Life

Planta pe care să nu o pui niciodată în ciorbă. Îi dă un gust delicios, dar devine periculoasă pentru sănătate când o consumi

Există o plantă pe care să nu o pui niciodată în ciorbă. Deși este delicioasă, devine periculoasă atunci când este consumată.
03.12.2023 | 07:00
Planta pe care sa nu o pui niciodata in ciorba Ii da un gust delicios dar devine periculoasa pentru sanatate cand o consumi
Planta pe care să nu o pui niciodată în ciorbă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să nu pui niciodată în ciorbă? O plantă banală, delicioasă, care dă un gust aparte mâncărurilor, este extrem de periculoasă atunci când este consumată. Poate o folosești și tu, dar nu știai acest lucru.

Planta pe care să nu o pui niciodată în ciorbă

Nu trebuie să pui niciodată în ciorbă această plantă. Mulți români fac această greșeală pentru a obține o aromă deosebită. Specialiștii spun însă că acest ingredient devine periculos atunci când este consumat.

ADVERTISEMENT

Leușteanul este plantă pe care să nu o pui niciodată în ciorbă. Într-adevăr, este adorat de români pentru aroma sa deosebită. Asta nu înseamnă însă că este și o alegere sănătoasă pentru organismul nostru.

Îl folosim în tocănițe, ciorbe, supe, dar și în alte preparate pe bază de carne. Adevărul este însă că efectul său poate fi unul total neplăcut asupra organismului, în anumite condiții. Tocmai din acest motiv, se recomandă consumul într-o calitate mică, și destul de rar.

ADVERTISEMENT

De ce să nu pui niciodată în ciorbă leuștean? Studiile au demonstrat că atunci când este consumat zilnic, pe perioade lungi, această plantă poate să provoace probleme persoanelor care se confruntă cu afecțiuni renale.

Ce trebuie să știi despre leuștean

De asemenea, această plantă este interzisă femeilor însărcinate. Și nici în perioada alăptării nu ar trebui consumată, doza zilnică permisă fiind de doar trei grame. Leușteanul e interzis și persoanelor care au hipertensiune arterială.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că planta favorizează creșterea sodiului în sânge. Mai departe, acesta crește tensiunea. Acestea sunt, deci, motivele pentru care să nu pui niciodată în ciorbă leuștean.

Totuși, să vorbim și despre efectele sale benefice. Când este consumat rar și în cantități mici, leușteanul poate fi eficient în mai multe cazuri. Spre exemplu, această plantă calmează durerile de stomac, dar și crampele abdominale, ori senzația de balonare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, favorizează eliminarea bacteriilor dăunătoare din tractul urinar și calmează și durerile menstruale. Tot leușteanul poate să stimuleze apetitul și totodată, ameliorează stările cauzate de virozele de sezon.

ADVERTISEMENT