Fotbal international

Petr Cech a devenit jucător de hochei pe gheață! A fost ales omul meciului la debutul în liga a patra din Marea Britanie. VIDEO

13.10.2019 | 22:07
Petr Cech a devenit jucator de hochei pe gheata A fost ales omul meciului la debutul in liga a patra din Marea Britanie VIDEO
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al echipelor Chelsea și Arsenal, Petr Cech, a devenit jucător de hochei pe gheață, la doar câteva luni după ce s-a retras din fotbal. Publicația The Guardian a anunțat că fostul internațional ceh în vârstă de 37 de ani a semnat un contract de portar cu echipa britanică Guildford Phoenix, din liga a patra, care s-a înființat în 2017.


UPDATE 13 octombrie, ora 22:09 / Guildford Phoenix a terminat 2-2 meciul cu Swindon Wildcats, dar s-a jucat la loviturile de departajare, unde Petr Cech a fost eroul echipei și a apărat două penalty-uri, exact ca în vremea în care juca fotbal. Tot el a fost ales omul meciului la sfârșitul confruntării.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Guildford l-au lăudat pe Twitter și sunt foarte bucuroși că fostul portar al lui Chelsea și Arsenal evoluează pentru ei, chiar și rivalii sunt încântați că cehul a ales să se reprofileze: „Țin cu Petr Cech la acest meci, chiar dacă joacă împotriva echipei mele de sufelet. Nu mă judecați, dar ceea ce face omul acesta este fenomenal și merită respect din partea tuturor”, a spus un suporter advers.


Știre inițială:

Petr Cech a devenit jucător de hochei pe gheață

Petr Cech, care a revenit la Chelsea în funcția de consilier tehnic după ce în ultimele patru sezoane a evoluat pentru rivala Arsenal Londra, ar putea debuta ca jucător de hochei pe gheață la sfârșitul acestei săptămâni, el urmând să poarte numărul 39 la noua sa echipă. Guildford Phoenix va întâlni duminică, în arena Guildford Spectrum, formația Swindon Wildcats II.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântat că am ocazia să joc pentru Phoenix și să trăiesc emoțiile unui meci. Sper să pot ajuta această echipă tânără să își atingă obiectivele în acest sezon. Vreau să ajut echipa să câștige cât mai multe meciuri atunci când voi avea șansa să joc. După 20 de ani de fotbal profesionist, aceasta va fi o experiență minunată pentru mine. Abia aștept să debutez în sportul care mi-a plăcut să-l urmăresc și să-l joc când eram copil”, a declarat Petr Cech.

Petr Cech în timpul unui antrenament al echipei de hochei pe gheață Guildford Phoenix

Cech a câștigat patru titluri de campion în Premier League

Cehul va fi antrenat la Guildford Phoenix de fostul jucător slovac de hochei pe gheață, Milos Melicherik. ”Suntem foarte încântați de faptul că Petr se alătură echipei noastre și așteptăm cu nerăbdare să-l vedem în acțiune în acest weekend. Și-a îmbunătățit mult calitățile față de când l-a văzut prima dată pe gheață și sunt încântat să-l văd jucând”, a spus Melicherik

ADVERTISEMENT

Petr Cech a jucat în cariera de fotbalist la formațiile Chmel Blsany, Sparta Praga, Rennes, Chelsea și Arsenal, iar la echipa națională a Cehiei a strâns 124 de selecții. El a câștigat patru titluri în Premier League, cinci Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, Champions League și Europa League. Portarul ceh s-a retras din activitate în această vară, după ce Arsenal a fost învinsă de Chelsea în finala Europa League.