News

Peste 20 de persoane au fost otrăvite în Rusia, după ce au băut cidru. Bilanț tragic: 16 morți și 6 răniți

Autoritățile din Rusia transmit că 22 de persoane au fost otrăvite cu cidru, în timp ce 16 victime au murit după ce au consumat o băutură aparent cunoscută.
05.06.2023 | 17:49
Peste 20 de persoane au fost otravite in Rusia dupa ce au baut cidru Bilant tragic 16 morti si 6 raniti
Peste 20 de persoane au fost otrăvite în Rusia. Foto: Tass
ADVERTISEMENT

Cel puțin 16 oameni au murit în urma otrăvirii cu cidru marca Mister Cider, undeva în regiunea Ulyanovsk. Mai mult, două femei au murit în regiunea Samara, iar două victime sunt din Udmurtia. Conform datelor oficiale, cauza morții ar fi un tip de cidru produs la Samara. Autoritățile transmit că cele mai multe persoane au murit în Ulyanovks, 16 la număr.

Peste 20 de persoane au fost otrăvite în Rusia

Guvernatorul acestei regiuni, Aleksey Russkikh, vorbește despre 22 de cazuri de otrăvire, majoritatea fiind la Dimitrovrag și Ulyanovsk. Mai mult, la Dimitrovgrad au ajuns 6 persoane la Terapie Intensivă după ce au băut cidru Mister Cider. Potrivit primelor date, majoritatea victimelor sunt femei.

ADVERTISEMENT

Conform TASS, primele victime au cerut ajutor în perioada 3-5 iunie, după care au fost internate în spital în stare gravă cu diagnosticul de ”otrăvire cu o substanță neidentificată”. Se pare că toate victimele au consumat un anumit tip de cidru, furnizat de un producător din districtul Krasnoglinsky din Samara. Momentan nu s-a anunțat oficial care ar fi substanța conținută de cidru care a dus la otrăvirea oamenilor.

În acest caz au fost anchetatorii au reținut un antreprenor individual care a furnizat produsele. Produsul respectiv, Mister Cider, era aparent un produs de încredere consumat de localnici. Până acum Poliția a confiscat aproximativ 6 tone de cidru în regiunea Ulyanovsk.

ADVERTISEMENT

Mai mult, anchetatorii au programat un studiu fizico-chimic al produselor confiscate. Între timp, Departamentul de Investigații al Comitetului de Investigații al Federației Ruse pentru Regiunea Ulyanovsk desfășoară o investigație care are în centru otrăvirea cu cidru a unei fete de 16 ani la Dimitrovgrad.

Autoritățile din Dimitrovgrad au promis familiilor decedaților sprijin împreună cu Ministerul Protecției Sociale din regiune. Guvernatorul din Ulyanovsk a cerut să se oprească de urgență vânzarea de cidru în regiune, iar pe teritoriul Dimitrovgrad, distribuirea sa a fost deja întreruptă. Totodată, autoritățile din regiunea Samara le-au cerut locuitorilor să raporteze locurile unde se vinde băutura Mister Cider, și sub nicio formă să nu o cumpere sau să o consume.

ADVERTISEMENT

Rusia are o reală problemă cu producția și consumul alcoolului ilegal, la fel ca și vecinii indieni. De exemplu, în 2016 au murit 77 de oameni după ce au consumat băuturi alcoolice care conțineau niveluri ridicate de etanol. Oamenii preferă acest tip de alcool pentru că e mult mai ieftin decât cel de pe rafturi, iar veniturile foarte scăzute din anumite zone ale Rusiei nu le oferă locuitorilor o alternativă reală.

În 2018, autoritățile din Siberia anunțau că 8 ruși au murit după ce au consumat alcool contrafăcut, însă până acum nu a mai fost înregistrată o situație similară, prin care zeci de oameni să moară după ce au consumat un produs aparent sigur, de pe rafturile magazinelor din regiune.

ADVERTISEMENT

Așadar, în 2018 au murit 18 oameni, iar cu mai multe luni înainte mureau 34 de persoane în sud-vestul țării, lângă Ekaterinburg. Potrivit anchetei de atunci, victimele au cumpărat alcool în perioada 7-14 octombrie de la un ”grup de persoane”, dintre care două au fost arestate. Cel mai grav caz rămâne cel din 2016, când 77 de oameni au murit în Siberia după ce au băut ulei de baie amestecat cu alcool.

ADVERTISEMENT
Tags: