Sport

Petrolul – FC Argeș 2-0, în etapa a 15-a din SuperLiga. „Lupii galbeni” respiră, Prepeliță și-a semnat sentința. Cum arată clasamentul

După 5 înfrângeri consecutive în SuperLiga, Petrolul a învins pe FC Argeș cu 2-0 în ultima etapă a turului sezonului regular și a urcat pe loc de play-off.
24.10.2022 | 20:10
Petrolul  FC Arges 20 in etapa a 15a din SuperLiga Lupii galbeni respira Prepelita sia semnat sentinta Cum arata clasamentul
Petrolul a învins clar pe FC Argeș cu 2-0 în etapa 15 din SuperLiga. Foto: Sport Pictures.
ADVERTISEMENT
24-10-2022
17:14

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Petrolul – FC Argeș 2-0

Petrolul a pus căpăt seriei de cinci înfrângeri la rând în SuperLiga și a urcat provizoriu pe loc de play-off în clasament, cel puțin până la terminarea ultimului meci al rundei, Sepsi – FCSB. „Lupii galbeni” au câștigat mult mai clar decât o arată scorul de 2-0 meciul cu FC Argeș, dar mult mai important decât cele trei puncte obținute este faptul că s-a ieșit din pasa proastă care parcă nu se mai termina.

De partea cealaltă, presiunea s-a mutat pe umerii antrenorului Andrei Prepeliță. Amenințat cu demiterea de conducătorii clubului argeșean în cazul unui rezultat negativ, acesta a fost dat afară imediat după meci. Cu obiectiv clar calificarea în play-off, „vulturii violeți” sunt departe de a-l îndeplini și singura cale de redresare a situației pare a veni prin înlocuirea staff-ului tehnic.

superliga
Clasament SuperLiga
24-10-2022
16:20

FINAL: Petrolul – FC Argeș 2-0 (Grozav 13, Budescu 85 pen.). Gură mare de oxigen pentru „găzari”

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 85: GOOOL PETROLUL! Abia intrat pe teren, Budescu transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 83: Mario Bratu este faultat în careu de Raynov și SEbastian Colțescu dictează penalty pentru gazde.

Min. 56: Alceus face un fault stupid la mijlocul terenului asupra lui Grozav, vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 46: A început repriza secundă.

24-10-2022
15:16

PAUZĂ: Petrolul – FC Argeș 1-0 (Grozav 13). „Lupii galbeni” intră în avantaj la cabine

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 43: Vâlceanu reține șutul lui Meza Colli de la 20 de metri.

Min. 39: Corner pentru gazde, Mathaus trimite cu capul milimetric pe lângă poartă.

Min. 23: Ișfan execută pe scurt o lovitură liberă de la 18 metri, lateral dreapta, Vâlceanu are un reflex bun și reușește să respingă.

Min. 13: GOOOL PETROLUL! După o combinație cu Irobiso, Grozav scapă singur în careu și înscrie cu un șut sub transversală, din colțul careului mic.

Min. 9: După o centrare a lui Țicu, Irobiso reia cu capul din 7-8 metri, dar Straton are un reflex uluitor și respinge.

Min. 8: Corner bătut pe scurt de piteșteni. Dobrosavlevici reia cu capul din 3 metri pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

24-10-2022
14:17

Echipele de start la Petrolul - FC Argeș

Echipele de start la meciul Petrolul – FC Argeș.

  • Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto, Jair, Grozav, Țicu – Măzărache, Irobiso. Rezerve: Leitner – Budescu, Pashov, A. Olaru, Velisar, M. Bratu, Cebotaru, Cioiu, L. Dumitriu. Antrenor: Nicolae Constantin.
  • FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevici, M. Constantin, Latovlevici – Meza Colli, Njike – Calcan, Alceus, Ișfan – Garita. Rezerve: Greab – Vianna, Raynov, I. Șerban, G. Crețu, Covaci, Donisa, Bertrand, Celestine. Antrenor: Andrei Prepeliță.

