Sport

Petroliștii, șocați de suspendarea lui Țicu. Fac apel și folosesc cazul Șeroni

Petrolul, uluită de suspendarea record primită de Valentin Țicu după ce i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu. De ce îi poate fi micșorată pedeapsa.
18.10.2023 | 16:18
Petrolistii socati de suspendarea lui Ticu Fac apel si folosesc cazul Seroni
16 etape de suspendare a primit Valentin Țicu după ce i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Petrolul nu acceptă suspendarea de 16 etape primită de Valentin Țicu, iar „lupii-galbeni” au fost total bulversați la aflarea acestei decizii a Comisiei de Disciplină. FANATIK a aflat detalii de culise.

Petroliștii, consternați după ce Valentin Țicu a primit 16 etape de suspendare pentru că i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu

FANATIK a aflat că staff-ul și conducerea celor de la Petrolul a avut un șoc la aflarea veștii suspendării lui Valentin Țicu. „Găzarii” se așteptau ca fundașul stânga și căpitanul echipei să primească o pedeapsă între 8 și 10 etape.

ADVERTISEMENT

Claudiu Tudor, directorul sportiv al Petrolului, a oferit o reacție în exclusivitate și a confirmat: „Și noi suntem surprinși, pentru că nimeni nu se aștepta.., O să facem apel la această decizie. Am mare încredere în comisie ca va reduce pedeapsa”.

Precendentul Șeroni le dă speranțe mari ploieștenilor că Valentin Țicu va primi o suspendare mult mai mică la apel. Stoperul lui FC Botoșani a primit de asemenea 16 etape după ce l-a accidentat grav pe Nicușor Bancu și l-a scos luni bune din circuit. În cele din urmă, suspendarea i-a fost redusă la o singură etapă.

ADVERTISEMENT

Petroliștii pot invoca și cazul Ovidiu Mihalache – Elvir Koljic

Un alt caz asemănător care a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a fost cel al lui Ovidiu Mihalache, care l-a „rupt” pe Elvir Koljic. Fostul jucător al lui Poli Iași primise inițial 8 etape de suspendare și după apel a rămas doar cu 6.

Pe lângă cele 16 etape de suspendare, Valentin Țicu a primit și o amendă de 10.000 de lei, astfel sunt șanse mari ca jucătorul să nu mai evolueze în SuperLiga în 2023. Căpitanul lui Petrolul a stat deja 3 etape bară, iar până la finalul anului mai sunt încă 9 etape.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă suspendarea se va menține, căpitanul Petrolului va reveni pe gazon abia în returul campionatului, la finalul lunii ianuarie, în etapa a 22-a. Tot după pauza de iarnă ar urma să revină și jucătorul lui Hermannstadt, Dragoș Iancu, care se recuperează în acest moment la baza FCSB-ului, alături de kinetoterapeutul Ovidiu Kurti.

Cum au încercat să obțină o suspendare mai mică pentru Țicu

Verdictul a fost atât de drastic deoarece a fost încadrat la  capitolul „vătămare gravă a adversarului”, unde regulamentul prevede o suspendare între 16 și 24 de etape. Astfel, pe această încadrare, Valentin Țicu a primit de fapt pedeapsa minimă.

ADVERTISEMENT

Petrolul și Valentin Țicu au încercat să obțină o suspendare mai mică și au apelat la Dragoș Iancu: „În ultima zi înainte de comisie, s-a dus Țicu la Dragoș la spital să-i spună că îi dă 1.000 de euro pe lună, dar că-i trebuie o foaie să nu-l suspende. Păi ce înseamnă șantajul ăsta? Dacă vrei să ajuți un jucător, tu Țicu sau clubul Petrolul, te duci și spui: ‘îți dau 1.000 de euro. Nu mă interesează că-mi dă 10 etape, că-mi dă 40 etape’.

Îți dau că așa consider eu, că așa e omenește, nu? Putem să-i dăm și noi 1.000 de euro, chiar mai mult. Nu suntem cei mai bogați, dar nici nu ne vindem la primul colț de stradă. Lumea trebuie să înțeleagă. Dacă vrei să ajuți un om, îl ajuți”, a spus Dani Coman, la FANATIK SUPERLIGA.

  • 16 etape de suspendare a primit Valentin Țicu după ce i-ar rupt piciorul lui Dragoș Iancu
ADVERTISEMENT