Life

Planta pe care să nu o uzi cu apă. Pune-i această băutură la rădăcină și va înflori spectaculos

Planta pe care să nu o uzi cu apă îți poate face mai frumoasă locuința. Înflorește spectaculos dacă îi pui această băutură la rădăcină.
04.11.2023 | 08:00
Planta pe care sa nu o uzi cu apa Punei aceasta bautura la radacina si va inflori spectaculos
Planta pe care să nu o uzi cu apă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Planta pe care să nu o uzi cu apă niciodată îți poate face casa mai frumoasă. Important este însă să știi cum o îngrijești corect. Cu siguranță vei fi surprins de beneficiile pe care ți le oferă.

Planta pe care să nu o uzi cu apă

Fiecare plantă în parte are beneficiile ei. Se spune că unele plante atrag norocul și prosperitatea în casă. De asemena, sunt și plante care ne pot scăpa de mucegai, ori de aerul uscat din încăperi.

ADVERTISEMENT

Planta pe care să nu o uzi cu apă niciodată, e ceva mai specială. Înflorește spectaculos și schimbă total aspectul încăperii tale. Despre ce este vorba? Despre orhidee, o plantă care de altfel este considerată exotică.

Deși multe persoane iubesc orhideele și poate au una în casă, puțini știu cum se îngrijește corect o astfel de plantă. Dacă vrei flori frumoase și parfumate, atunci ai grijă ce îi pui la rădăcină.

ADVERTISEMENT

Planta pe care să nu o uzi cu apă niciodată, adică orhideea, trăiește lejer dacă îi pui la rădăcină un îngrășământ lichid bun. Acesta este suficient pentru hrănirea și hidratarea plantei.

Ce trebuie să pui la rădăcină

Ce îngrășământ lichid să folosești? Banalul ceai verde. Pote nu te-ai gândit până acum, dar această băutură stimulează înflorirea orhideelor. De asemenea, ceaiul verde le menține sănătoase și le ajută să se dezvolte.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă până acum obișnuiai să uzi cu apă această plantă, mai bine te gândești de două ori înainte. Ceaiul verde poate fi o alegre cu mult mai bună. Nu trebuie decât să infuzezi câteva frunze în apă fierbinte, iar apoi să lași la răcit.

Folosești acest îngrășământ natural lichid o dată pe lună, atât primăvara cât și vara. Și nu doar asta contează, ci și ghiveciul pe care îl folosești. Recomandat este să fie utilizat un ghiveci transparent.

ADVERTISEMENT

În acest mod vezi rădăcinile și știi când a venit momentul să le uzi. În momentul în care rădăcina orhideelor devine albicioasă, sau cenușie, înseamnă că planta trebuie hidratată. Pe de altă parte, dacă rădăcinile sunt verzi, înseamnă că nu mai e nevoie de apă.

ADVERTISEMENT