News

Petrecere de adolescenţi încheiată într-o baltă de sânge. Cel puţin patru tineri au fost omorâţi şi 16 răniţi, într-un studio de dans

Un nou masacru în SUA, cel puţin patru tineri au fost ucişi prin împuşcare la aniversarea unei zile de naştere. În total sunt peste 20 de victime.
16.04.2023 | 19:37
Petrecere de adolescenti incheiata intro balta de sange Cel putin patru tineri au fost omorati si 16 raniti intrun studio de dans
Poliţiştii au securizat zona unde a avut loc masacrul
ADVERTISEMENT

În oraşul american Dadeville (Alabama) s-a produs un atac armat la o petrecere în care se serba o zi de naștere. Potrivit poliției, peste 20 de persoane au fost împuşcate, iar legiştii au confirmat decesul mai multor persoane, fără a preciza numărul exact. Presa americană vorbeşte de cel puţin patru morţi.

Tinerii omorâţi celebrau ziua de naştere a unui băiat de 16 ani

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, iar surse din anchetă afirmă că împușcăturile ar fi fost cauzate de un conflict care ar fi izbucnit la petrecerea care se ţinea într-un studio de dans. Majoritatea victimelor, se spune într-o notă a poliţiei, sunt adolescenți.

ADVERTISEMENT

Membrii familiilor victimelor au spus că erau peste 50 de persoane în incintă când au izbucnit împuşcăturile, astfel că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. În momentul de faţă nu este clar dacă trăgătorul a fost prins şi nici care au fost motivele sale.

Pastorul Ben Hayes, care servește ca şi capelan pentru Departamentul de Poliție din Dadeville și pentru echipa locală de fotbal a liceului, a confirmat că majoritatea victimelor sunt adolescenți, deoarece împușcăturile au avut loc la o petrecere de naștere a unui tânăr de 16 ani.

ADVERTISEMENT

El a subliniat că incidentul a zguduit acest orașel, unde crimele cu circumstanţe agravante sunt rare. Împușcăturile au început sâmbătă seara, la ora locală 22:34 (duminică dimineaţă, ora 06.34, în România), a transmis duminică Agenția de Aplicare a Legii din Alabama.

„A fost legată de o petrecere de naștere”, a spus şi sergentul Jeremy J. Burkett. „S-au pierdut patru vieți într-un mod tragic în acest incident și există mai mulţi răniţi”, a mai spus el. Burkett a refuzat să ofere mai multe detalii, invocând ancheta în curs.

ADVERTISEMENT

Dadeville este un orăşel cu o populație de 3.000 de locuitori şi se află la aproximativ 70 de kilometri nord-est de capitala statului Alabama, Montgomery. Guvernatorul Kay Ivey a transmis public condoleanțe acestei comunități, prin intermediul CNN.

Nu mai departe de începutul săptămânii, cel puțin cinci oameni au fost omorâţi în timpul unui atac care s-a produs într-o bancă din oraşul Louisville, din Kentucky. Alte șase persoane au fost rănite și duse la spitalele locale, în timp ce oamenii legii l-au ucis pe atacator.

ADVERTISEMENT

Presa americană scrie că pe parcursul lunii aprilie cel puţin un atac a avut loc în fiecare zi pe teritoriul. Cel mai sângeros din ultimele săptămâni a fost cel din 27 martie, de la o şcoală din Nashville, Tennessee, unde o tânără de 28 de ani a ucis şapte persoane.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Încă o zi liberă în România. Cine va beneficia de acest cadou
Încă o zi liberă în România. Cine va beneficia de acest cadou
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”