Sport

Petrolul – Rapid 0-0, în etapa 20 din SuperLiga. Criză giuleșteană fără sfârșit. Clasamentul actualizat

Rapid termină din nou fără victorie un meci din SuperLiga, 0-0 în deplasare cu Petrolul, și își „ucide” aproape definitiv visurile de titlu.
15.12.2023 | 21:49
Petrolul  Rapid 00 in etapa 20 din SuperLiga Criza giulesteana fara sfarsit Clasamentul actualizat
Paul Alexandru Iacob, Abdel Slem Billel Omrani si Alexandru Cristian Albu in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Rapid Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 15 decembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-12-2023
18:00

Petrolul - Rapid 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+10: Fluier final. Rapid scoate un punct chinuit și nu reușește să iasă din criza profundă în care a intrat după victoria cu FCSB din ultima etapă a turului sezonului regular. Giuleștenii au însă circumstanțe atenuante, au evoluat cu un om în minus peste 75 de minute, din cauza eliminării rapide a lui Borza, însă jocul prestat a fost unul extrem de slab, departe de pretențiile de titlu.

Clasament SuperLiga

Min. 90+1: Moldovan respinge spectaculos șutul lui Jair din afara careului, mingea sare la Grozav, care reia defectuos din 8 metri.

Min. 88: Jefferson șutează periculos de la peste 20 de metri, puțin pe lângă bară.

Min. 82: Papp are o reacție nervoasă la adresa asistentului Alexandru Vodă, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 60: Papeau pierde ușor o minge în preajma propriului careu, Grozav scapă singur pe stânga, dar șutează slab din 10-12 metri și Moldovan respinge.

Min. 54: Învălmășeală în careul rapidist, mingea ajunge la Musi, dar șutul acestuia din 6 metri e respins în corner de Albu.

Min. 45+4: După o combinație cu Cîrjan, Braun șutează din 8 metri, în bara porții ploieștene.

Min. 45+2: Țicu aruncă lung de la margine, Huja prelungește pe spate pe 6 metri, Doua sare la cap odată cu Horațiu Moldovan și trimite balonul în plasă, însă golul este anulat pe motiv de fault la portar.

Min. 34: Jair execută superb o lovitură liberă de la 20 de metri, Horațiu Moldovan are un reflex uluitor și scoate de la vinclu în corner.

Min. 28: Țicu reia slab din vole de la 16 metri după un corner, Oaidă deviază ușor, dar Moldovan e atent și reține.

Min. 12: Grozav rămâne singur în mijlocul careului, dar șutează în spatele lui Iacob și mingea iese în corner.

Min. 6: Fază banală la mijlocul terenului, Borza scapă mingea de sub control și se duce cu talpa direct pe genunchiul lui Diomande. Fault urât, sancționat direct cu cartonașul roșu.

Min. 1: A început partida.

15-12-2023
16:41

Echipele de start la Petrolul - Rapid, ora 20:00

Petrolul Ploiești: Zima – Papp, Meijers, Huja – Doua, Diomande, Jair, Musi, Țicu – G. Grozav, Omrani. Rezerve: Eșanu – Garutti, D. Radu, Dumitriu, Seto, Jefferson, Rădulescu, I. Răducan, M. Roman II. Antrenor: Florin Pârvu. 

Rapid: H. Moldovan – Cristea, Săpunaru, Iacob – Braun, A. Albu, R. Oaidă, Borza – Cîrjan, B. Valle, Papeau. Rezerve: Drăghia – D. Grigore, El Sawy, Pănoiu, Funsho, A. Ioniță, Tsoumou, A. Stan, Soni. Antrenor: Cristiano Bergodi. 

  • Cristiano Bergodi a schimbat formula pentru derby-ul cu Petrolul Ploiești. Antrenorul a alcătuit un sistem 3-4-3 cu Iulian Cristea, Cristi Săpunaru și Paul Iacob pe linia de fund. 
  • Surpriza lui Cristiano Bergodi pentru derby-ul cu Petrolul este titularizarea în atac a lui Cătălin Cîrjan. 

