News

“Pilda” lui CTP înainte de Vinerea Mare: “Ce face Iisus Hristos se poate numi oricum, numai dreptate nu”

CTP a postat o ”pildă” înainte de Vinerea Mare care a agitat spiritele în rândul credincioșilor. Comparațiile acestuia între Iisus Hristos și realitățile prezentului.
13.04.2023 | 23:27
Pilda lui CTP inainte de Vinerea Mare Ce face Iisus Hristos se poate numi oricum numai dreptate nu
CTP, înainte de Vinerea Mare: “Ce face Iisus Hristos se poate numi oricum, numai dreptate nu”. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

În Săptămâna Mare, CTP a vorbit, pe Facebook, despre pilda biblică a lapidării femeii adultere și despre învățărurile lui Iisus Hristos. Gazetarul nu a ezitat să facă și paralele cu personaje politice actuale.

CTP, înainte de Vinerea Mare: “Ce face Iisus Hristos se poate numi oricum, numai dreptate nu”

În urmă cu exact un an, Cristian Tudor Popescu reacționa, pe pagina sa de socializare, cu privire la urarea creștinească ”Hristos a Înviat!”. Acesta spunea că formularea este ”mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în care nu încape nici umbră de îndoială”. El era de părere că replica potrivită a acestui salut creștinesc este tot ”Hristos a Înviat!”.

ADVERTISEMENT

Acum, CTP ”recidivează” pe teme biblice. Tot pe Facebook, acesta a făcut o paralelă între pilda biblică descrisă în Evanghelia după Ioan, când o femeie adulteră este prinsă și adusă la judecată, și o serie de comportamente din prezent.

”’Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce cu piatra cel dintâi’. Cuvintele acestea, spuse de Iisus în fața femeii ce ar fi fost prinsă în flagrant de preacurvie și a celor care o acuză, sunt folosite până în ziua de astăzi de către făcătorii de rău ca să scape de judecată. Nu să fie dovediți nevinovați, ci să nu mai fie judecați”, spune CTP.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu se sfiește de cuvinte. Astfel, după ce analizează pe larg fraza, gazetarul îl compară pe Iisus cu un politician. ”Ce face Iisus Christos se poate numi oricum, numai dreptate nu. Nici justiție. E o manevră de politician, nu un gest de Mântuitor“, a scris Cristian Tudor Popescu.

El mai spune că ”morala turtită a lui Christos, punerea tuturor pe același plan ca păcătoși, conservă putregaiul în societate, pentru a fi administrat de Biserică. Iisus inițiază și o relație de complicitate, de cădere la pace, între femeia învinuită și păcătoșii ei linșajiști: ”Suntem lăsați în pace, te lăsăm în pace”.

ADVERTISEMENT

“Pilda” lui CTP înainte de Vinerea Mare a stârnit numeroase reacții

Cum era de așteptat, textul jurnalistului nu s-a lăsat fără reacții. Mulți dintre urmăritorii săi de pe Facebook au criticat afirmațiile făcute în legătură cu Iisus Hristos și aceste teme biblice.

O urmăritoare a lui CTP spune că ”în fiecare an se trezesc unii cu pretenția de a-L mai răstigni o dată pe Iisus”. Aceasta vrea apoi să vadă din ce postură spune gazetarul aceste lucruri și îi cere să-i arate o diplomă în teologie.

ADVERTISEMENT

Oricum, aș vrea să văd și eu diploma în studii teologice a lui CTP că tot ne spunea în pandemie că doar specialiștii au dreptul să-și exprime părerea. Sau asta se aplica arbitrar doar la virusuri?”, se întreabă femeia.

Un alt cetățean îi spune lui CTP că este pe lângă subiect. ”Din păcate de data asta ați dat-o în bară cu teza aceasta maestre. Lucrurile sunt simple: Christos Mântuitorul lumii a oferit o lecție. Toți oamenii sunt păcătoși. Singurul fără păcat este Dumnezeu. Totuși EL nu dă cu piatra, NU acuză, ci IARTĂ, REPARĂ, REDĂ DEMNITATEA celui ce cade în ispita – cu o singura condiție. Să nu mai păcătuiești”.

În mod ironic, un alt internaut îi spun lui CTP că ”trebuie să-l sfătuiți mai mult pe Dumnezeu. Ce să facă și cum să fie. Arătați-i, domnule, de la obraz că nu știe să fie drept sau mântuitor. Doamne, ce s-a ajuns. Să ne tragem de șireturi cu Dumnezeu…”, scrie acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: