News

Peter R. de Vries, unul dintre cei mai cunoscuți reporteri din Olanda ar fi fost împușcat în plină stradă. Ce s-a întâmplat cu atacatorul

Presa locală susține că bărbatul împușcat în plină stradă ar fi celebrul reporter de investigații, Peter R. de Vries.
07.07.2021 | 00:10
Peter R de Vries unul dintre cei mai cunoscuti reporteri din Olanda ar fi fost impuscat in plina strada Ce sa intamplat cu atacatorul
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost ținta unui atac armat în plină stradă în Amsterdam. Presa locală susține că ar fi vorba despre unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de investigații, Peter R. de Vries.

Bărbatul a fost transportat la spital, acesta suferind răni grave. Poliția a decis să păzească intrările centrului unde a fost dus  Peter R. de Vries.

ADVERTISEMENT

Peter R. de Vries, unul dintre cei mai cunoscuți reporteri din Olanda ar fi fost împușcat în plină stradă

Poliția a remis un comunicat, după ce un bărbat a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam, în apropierea uneia dintre cele mai mari piețe. Identitatea victimei nu a fost făcută publică, dar potrivit presei locale este vorba despre cunoscutul reporter de investigații, Peter R. de Vries.

Acesta a fost transportat de urgență la spital suferind răni deosebit de grave, scriu cei de la Parool. Peter R. de Vrie în vârstă de 64 de ani ar fi fost împușcat în cap, au declarat câțiva martori.

ADVERTISEMENT

“Un bărbat a fost împușcat pe Lange Leidesdwarsstrat. Mai multe servicii de intervenție rapidă au fost mobilizate, iar poliția caută suspectul sau suspecții”, se apară în comunicatul poliției.

Publicaţia Parool a publicat un filmuleț și o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ.

ADVERTISEMENT

Suspectul a fost prins

Cei de la BNO News susțin că suspectul ar fi fost prins de forțele de ordine pe o autostradă de lângă Amsterdam.

Peter R. de Vrie este unul dintre cei mai cunoscuți reporteri din Olanda. El este unul dintre cei care a investigat răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983.  A devenit apoi celebru și în SUA după investigarea dispariției adolescentei Natalee Holloway, în 2006.

ADVERTISEMENT

În anul 2019, jurnalistul a fost informat de polițiști că este pe lista unui cunoscut criminal.

De Vries a fost amenințat în repetate rânduri de mai mulți reprezentanți ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga. A refuzat însă mereu să-și angajeze oameni care să-l protejeze.

În anul 2008, olandezul a câștigat premiul Emmy pentru reportajele realizate în cazul dispariției tinerei Natalee Holloway.

ADVERTISEMENT