Sport

Petrolul Ploiești vrea un fotbalist care are probleme cu legea. A fost condamnat pentru abuz sexual asupra minorilor

Jair Tavares da Silva (27 de ani) este așteptat la Ploiești să semneze cu Petrolul. Brazilianul are însă probleme cu legea. A fost condamnat pentru abuz sexual asupra minorilor.
17.06.2022 | 10:19
Petrolul Ploiesti vrea un fotbalist care are probleme cu legea A fost condamnat pentru abuz sexual asupra minorilor
Jair Tavares da Silva, fotbalistul dorit de Petrolul, a fost condamnat pentru abuz sexual cu minori. FOTO: hs.mediadelivery.fi
ADVERTISEMENT

Jair Tavares da Silva era așteptat să semneze cu nou-promovata încă de joi, 16 iunie, după ce s-a despărțit de HJK Helsinki, campioana Finlandei. Înainte să ajungă în Europa, mijlocașul central a început fotbalul în țara natală, la Ituano.

Jair Tavares da Silva e așteptat la Petrolul. Brazilianul a fost condamnat pentru abuz sexual asupra minorilor

Playmakerul în vârstă de 27 de ani a jucat în Finlanda la AC Oulu, Ilves Tampere și la HJK Helsinki. Ultima echipă i-a rupt contractul pe 13 iunie, conform agenției de presă STT, deoarece Jair a fost condamnat șapte luni cu suspendare, după un caz de exploatare asupra minorilor, din 2016.

ADVERTISEMENT

În negocierile cu HJK, formație la care juca din ianuarie 2021, Jair ar fi ascuns faptul că este cercetat în acest dosar.

„Jair Tavares da Silva a primit o pedeapsă de șapte luni cu suspendare pentru abuz sexual asupra copiilor. Victima avea 12 ani la momentul faptei”, au scris jurnaliștii finlandezi de la Italehti.

ADVERTISEMENT

Fapta a avut loc în urmă cu șase ani, după ce Jair și victima s-au cunoscut pe rețelele de socializare. Cei doi au stabilit să se întâlnească într-o seară pe terenul de fotbal, ca să schimbe câteva pase. La fața locului, fata nu a avut singură, ci însoțită de doi prieteni, lucru care l-ar fi deranjat pe Jair, potrivit declarațiilor martorilor. Fotbalistul dorit de Petrolul i-ar fi cerut victimei să meargă puțin mai departe, „ca să poată vorbi în pace”.

Ulterior, mijlocașul brazilian ar fi sărutat-o ​​și ar fi încercat să o atingă. Situația s-a terminat când cei doi prieteni ai victimei au sunat la poliție. În proces, Jair a declarat că sărutul a fost inițiat de fată. Fotbalistul a negat că ar fi abuzat-o pe minora în vârstă de 12 ani, dar a recunoscut că i-a atins hainele, pe care nu le-a considerat potrivite pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Judecătoria nu a găsit această explicație convingătoare. Tribunalul districtual a constatat că „purtarea lui Jair era de natură sexuală și susceptibilă să afecteze dezvoltarea reclamantului, în condițiile în care Silva știa vârsta victimei”, notează Italehti.

Ce trebuie să plătească mijlocașul dorit de „lupii galbeni”

Ca urmare a acestei fapte, Jaor a primit o pedeapsă de șapte luni cu suspendare și a fost obligat să achite victimei 1500 de euro și să plătească statului cheltuielile de judecată. Fotbalistul a contestat hotărârea Judecătoriei la Curtea de Apel, dar și-a retras recursul înainte de audieri. În consecință, hotărârea a rămas în vigoare.

ADVERTISEMENT

Campion în Finlanda

Jair Tavares da Silva a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionatul Finlandei, câștigat la final de echipa sa, HJK Helsinki. În 20 de meciuri, sud-americanul a înscris șase goluri. În acest sezon, mijlocașul marcase două goluri în 11 meciuri, dar clubul l-a dat afară când a aflat verdictul justiției.

„Nu știam de această situație, a fost un șoc pentru noi”, a declarat fostul internațional Ville Wallén, managerul lui HJK.

Înaintea lui Jair, pe „Ilie Oană” au ajuns deja câțiva fotbaliști importanți după promovarea în Casa Pariurilor Liga 1: Borța, Grozav, Dumitriu și Tamaș. La Ploiești sunt așteptați și Budescu sau Mirko Ivanovski.

  • 400 de mii de euro este cota de piață a lui Jair, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT