Life

Planta superbă care prinde viață iarna. I se spune Trandafirul Crăciunului, dar puțini români au auzit de ea

Planta care oferă un adevărat spectacol vizual în plin sezon de iarnă. Cum se plantează și cum se îngrijește trandafirul Crăciunului
18.12.2023 | 16:44
Planta superba care prinde viata iarna I se spune Trandafirul Craciunului dar putini romani au auzit de ea
Trandafirul Crăciunului, planta care oferă un adevărat spectacol iarna Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De obicei, se spune că primăvara și vara sunt anotimpurile preferate ale florilor. Ei bine, unele plante au suferit anumite mutații genetice care le-au făcut să se adapteze și vremurilor mai reci. Tocmai de aceea, există plante care înfloresc în plină iarnă și oferă un adevărat spectacol ochiului privitorului.

Trandafirul Crăciunului, o adevărată minune a iernii

În ciuda temperaturilor scăzute, există plante care înfloresc și cărora le merge extraordinar de bine și iarna. Una dintre ele este trandafirul Crăciunului, o plantă ale cărei flori sunt o adevărată încântare.

ADVERTISEMENT

Trandafirul Crăciunului este o plantă care stă tot timpul verde și ale cărei flori au diverse culori. De la roz, la verde sau la purpuriu, toate fac parte din spectrul de culori care dau viață anotimpului geros.

Trandafirul Crăciunului are o anumită perioadă în care florile lui se deschid. Mai exact, de la finalul lunii decembrie și până în aprilie, florile lui pot fi admirate în toate splendoarea lor.

ADVERTISEMENT

Însă, după ce trece sezonul de înflorire, trandafirul Crăciunului este la fel de spectaculos. Capsulele cu semințe sunt foarte frumoase pe post decorativ.

Cum se îngrijește această plantă pentru a rezista pe parcursul întregului an

Deși rezistă temperaturilor scăzute, trandafirul Crăciunului trebuie plantat respectând anumite reguli, dacă vreți să vă bucurați cât mai mult de el. acesta trebuie pus în locuri adăpostite, iar partea de sus a rădăcinii trebuie să fie foarte puțin sub nivelul solului. Pentru mai multă protecție pe timpul iernii, se recomandă acoperirea plantei cu un strat de frunze uscate.

ADVERTISEMENT

De obicei, trandafirul Crăciunului preferă solurile mai calcaroase. Însă, chiar și așa, pe timpul verii se recomandă a fi udat foarte mult. Dacă vreți să vă bucurați de această plantă în mai multe locuri, metoda ei de înmulțire este una simplă.

Atunci când începe sezonul de toamnă, tufa poate fi divizată. Însă, această nu este singura metodă de înmulțire. Trandafirul Crăciunului se înmulțește și prin semințe.

ADVERTISEMENT

Semințele lui se seamănă toamna și se lasă afară iarna, chiar dacă este frig. Pentru a ajunge la pragul maxim de maturitate, când va face și flori, acesta are nevoie de doi ani.

Trandafirul Crăciunului nu este singura plantă care s-a adaptat condițiilor mai vitrege de iarnă. Caprifoiul de iarnă, omagul, daphnelele sau ciclamelele sunt alte exemple de plante care înfloresc iarna.

ADVERTISEMENT