Sport

Pierre-Emerick Aubameyang a renunțat la salariul săptămânal de 420.000 de euro ca să joace la Barcelona. Cum a argumentat gabonezul

Atacantul gabonez a recunoscut că a renunțat la salariul de aproximativ 420.000 de euro pe săptămână pe care-l primea la Arsenal pentru a evolua la Barcelona, spunând și care a fost motivul pentru care a decis așa.
22.02.2022 | 19:08
PierreEmerick Aubameyang a renuntat la salariul saptamanal de 420000 de euro ca sa joace la Barcelona Cum a argumentat gabonezul
Pierre-Emerick Aubameyang câștigă la Barcelona de 3 ori mai puțin decât la Arsenal. Sursa foto: FC Barcelona facebook
ADVERTISEMENT

Barcelona l-a transferat pe 31 ianuarie pe atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang, care câștiga la Arsenal aproximativ 420.000 de euro pe săptămână, iar acum primește de 3 ori mai puțin.

Pierre-Emerick Aubameyang a renunțat la 420.000 de euro pentru o șansă pe care o ai o dată în viață

Barcelona a obținut transferul definitiv al atacantului gabonez Pierre-Emerick Aubameyang pe ultima sută de metri. De menționat că gruparea catalană nu a plătit niciun ban.

ADVERTISEMENT

Arsenal a fost de acord ca transferul să se facă gratis, pentru a scăpa de o povară de aproximativ 30 de milioane de euro, cât ar fi costat-o salariul jucătorului până în 2023, când îi expira contractul.

Mai mult, dailymail.co.uk scrie că echipa din Londra i-a plătit jucătorului aproximativ 8,3 milioane de euro numai să-l vadă plecat. Aceeași metodă a aplicat-o și când i-a forțat pe Mesut Ozil și William să renunțe la contract înainte de expirarea lui.

ADVERTISEMENT

Tatăl meu și avocatul s-au ocupat de toate datele problemei și au făcut-o foarte bine. Cu o săptămână înainte de a semna știam că am șanse să ajung la Barcelona. Existau contacte între cluburi.

Mi-am dorit foarte mult să merg la Barcelona. Am renuntat la salariu pentru ca este o ocazie pe care o ai o dată în viață”, a declarat jucătorul gabonez pentru Mundo Deportivo, citat de dailymail.co.uk, care scrie că, în prezent, jucătorul ia un salariu de 3 ori mai mic.

ADVERTISEMENT

Realizare istorică a lui Pierre-Emerick Aubameyang cu Valencia

Pierre-Emerick Aubameyang a avut probleme în ultima perioadă petrecută la Arsenal. Din cauza faptului că s-a întors din vacanța din decembrie mai târziu decât trebuia, antrenorul Mikel Arteta i-a luat banderola de căpitan și, ulterior, l-a exclus din lot.

Cu toate acestea, jucătorul a precizat că s-a despărțit în relații bune de tehnician, iar acesta i-a urat succes la Barcelona. Iar gândurile bune ale lui Arteta l-au ajuns din urmă pe jucător.

ADVERTISEMENT

Aubameyang a marcat trei goluri în victoria Barcelonei cu 4-1 pe terenul Valenciei. În urma acestei performanțe, el a devenit primul jucător din lume care a realizat un hat-trick în în Premier League, La Liga, Bundesliga și Ligue 1.

Voi da totul și voi continua să muncesc așa cum am făcut-o de când am ajuns. Vreau să câștig meciuri și vreau să câștig Europa League. Îmi este ca un ghimpe în coastă din 2019. Trebuie să câștigăm la Napoli”, a mai spus jucătorul.

Barcelona va întâlni joi Napoli, în deplasare, în returul barajului de calificare în Europa League. În turul de pe Camp Nou, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1.

Jucătorul a avut probleme și la națională, nu doar la Arsenal. El ar fi fost exclus din lotul Gabonului la Cupa Africii după ce a venit beat în cantonament și a făcut scandal că nu a fost lăsat să intre cu mai multe femei.

Varianta oficială, însă, prezentată de federația din Gabon, a fost aceea că atacantul ar fi avut probleme cardiace după infectarea cu COVID-19.

ADVERTISEMENT