Sport

Performanță remarcabilă a Loredanei Toma la Campionatele Europene de Haltere. A câștigat 3 medalii de aur într-o singură zi!

Loredana Toma a reușit încă o performanță pentru sportul românesc. Halterofila a impresionat și a cucerit trei medalii într-o singură zi.
19.04.2023 | 19:53
Performanta remarcabila a Loredanei Toma la Campionatele Europene de Haltere A castigat 3 medalii de aur intro singura zi
Loredana Toma a ajuns la 5 titluri de campioană europeană. Sursă foto: Facebook @FRH
ADVERTISEMENT

Loredana Toma este noua campioană europeană la stilul smuls, după ce a ridicat nu mai puțin de 110 kilograme. Sportiva cu șanse și la o medalie olimpică a mai reușit să aducă alte două medalii de aur într-o singură zi.

Loredana Toma a cucerit 2 medalii de aur la Campionatele Europene de haltere din Armenia

Loredana Toma s-a impus la smuls la categoria 71 de kilograme. Cvadrupla campioană europeană a ridicat 110 kilograme, după ce a ratat la 115.

ADVERTISEMENT


Campioana europeană a terminat cu un total de 125 de puncte, urmată în clasament de Giulia Miserendino, podiumul fiind completat de Lisa Marie Schweizer.

România a ajuns la 14 medalii la Campionatele Europene de haltere

Înainte de intrarea în concurs a Loredanei Toma, România mai reușise să cucerească alte 11 medalii la Erevan. Andreea Coruta și Mihaela Cambei au cucerit câte trei medalii la 55 de kg, respectiv 49 de kg.

ADVERTISEMENT

Cosmina Pană a mai acontat două medalii de argint. Tot o medalie de argint a cucerit și Valentin Iancu la 55 de kg aruncat, precum și alte două medalii de bronz la categoria 55 kg la smuls și total.

Loredana Toma, cea mai valoroasă halterofilă din România a reușit să aducă trei medalii în ultima zi la Campionatele Europene de la Erevan. La proba de aruncat și-a adjudecat aurul cu 130 de kg, în timp ce la total a terminat de asemenea prima.

ADVERTISEMENT

„Regina” halterelor din România e campioană mondială și favorită la medalie și la Jocurile Olimpice

Loredana Toma are în palmares și un titlu mondial și a mai reușit alte patru medalii la Campionatele Mondiale. Aur la smuls, aruncat şi total în 2017, la Anaheim, Statele Unite, dar şi două medalii de aur la smuls şi total la Mondialele de la Bogota, din 2022.

Halterofila era extrem de optimistă și înainte de startul competiției: „Am adversare tari din Italia, din Anglia. Nu mă tem însă de nimeni. Dacă voi cuceri titlul continental, acesta va fi cel de-al cincilea”, a spus Loredana Toma pentru pagina de Facebook a CS Rapid.

ADVERTISEMENT

Primul titlu continental a venit în 2017 la Split (Croația). Au urmat alte patru titluri europene: 2018 (Bucureşti), 2019 (Batumi, Georgia) şi 2021 (Moscova, Rusia).

ADVERTISEMENT