Life

Peștele care te poate ucide dacă nu e gătit corect. Mulți nu știu de el

Preparatul care te poate omorî dacă nu este pregătit ca la carte de bucătari. Foarte multe persoane nu au auzit de el până acum.
29.07.2023 | 12:00
Pestele care te poate ucide daca nu e gatit corect Multi nu stiu de el
Preparatul care te poate omorî dacă nu este gătit ca la carte de bucătari. Foarte multe persoane nu au auzit de el până acum. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Peștele care te poate ucide dacă nu e gătit corect. Mulți nu știu de el. Specialiștii susțin că este cel mai periculos pește comestibil din întreaga lume pentru că conține o otravă pentru care, din păcate, nu există antidot.

Preparatul care te poate omorî dacă nu este pregătit ca la carte de bucătari. Foarte multe persoane nu au auzit de el până acum

Preparatul care te poate omorî dacă nu este pregătit ca la carte de bucătari. Foarte multe persoane nu au auzit de el până acum, în ciuda faptului că este vorba de niște pești cu origine dubioasă care ucid anual mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Această delicatesă este una dintre cele mai căutate, fiind găsită adesea în restaurantele din Japonia. Prețul preparatului culinar este unul destul de piperat, un kilogram putând fi achiziționat cu 265 de dolari în plin sezon.

Peștele conține tetrodotoxină, o otravă puternică pentru care nu există antidot. Această otravă este de 1.000 de ori mai puternică decât cianura de potasiu, putând fi găsită în mai multe zone, în funcție de tipul peștelui.

ADVERTISEMENT

Concret, fugu este delicatesa culinară care poate duce la moartea oamenilor. Se găsește frecvent în Japonia, unde sunt prinse circa 35 de tipuri de astfel de pești. De asemenea, în lume sunt aproximativ 350 de tipuri de pești puffer.

Preparatul se servește numai în localurile în care chefii își asumă răspunderea totală și pregătirea lui în mod corect. În felul acesta guvernul japonez este sigur că oferă clienților din restaurant un pește-balon fără toxine.

ADVERTISEMENT
Fugu, delicatesă japoneză
Fugu, delicatesă japoneză. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik

Fugu, peștele care poate provoca decesul

Fugu, peștele-balon care poate provoca decesul oamenilor, este bogat în proteine și sărac în calorii. În plus, are mulți nutrienți, printre care se numără vitamine și minerale. Totodată, alimentul este recomandat pentru sănătate și frumusețe.

Având în vedere pericolul pe care îl poate provoca, Guvernul din Japonia a fost nevoit să ia măsuri radicale. În momentul de față, există o obligație legală care spune că doar manipulatorii calificați pot servi acest produs.

ADVERTISEMENT

Printre simptomele pe care le au oamenii care s-au intoxicat cu fugu se află amorțirea limbii și a buzelor, durerile de cap, amețeala și vărsăturile. În cele mai grave cazuri ritmul cardiac crește dramatic, în timp ce tensiunea arterială scade.

De cele mai multe ori victimele ajung să facă paralizie musculară și să aibă probleme serioase cu respirația. Moartea poate surveni la câteva ore de la ingerare. Cei care supraviețuiesc în primele 24 de ore se recuperează de cele mai multe ori.

ADVERTISEMENT