News

Piedone își justifică decizia de a-și angaja nepoții în primărie: ”Cu cine ați vrea să lucrez, cu toți trădătorii?”. Reacția ANI. Update

Edilul Sectorului 5 își apără decizia de a-și angaja nepoții în primărie. Piedone spune că pentru fiecare angajare are acordul scris al ANI
01.04.2024 | 13:58
Piedone isi justifica decizia de asi angaja nepotii in primarie Cu cine ati vrea sa lucrez cu toti tradatorii Reactia ANI Update
Piedone justifică angajarea nepoților în Primărie Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
01-04-2024
10:58

Reacția ANI după ce Piedone a susținut că are derogare să-și angajeze nepoții

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că nu dă derogări, contrazicând spusele primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

”Noi nu dăm acorduri. Agenția face doar rapoarte de evaluare, evaluează declarațiile de avere, de interese, stările de incompatibilitate, conflictele de interese și așa mai departe.

Noi nu dăm astfel de derogări.

Într-adevăr, când cineva are o dilemă juridică sau solicită un punct de vedere pe aplicarea legii, noi doar raportat la acea situație de fapt scrisă putem să dăm, dar în rest nu”, au precizat reprezentanții ANI, pentru Adevărul, menționând că punctele de vedere ale instituției nu sunt o interpretare generală și obligatorie a textelor de lege.

Cristian Popescu Piedone susține că nefiind rude de gradul întâi, se află în incompatibilitate și că nu vede nimic imoral în angajările efectuate cu scopul de a se înconjura cu oameni de încredere.

Piedone își justifică decizia de a-și angaja nepoții în primărie

Mai mult, primarul de la Sectorul 5 spune că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate și a respins acuzațiile de nepotism.

ADVERTISEMENT

”Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1. Rude înseamnă doar rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a spus Cristian Popescu Piedone la Digi24.

Întrebat dacă nu vede o problema de moralitate în ceea ce privește aceste angajări, Piedone a respins categoric acest scenariu și a subliniat că vrea să lucreze cu tineri, nu cu ”trădători”.

ADVERTISEMENT

”Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul?

Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii.

ADVERTISEMENT

Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase.

Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta”, a mai spus edilul Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone a mai declarat că va aplica același model și daca va fi ales primar general întrucât nu vrea să lucreze cu ”dinozauri”, ci cu tineri cărora să le predea ștafeta.

ANI l-a acuzat la sfârşitul lunii februarie pe Cristian Popescu Piedone că și-a angajat ginerele într-o instituție subordonată Primăriei pe care o conduce. În 2021, Libertatea arăta cum primarul de la sectorul 5 s-a înconjurat în posturile-cheie de rude și relații.

ADVERTISEMENT