Fotbal international

Pierre Webo, ţinta derapajului lui Colţescu, implicat într-un abuz rasist în Spania! Ce a păţit când juca la Osasuna

09.12.2020 | 12:42
Pierre Webo tinta derapajului lui Coltescu implicat intrun abuz rasist in Spania Ce a patit cand juca la Osasuna
ADVERTISEMENT

Pierre Webo a fost ţinta unui derapaj rasist al lui Sebastian Colţescu în PSG – Başakşehir, însă antrenorul secund al campioanei Turciei nu este la primul episod de acest gen. FANATIK îţi prezintă abuzul rasist de care a avut parte atunci când juca la Osasuna, în prima ligă din Spania.

Derapajul lui Sebastian Colţescu la adresa lui Pierre Webo a făcut înconjurul planetei şi este considerat cel mai mare scandal rasist din istoria Ligii Campionilor. Meciul PSG – Başakşehir a fost abandonat şi se va rejuca miercuri, de la ora 19:55, după ce rezerva lui Ovidiu Haţegan l-a numit “ăla negru” pe antrenorul secund al campioanei Turciei.

ADVERTISEMENT

În trecut, pe când evolua la Osasuna, Pierre Webo a fost ţinta unui abuz rasist în timpul unui meci din prima ligă a Spaniei. Scandalul din 2007 nu a avut amploarea celui de marţi seară, cu toate că în urmă cu 13 ani au existat dovezi clare ale unor strigăte rasiste la adresa fostului internaţional din Camerun.

Înainte de derapajul lui Colţescu, Pierre Webo a avut parte de un abuz rasist în Spania

Pe 20 ianuarie 2007, în timpul meciului Atletico Madrid – Osasuna 1-0, Pierre Webo a fost ţinta unor atacuri rasiste din partea suporterilor formaţiei madrilene. Momentul este evocat în secţiunea “incidente” din caseta tehnică a partidei în ziarul “Mundo Deportivo”.

ADVERTISEMENT

“În minutul 24, arbitrul s-a îndreptat spre delegatul lui Atletico şi i-a cerut să facă un apel, la staţia de amplificare a sunetului de pe stadion, pentru oprirea sunetelor rasiste adresate camerunezului Webo”, scriau jurnaliştii de la “Mundo Deportivo”.

Mai mulţi fani ai lui Atletico Madrid au imitat sunetele scoase de maimuţe atunci când Pierre Webo se afla în posesia balonului. După o anchetă a Federaţiei Spaniole de Fotbal, clubul madrilen a fost amendat cu aproape 10.000 de euro, însă a scăpat de interzicerea suporterilor pe stadion.

ADVERTISEMENT

Cine este Pierre Webo, ţinta derapajului rasist al lui Sebastian Colţescu

Pierre Webo este antrenorul secund al lui Istanbul Başakşehir din noiembrie 2019, iar în trecut a evoluat pentru campioana Turciei în perioada 2011-2013. De altfel, fostul atacant în vârstă de 38 de ani a petrecut şapte ani în Turcia, unde a mai evoluat pentru Fenerbahce, Osmanlispor şi Gazişehir.

Înainte de perioada petrecută în Turcia, Pierre Webo a mai evoluat pentru Real Banjul (Gambia), Nacional (Uruguay), Osasuna, Leganes şi Mallorca. În Spania, camerunezul a jucat în peste 200 de meciuri şi a fost finalist al Cupei Regelui în sezonul 2004-2005, când Osasuna a fost învinsă de Betis Sevilla în finală.

ADVERTISEMENT

Pentru naţionala Camerunului, Pierre Webo a jucat 58 de meciuri în perioada 2003-2014, timp în care a marcat 19 goluri. Fostul fotbalist s-a aflat în lotul selecţionatei africane la Campionatele Mondiale din 2010 şi 2014. S-a retras în 2018, după ce s-a întors la Nacional.

ADVERTISEMENT