Meciul Petrolul – FC Argeș are loc luni, 24 octombrie, cu începere de la ora 18:15, în cadrul etapei a 15-a, ultima din turul sezonului regulat din SuperLiga. Prahovenii, după un start excelent, au intrat într-o profundă criză, cu înfrângeri pe linie în ultimele cinci partide. Au 17 puncte și ocupă locul 10. Tot 17 puncte și clasați imediat în urma lor sunt argeșenii, care cu o victorie și un egal în ultimele două jocuri au pus capăt crizei care îi afectase și pe ei.

Unde se joacă meciul Petrolul – FC Argeș, în etapa a 15-a din SuperLiga

Întâlnirea Petrolul – FC Argeș se dispută luni, 24 octombrie, de la ora 18:15, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Ambele echipe au câte 17 puncte și nu pot fi scoase din calculul luptei pentru play-off, care reprezintă obiectivul declarat al Argeșului, chiar dacă a avut evoluții sub potențial în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

Fanii Petrolului sunt supărați pentru că tocmai după ce problemele financiare au fost rezolvate în cea mai mare măsură echipa a început să joace tot mai prost, ajungând la cinci înfrângeri consecutiv în campionat plus una în grupele Cupei. Este probabil ca la acest meci tribunele stadionului „Ilie Oană” să fie ceva mai goale ca de obicei, ceea ce înseamnă că nu vor fi mai mult de 5-6.000 de oameni.

Cine transmite la TV partida Petrolul – FC Argeș

Partida Petrolul – FC Argeș se joacă luni, 24 octombrie, de la ora 18:15 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 15-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită pe micile ecrane pe cele trei canale de sport care transmit SuperLiga: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, este o vreme splendidă luni, 24 octombrie, departe de ceea ce ar însemna toamna, cu o temperatură care va ajunge la orele amiezii la 21 de grade. Asta înseamnă că la ora startului meciului vor fi cel puțin 19-20 de grade, ideal pentru cei din teren, dar și pentru cei din tribune. Unul dintre cei mai buni arbitri români, Sebastian Colțescu, din Craiova, va conduce acest meci.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Petrolul – FC Argeș

Problema prahovenilor este că pe lângă lunga serie de insuccese, situația din vestiar a devenit încordată ca urmare a deciziei antrenorului Nicolae Constantin de a dezvălui presei dialogul cu Gabi Tamaș. Suporterii cred că soluția cea mai corectă ar fi ca tehnicianul să își dea demisia, pentru că este clar că a pierdut încrederea jucătorilor.

ADVERTISEMENT

La FC Argeș Andrei Prepeliță trăiește din nou cu sabia deasupra capului, primarul Piteștiului avertizând că antrenorul va fi demis dacă situația din clasament nu se va îmbunătăți. Din fericire pentru Prepeliță, în ultimele două meciuri s-au obținut patru puncte și tensiunea a mai fost întrucâtva îndepărtată. Va lipsi în continuare fundașul central Grigore Turda.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FC Argeș

Prahovenii nu au mai bătut pe nimeni de peste o lună, însă casele de pariuri nu par a ține cont de acest lucru. Ele acordă prima șansă la victorie „lupilor galbeni”, cota fiind foarte tentantă: 2,40. Oapeții au primit un 3,30, care nu ar fi totuși imposibil, dacă ne luăm după statistici. Șansă dublă „1X” are cotă 1,40, iar șansă dublă „X2” are cotă 1,60. Gol marcat Petrolul valorează 1,35, gol marcat Argeș 1,55. „Over 1,5 goluri” ajunge la cota de 1,45.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu au mai stat față în față în prima divizie din sezonul 2010/2011, când Petrolul seca total Argeșul la Ploiești, cu un categoric 5-0. Însă în ultimele două meciuri care au avut loc în orașul „aurului negru”, în Liga 2, în 2019 și 2020, piteștenii sunt cei care au triumfat cu același scor, 2-1.

ADVERTISEMENT