News

A fost pericol de explozie în Prahova. Un TIR cu 24 de tone de uree a luat foc. Pompierii au intervenit prompt. Update

Este alertă pe Autostrada A3 din Prahova. Un TIR cu 24 de tone de uree a luat foc și este pericol ridicat de explozie. Echipaje numeroase de pompieri intervin.
01.02.2023 | 21:03
A fost pericol de explozie in Prahova Un TIR cu 24 de tone de uree a luat foc Pompierii au intervenit prompt Update
Alertă pe Autostrada A3, în Prahova. Pericol de explozie, după ce un TIR cu 24 de tone de uree a luat foc. Sursa foto: jurnalul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
01-02-2023
19:12

Incendiul izbucnit la un TIR cu 24 de tone de uree, în Prahova, a fost stins

În urmă cu puțin timp, incendiul care a izbucnit pe autostrada A3, la kilometrul 53, la un TIR încărcat cu 24 tone de uree granulată (concentraţie de 46,5 % azot) a fost stins, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

În urma intervenției prompte a pompierilor, pericolul de explozie a fost anulat, iar traficul în zonă a fost reluat pe banda de urgenţă a sensului Ploieşti-Bucureşti.

Autoritățile din Prahova sunt în alertă. Un autotren încărcat cu îngrășământ a fost cuprins de flăcări. În zonă intervin mai multe echipaje ISU.

Alertă pe Autostrada A3, în Prahova. Pericol de explozie, după ce un TIR cu 24 de tone de uree a luat foc

Din primele informații, incendiul a izbucnit pe autostrada A3, la un TIR încărcat cu 24 tone de uree granulată (concentraţie de 46,5% azot). Există pericol mare de explozie.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Aceștia au reușit într-o primă fază decuplarea capului tractor de încărcătură pentru a împiedica propagarea și la acesta.

Din datele oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova aflăm că, dat fiind pericolul mare de explozie, comandantului intervenției a cerut adoptarea unei tactici defensive, pentru protejarea echipajelor ce acționează la acest incident.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui grav incident, traficul pe autostrada A3 este blocat complet. În acest moment, la locul incendiului acționează mai multe autospeciale de intervenție ale ISU Prahova.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, ”traficul este oprit pe sensul București spre Ploiești, la km 52, în zona localității Buda, județul Prahova.

ADVERTISEMENT

După izbucnirea focului, autovehiculul a rămas imobilizat pe a doua bandă. Se estimează reluarea circulației în condiții normale după câteva zeci de minute”, anunță autoritățiile.

Un alt TIR, implicat într-un eveniment rutier, în Suceava

Un alt TIR a fost implicat, miercuri, într-un grav eveniment rutier. Vehiculul s-a răsturnat, în jurul amiezii, în nordul țării.

ADVERTISEMENT

Potrivit Poliției Rutiere, TIR-ul, încărcat cu mandarine, se deplasa pe centura ocolitoare a municipiului Suceava. La un moment dat a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Potrivit datelor ISU Suceava, la fața locului au fost mobilizați pompierii militari ai Detașamentului Suceava cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2.

Conducătorul autotrenului a suferit răni și a fost transportat la spital. Zeci de minute, traficul rutier a fost îngreunat în zonă.

ADVERTISEMENT