Meciul Petrolul – Rapid are loc vineri, 15 decembrie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 20-a din SuperLiga. Este un clasic al fotbalului nostru, cu două echipe care au în palmares titluri de campioane, e drept cu destui ani în urmă, dar care au acum ca obiectiv clasarea pe un loc de play-off. Prahovenii, învinși etapa trecută la Ovidiu de Farul cu 3-1, sunt acum pe locul 8, cu 26 de puncte, iar giuleștenii, care nu au mai câștigat de patru runde, ocupă locul 4, cu 31 de puncte.

Unde se joacă meciul Petrolul – Rapid, în etapa a 20-a din SuperLiga

Confruntarea Petrolul – Rapid se desfășoară vineri, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești și nu e deloc greu de ghicit că va fi afluență de public în tribune la acest meci, unul vechi, cu tradiții, în fotbalul nostru. Dacă fotbalistic vorbind se așteaptă un spectacol de calitate din punctul de vedere al forțelor de ordine lucrurile stau complet diferit.

ADVERTISEMENT

Numărul celor care vor asigura siguranța și ordinea la acest meci va fi mult suplimentat, pentru că la distanța foarte mică dintre Ploiești și București este clar că la partidă vor ajunge și câteva sute de fani ai Rapidului, iar relația lor cu cei ai Petrolului nu e tocmai bună. Astfel încât va fi multă poliție și jandarmerie, pentru a preîntâmpina orice posibil conflict între galerii.

Cine transmite la TV partida Petrolul – Rapid

Partida Petrolul – Rapid se joacă vineri, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 20-a din SuperLiga. Ea va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Nici la Ploiești fotbalul nu va fi sprijinit de vreme. Va fi un cer închis toată ziua, cu reprize de ploaie când și când, din fericire este posibil ca seara, la ora partidei, ploaia să fi încetat, iar maxima zilei va ajunge la prânz la aproximativ 4-5 grade. Seara va scădea cam cu două-trei grade, deci vom avea o vreme destul de rece. Adrian Cojocaru din Galați este la centru la această partidă.

Ce absențe sunt în întâlnirea Petrolul – Rapid

Petrolul este lipsită de Sergiu Hanca, accidentat grav de camerunezul Dawa de la FCSB, fără ca acesta să fie obligat să stea suspendat o sumedenie de etape așa cum s-a întâmplat cu căpitanul găzarilor, ValentinȚicu în urma accidentării lui Dragoș Iancu de la FC Hermannstadt. Incredibila atmosferă din oraș înaintea partidei creată de fanii „lupilor galbeni” i-a uluit pe jucători, care promit să dea totul pe teren.

ADVERTISEMENT

La Rapid, problemele sunt cele cunoscute, doar că antrenorul Cristiano Bergodi resimte uriașa presiune venită și dinspre conducere și dinsre suporteri, având acel ultimatum de patru puncte în ultimele două etape. Dar fără Emmers, Petrila și Rrahmani rămâne în continuare foarte greu de găsit un marcator care să rezolve problemele.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – Rapid

Rapid nu străbate cea mai bună perioadă, are patru etape fără victorie, dar cu toate acestea casele de pariuri merg mai degrabă pe o posibilă victorie giuleșteană, cotată la 2,50. Prahovenilor li s-a repartizat cota de 3,20, semn că se așteaptă o trezire a echipei lui Bergodi. Șansă dublă „X2” are cotă 1,35, iar șansă dublă „1X” ajunge la 1,65. Gol marcat de oaspeți are tot 1,35, iar un gol prahovean valorează 1,50.

ADVERTISEMENT

Rapid nu a mai reușit să câștige pe stadionul din Ploiești tocmai din 2011, pe vremea când patronul giuleștenilor era George Copos. Petrolul s-a impus în ambele jocuri disputate în ultimii ani de SuperLigă pe teren propriu și a mai obținut o victorie în liga secundă. În afară de aceste victorii mai consemnăm până în 2015, anul de când a început căderea Rapidului încă două remize albe.

ADVERTISEMENT