Loredana Toma, câștigătoare a două medalii de aur la Campionatul European de haltere! Performanță fantastică!

Loredana Toma a reușit marea performanță de a câștiga, vineri, două medalii de aur la Campionatul European de haltere din Bulgaria.
16.02.2024 | 21:02
Loredana Toma castigatoare a doua medalii de aur la Campionatul European de haltere Performanta fantastica
Loredana Toma a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de haltere. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are o săptămână plină de medalii la Campionatele Europene. Pe lista sportivilor români care au triumfat pentru “tricolor” se numără și Loredana Toma care a câștigat două medalii la Europeanul de haltere.

Loredana Toma, câștigătoare a două medalii de aur la Campionatul European de haltere!

Loredana Toma a reușit marea performanță de a câștiga două medalii de aur într-o singură zi. Sportiva din România a participat la Campionatul European de haltere din Bulgaria și a făcut-o cu brio.

ADVERTISEMENT

Loredana a participat la categoria de 71 kg, acolo unde a obținut aurul la total, cu 241 kg și la smuls, cu 114 kg. La proba de aruncat a terminat pe a 4-a poziție, cu 127 kg, după ce a ratat cele două încercări la 131 kg.

Loredana Toma are 28 de ani și este dublă campioană mondială și de patru ori campioană europeană la haltere. Sportiva a concurat până acum categoriile 58 kg, 63 kg, 64 kg și acum la 71 kg.

ADVERTISEMENT

Andreea Ana a câștigat prima medalie de aur pentru România la Campionatul European de lupte

Anul acesta la București are loc Campionatul European de lupte, iar pentru sportivii români acest lucru reprezintă un mare avantaj care îi poate ajuta să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Astfel, prima medalie de aur nu a ezitat să apară și a fost obținută destul de repede. Andreea Ana este sportiva care a reușit această performanță în competiția de seniori a luptelor la sol (wrestling).

ADVERTISEMENT

Românca a trecut de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova în preliminarii, de ucraineanca Maria Vinik în sferturi și în semifinale de luptătoarea germană Anastasia Blayvas.

La categoria de 55 kg, Andreea Beatrice Ana a înfruntat-o pe Mariana Drăguțan, sportiva din Republica Moldova. Potrivit celor de la AGERPRES, sportiva română a câștigat al treilea titlu european la senioare. Acest lucru după o victorie categorică, scor 11-0.

ADVERTISEMENT

Mariana Drăguțan a fost campioană europeană U23 și medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 și 2023. Performanțele sale, dar și forma sportivă, o făceau pe sportiva din Republica Moldova favorita competiției la 55 kg.

ADVERTISEMENT