News

Pericolul din spatele pastilelor pentru slăbit. Avertismentul medicilor: „Nu duc la rezultate bune”

Medicii vorbesc despre pericolul din spatele pastilelor pentru slăbit. De ce pot fi aceste medicamente dăunătoare pentru organism
07.01.2024 | 21:19
Pericolul din spatele pastilelor pentru slabit Avertismentul medicilor Nu duc la rezultate bune
Pericolul din spatele pastilelor de slăbit. Foto Unplash.com
ADVERTISEMENT

Pericolul din spatele pastilelor pentru slăbit ne este semnalat de specialiștii în medicină. Având în vedere că sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar în ultima perioadă mulți români au mâncat tot ce au poftit, medicii se așteaptă ca în curând mare parte dintre aceștia să caute metode pentru a slăbi, dacă s-au trezit cu kilograme în plus.

Pastilele pentru slăbit, un real pericol pentru organism

Însă, foarte mulți dintre aceștia aleg varianta rapidă, în loc să mănânce sănătos și să facă sport. Cea mai la îndemână cale de a elimina kilogramele în plus o reprezintă pastilele pentru slăbit. Nu este, însă, cea mai sănătoasă metodă.

ADVERTISEMENT

Medicii avertizează persoanele care obișnuiesc să consume astfel de medicamente. Ei spun că pot avea efecte adverse foarte periculoase pentru organism. Multe dintre aceste suplimente sunt comercializate și promovate pe internet de către persoane care nu sunt autorizate în acest sens.

„O dietă echilibrată ar trebui să includă toate principiile nutritive carbohidraţi, proteine şi lipide sănătoase”, a transmis medicul nutriționist Olivia Micşa, la Observator News.

ADVERTISEMENT

Sunt multe persoane care apelează din prima la aceste tablete care promit miracole, experimentează pe propria piele faptul că nu duc la rezultate bune”, adaugă medicul.

Unii români merg în farmacii pentru a cumpăra aceste suplimente. Angajații de aici spun că cele mai vândute sunt ceaiurile care au un puternic efect laxativ. Apoi, urmează produsele din plante care pot tăia pofta de mâncare.

ADVERTISEMENT

Ce efecte adverse pot avea aceste medicamente

Există, însă, și categoria de persoane care achiziționează aceste suplimente de pe internet, deși unele dintre pastile ar trebui acordate doar prin rețetă. Riscurile la care se supun oamenii sunt imense.

Vorbim de efecte adverse pe termen scurt, dar și pe termen lung. De exemplu, unele medicamente pot provoca insomnie, stare de nervozitate, anxietate sau depresie, dar și palpitații ori dureri în piept. Pe termen lung, persoanele care consumă suplimente pentru slăbit se pot confrunta cu probleme digestive grave și se pot trezi cu efecte negative asupra sistemului endocrin și hormonilor.

ADVERTISEMENT

Medicii nu recomandă nici dietele, ci o schimbare a obiceiurilor alimentare. De asemenea, dacă pe lângă dieta echilibrată adăugăm și mișcarea, specialiștii spun că este calea cea mai sigură și mai sănătoasă de a slăbi.

ADVERTISEMENT