Sport

Planul cincinal cu care Rapid vrea să „subordoneze” fotbalul românesc. „Listăm la Bursă”

Rapid vrea să devină o forţă nu numai în fotbalul românesc şi finanţatorul Victor Angelescu a dezvăluit că unul dintre paşi este listarea clubului la Bursă.
01.04.2024 | 07:56
Planul cincinal cu care Rapid vrea sa subordoneze fotbalul romanesc Listam la Bursa
Planul cincinal cu care Rapid vrea să „subordoneze” fotbalul românesc. „Listăm la Bursă”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid îşi propune să devină un club de elită nu doar în România, ci şi în regiunea balcanilor. Ideea a fost avansată de Dan Şucu, omul de afaceri dezvăluind că investiţiile vor continua şi în următorii ani până când echipa se va putea autosusţine.

Planul cincinal cu care Rapid vrea să „subordoneze” fotbalul românesc. „Listăm la Bursă”

Victor Angelescu a dezvăluit la emisiunea SUFLET DE RAPIDIST planul pe termen mediu şi lung din punctul de vedere al busnessului, iar Rapid poate deveni primul club din România listat la bursă:

ADVERTISEMENT

“În primul rând, eu am venit de când eram în ligile inferioare, deci e clar pe termen lung. Inclusiv la Dan (n.r. Şucu), de când a venit şi prin investiţiile pe care le-a făcut, va trebui o perioadă destul de lungă pentru a recupera ce a pus.

Va mai trebui să facem investiţii şi în anii viitori. Dar, aşa cum am spus, avem în doi-trei ani ca Rapidul să ajungă la o autosusţinere. S-au mărit veniturile din toate punctele de vedere. 

ADVERTISEMENT

“Avem de gând să listăm clubul la Bursă. 100% vrem”

Pentru că am terminat mai sus, drepturile tv, marketing, bilete, tot ce înseamnă fan shop. Dacă participăm şi într-o cupă europeană şi vom fi importanţi acolo, sigur vor mai creşte. 

Avem de gând să listăm clubul la Bursă. 100% vrem. Nu ştim când, dar ca plan de viitor, cu siguranţă. Probabil în momentul în care va deveni unul dintre cele mai importante cluburi, dacă nu cel mai important.

ADVERTISEMENT

“Un model Ludogoreţ, Dinamo Zagreb, Steaua Roşie Belgrad”

Când acest club se va autosusţine şi poate chiar va crea un excedent, atunci vom lista la Bursă. Am discutat asta şi cu Dan Şucu. Ar fi o premieră în fotbalul românesc. Sună frumos, dar am parcurs paşi importanţi.

Mai avem de parcurs. Haideţi să ajungem acolo, noi suntem foarte încrezători. Este un plan pe termen mediu şi lung. Se poate întâmpla pe 4-6-7 ani. Vom vedea.

ADVERTISEMENT

Dacă ne va reuşi acest lucru, vrem să fim o forţă regională. Să fim în fiecare an în cupele europene, să încercăm să ajungem în grupe. Un model Ludogoreţ, Dinamo Zagreb, Steaua Roşie Belgrad”, a spus Angelescu la SUFLET DE RAPIDIST.

Planul cincinal cu care Rapid vrea să „subordoneze” fotbalul românesc. „Listăm la Bursă”

ADVERTISEMENT