Life

Planta nelipsită de pe masa de Paște. Puțini români știu ce greșeală uriașă fac. E cât se poate de toxică

Floarea care nu lipsește de pe masa de Paște. Doar unele persoane cunosc riscurile pe care le are aceasta, fiind periculoasă.
06.04.2024 | 16:00
Planta nelipsita de pe masa de Paste Putini romani stiu ce greseala uriasa fac E cat se poate de toxica
Floarea care nu lipsește de pe masa de Paște. Doar unele persoane cunosc riscurile pe care le are aceasta, fiind periculoasă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Planta nelipsită de pe masa de Paște. Puțini români știu ce greșeală uriașă fac atunci când o bagă în casă. Este toxică, cu toate că este o alegere foarte populară în fiecare primăvară. Semnalul de alarmă tras de specialiști.

Floarea care nu lipsește de pe masa de Paște. Doar unele persoane cunosc riscurile pe care le are aceasta, fiind periculoasă

Floarea care nu lipsește de pe masa de Paște. Doar unele persoane cunosc riscurile pe care le aceasta, fiind periculoasă, în special pentru animalele de companie, dar și oameni. Dacă este ingerată duce la probleme grave de sănătate.

ADVERTISEMENT

Planta care surprinde spiritul Învierii Domnului este crinul păcii, numit de creștini drept „apostolul speranței în haine albe”. Această floare reprezintă o parte extrem de importantă pentru creștinism, susține publicația spectrumlocalnews.com.

Cu toate că este o floare frumoasă, cu petale albe, nu trebuie niciodată așezată pe masa unde se servesc preparatele culinare pentru că are un miros parfumat foarte puternic. Ar fi bine să nu mai fie pusă în centrul obiectului de mobilier.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți specialiști spun că planta trebuie să stea pe terasă sau pe balcon, acolo unde este un spațiu deschis și nu intră prea des în contact cu oamenii sau animalele de companie. Poate sta și în dreptul unei ferestre care stă în permanență deschisă.

Crinul păcii, periculos pentru pisici și câini

Puțină lume știe că nu este indicat să fie ținut într-o casă în care există pisici sau câini. În cazul în care o felină ingerează chiar și o cantitate mică din crinul păcii ajunge să se confrunte cu simptome periculoase.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori animalele nu au poftă de mâncare, se confruntă cu letargie și stări de vomă. Animalele de companie pot face inclusiv insuficiență respiratorie, de aceea e indicat să mergi imediat la medicul veterinar.

„Crinul de apartament este toxic, atât pentru pisici, cât și pentru câini. Semne ale otrăvirii includ: vomă, salivare, diaree. Dacă planta este consumată în cantități mari poate cauza convulsii, tensiune scăzută, tremurat, aritmii cardiace.

ADVERTISEMENT

Cei mai otrăvitori sunt bulbii. De asemenea, animalele care ingerează crini pot suferi de insuficiență renală. Printre soiurile de crin care dau aceste simptome se numără Crinul Asiatic, Crinul Alb, Crinul Portocaliu, Crinul roz și Crinul Tigrat.

Și Crinul de grădină este foarte toxic atât pentru pisici, cât și pentru câini. Simptomele otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri ale limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire”, au declarat experții pentru adevarul.ro.

ADVERTISEMENT