Ploșnițele sunt unele dintre cele mai dezgustătoare insecte. Acestea sunt extrem de periculoase, mai ales că se înmulțesc destul de repede. De obicei, este foarte greu să scapi de ele, odată ce și-au făcut prezența în diverse locuri. Însă, unii dintre cei mai mari inamici ai lor sunt plantele.
Ploșnițele sunt unele dintre insectele are îi sperie cel mai mult pe oameni. Acestea se înmulțesc foarte repede și sunt aproape imposibil de eliminat. Aceste insecte dau adevărate bătăi de cap celor care se confruntă cu ele.
Dacă nu sunt sesizate la timp, există riscul ca ploșnițele să se răspândească în întreaga casă. De obicei, este recomandat să se acționeze împotriva lor cu substanțe chimice menite să le elimine. Însă, persoanele care nu vor să apeleze la această variantă, au o altă soluție la îndemână.
Nu multă lume știe, dar unele plante sunt un adevărat paznic împotriva ploșnițelor. Odată așezate în punctele cheie ale casei, ploșnițele nu își vor mai face deloc prezența și nici nu vă vor mai da bătăi de cap.
Una dintre cele mai populare și mai eficiente plante care respinge ploșnițele este lavanda. De obicei, aceasta este recunoscută pentru efectele sale calmante, dar și pentru mirosul plăcut. Totuși, deși mirosul este plăcut pentru oameni, ploșnițele sunt respinse de el.
La fel de folositoare este și menta. Aceasta se poate planta fie în grădină, fie într-un ghiveci pe care să îl țineți permanent în casă. Pe același principiu ca și lavanda, menta emană un miros care ține la distanță ploșnițele.
Nu doar lavanda și menta sunt eficiente pentru îndepărtarea ploșnițelor. Foarte bun în eliminarea acestor insecte este și clasicul busuioc. Se pare că aceste nu este bun doar în bucătărie, ci are și proprietăți repelente împotriva ploșnițelor.
Mărarul este și el recomandat atunci când vrei să scapi de ploșnițe. Acesta are un miros pregnant și puternic ce ține insectele la distanță. Poți să îl plantezi în grădină sau într-un ghiveci pe care să îl ții în permanență în casă.
Este foarte bine cunoscut faptul că, de obicei, ploșnițele se ascund în locuri greu accesibile, precum marginea saltelelor. Pentru a le ține la distanță, se recomandă folosirea frunzelor de nalbă mare.
Frunzele de nalbă se pun la uscat, după care se depozitează în pungi mici. Aceste pungi pot fi amplasate în locuri dificile, precum dulapuri sau chiar marginea patului. Mirosul puternic ține la distanță ploșnițele. De asemenea, mai pot fi amestecate și cu alte plante din cele menționate.