Sport

Petrolul – FC U Craiova 4-3, în etapa 6 din SuperLiga. Thriller cu șapte goluri pe „Ilie Oană”

Petrolul a învins cu 4-3 pe FC U Craiova în etapa 6 din SuperLiga și a urcat până pe locul 3 al clasamentului, la egalitate de puncte cu viceliderul Universitatea Craiova.
18.08.2023 | 20:15
Petrolul  FC U Craiova 43 in etapa 6 din SuperLiga Thriller cu sapte goluri pe Ilie Oana
Meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si U Craiova 1948, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 18 august 2023. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-08-2023
17:44

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Petrolul - FC U Craiova 4-3

Petrolul și FC U Craiova au oferit un spectacol total, cu șapte goluri, în etapa 6 din SuperLiga. Gazdele au început furibund, aveau un avans de două goluri în minutul 12, dar oltenii au reușit să reducă din diferență până la pauză și se anunța o repriză secundă foarte intensă.

Iar așteptările nu ne-au fost înșelate. „Lupii” au marcat de două ori la rând, au mai avut un gol anulat cu VAR, însă au trăit cu mari emoții finalul de meci. Pentru că, la 4-1, FC U Craiova a reușit să marcheze prin Chiți și Bauza, iar finalul a fost unul incandescent. Oltenii au forțat egalarea, și-au înghesuit adversara în prorpiul careu, dar nu au reușit o remontada spectaculoasă.

Cu acest succes, al treilea la rând, Petrolul a urcat până pe locul 3 al clasamentului, la egalitate de puncte – 11 – cu ocupanta locului secund, Universitatea Craiova.

superliga
Clasament SuperLiga
18-08-2023
15:31

Petrolul - FC U Craiova 4-3 (Irobiso 4, 60 Jair 12, Muși 75 / Van Durmen 35, Chițu 80, Bauza 85 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Fluier final.

Min. 85: GOOOL FC U Craiova! Bauza transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 83: Grozav îl calcă pe Blidar în careu și după consultarea fazei pe monitor se acordă penalty pentru olteni.

Min. 80: GOOOL FC U Craiova! Bauza pătrunde în careu pe partea stângă, îi trimte pe 6 metri lui Chițu, care nu-l iartă pe Zima.

Min. 75: GOOOL Petrolul! Muși scapă singur spre poarta adversă și înscrie cu un lob elegant din 10 metri.

Min. 68: Popa respinge aiurea în față șutul lui Grozav din afara careului.

Min. 63: Corner pentru gazde, portarul Popa scapă mingea din mână în duel cu Seto, care reia apoi spectaculos pe spate în poartă. Golul este anulat însă de VAR pentru un fault asupra portarului oltean.

Min. 60: GOOOL Petrolul! Irobiso face „dubla” cu un șut din 7-8 metri, după o pasă a lui Jair.

Min. 35: GOOOL FC U Craiova! Sidibe șutează din careu la colțul lung, Zima respinge în față până la Van Durmen, care reia cu latul în plasă.

Min. 12: GOOOL Petrolul! Contraatac al gazdelor, Grozav pătrunde în careu pe stânga, centrează perfect pe 6 metri, de unde Jair reia fără probleme în plasă.

Min. 5: Sidibe preia excelent în careu, rămâne singur cu portarul, dar trimite din 6 metri peste poartă.

Min. 4: GOOOL Petrolul! Bine găsit de Jair, Irobiso pătrunde în careu și înscrie cu un șut plasat.

Min. 1: Jair reia spectaculos pe spate din 6 metri, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

Pierdere grea pentru FC U Craiova. Baeten s-a accidentat și a fost înlocuit cu Sidibe.

18-08-2023
15:07

Echipele de start la Petrolul - FC U Craiova 1948, ora 18:30

Petrolul Ploiești: Zima – Papp, Meijers, Țicu – Dumitriu, Hanca, Seto, Jair, Musi – Irobiso, Grozav. Rezerve: Eșanu, Gomes, Garutti, Purtic, Rădulescu, Jefferson, I. Răducan, M. Constantinescu, Petrovic. Antrenor: Florin Pârvu. 

FCU Craiova: R. Popa – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas – Asamoah, Dr. Albu – Baeten, Bauza, Van Durmen – A. Chiţu. Rezerve: Gurău, Kvakic, Vl. Achim, Vl. Pop, Sidibe, Bahassa, Blindar, Blănuță, Ibrahim. Antrenor: Nicolae Dică.

Meciul Petrolul – FC U Craiova 1948 are loc vineri, 18 august,  cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 6-a din Superliga. Echipa lui Nicolae Dică a legat două succese consecutiv, unul la Botoșani și altul acasă cu FC Voluntari. Prahovenii sunt în aceeași situație pozitivă, în ultima etapă învingând la București pe Rapid.

Unde se joacă meciul Petrolul – FC U Craiova 1948

Întâlnireea Petrolul _ FC U Craiova 1948 se dispută vineri, 18 august, de la ora 18:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești în etapa 6 din SuperLiga. Este un merci interesant, între două echipe care au arătat multe lucruri bune în ultimele două jocuri și poate ieși un spectacol cu goluri.

ADVERTISEMENT

Oficialii Petrolului așteaptă ca tribunele să fie mult mai populate după succesul din Giulești, victoria cu Rapid fiind un semnal clar că Petrolul poate fi anul acesta o candidată la play-off și trebuie luată serios în seamă. În concluzie se speră ca în tribune să fie în jur de 6-7000 de spectatori, ținând cont că este și perioada finală de vacanțe și concedii.

Cine transmite la TV partida Petrolul – FC U Craiova 1848

Partida Petrolul – FC U Craiova 1948 se joacă vinrti, 18 august, de la ora 18:30 pe stadionul Ilie Oană din Ploiești în etapa 6 din SuperLiga și este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteși viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești vineri, 18 august va fi extrem de cald. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, fără nici un pericol de precipitații. Foarte scăzută va fi în schimb umiditatea, ceea ce poate provoca probleme respiratorii. La ora partidei din cele 34 de grade de la amiază mai pot scâdea maxim un grad-două, ceea ce tot e foarte cald, fiind nevoie de pauzele de hidratare. Arbitrul paeridei este clujeanul Hirațiu Feșnic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Petrolul – FC U Craiova 1948

Antrenorul găzarilor, Florin Pârvu, nu are probleme serioase lot. Doar atacantul Irobiso lipsește, dar Petrolul are soluții cam pe toate posturile, reușind să existe cel puțin doi jucători pe fiecare post. Foarte probabil vârful din acest meci va fi Petrovic, Petrolul putând juca un sistem 4-2-3-1.

ADVERTISEMENT

La Nicolae Dică a cam început să fie săptămâna și despărțirile. Ultimul care și-a făcut bagajele și a părăsit Bănia este fundașul central italian Lorenzo Paramatti, unul dintre cei mai vechi lucători din lot. Variante de înlocuire ar fi elvețianul Lacroix sau Padula. Nu vor lipsi cei trei magnifici B (Bauza, Baeten, Bahassa) și nici golgeterul Chițu.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FC U Craiova 1948

Sunt două echipe cu victorii în ultimele 180 de minute dar pentru casele de pariuri gruparea prahoveană merită statutul de favorită, e drept nu la o diferență mare. Petrolul are 2,35 pentru a lua cele trei puncte iar oltenii au 3,45 pentru a pleca ei cu fruntea sus. Șansă dublă 1X are cotă de 1,40 iar șansă dublă X2 ajunge la 1,55. Gol marcat de ploieșteni egal cu 1,35, reușita oaspeților ajunge la 1,45.

ADVERTISEMENT

Nu prea sună bine bilanțul meciurilor directe disputate la Ploiești de cele două echipe din 2020 încoace, o partidă având loc la nivel de eșalon secund, în 2020. Mai concret avem un singur egal, 1-1, în sezonul trecut, goluri Irobiso respectiv Bauza și trei succese craiovene, ce e drepr două în Cupa României, toate cu același scor, 1-0.

ADVERTISEMENT