Fotbal international

Planul italienilor pentru sezonul 2020-2021 din Serie A! Campionatul să înceapă în ianuarie + sistem play-off şi play-out

15.04.2020 | 18:15
Planul italienilor pentru sezonul 20202021 din Serie A Campionatul sa inceapa in ianuarie  sistem playoff si playout
ADVERTISEMENT

Blocat de pandemia de coronavirus care în Peninsulă a dus la moartea a peste 20.000 de persoane fotbalul italian caută soluţiile cele mai bune pentru a putea încheia acest sezon dar şi pentru ceea ce trebuie făcut în sezonul 2020-21.

Preşedintele Federaţiei a fixat principalele repere

După cum informează cotidianul Corriere dello Sport Stadio, preşedintele Federaţiei, Gabriel Gravina, este deschis la orice fel de propuneri, dar în acelaşi timp vine şi el cu ale sale.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei a acordat un interviu pentru cotidianul La Reppublica, în care şi-a expus cam toate variantele pe care le crede optime în actuala conjunctură.

Meciurile s-ar juca în Sudul şi Centrul Italiei

Toate meciurile urmează să aibă loc pe stadioane din centrul şi sudul Italiei, acolo unde pandemia nu a avut atâta virulenţă ca în Nord. Roma ar fi un pilon principal în acest proiect.

ADVERTISEMENT

În privinţa duratei viitorului sezon discuţiile merg spre un campionat fulger, care ar urma să îşi închidă porţile în cinci luni. Un campionat cu adevărat la viteză supersonică.

EURO condiţionează noul sezon

Sezonul viitor ar urma să înceapă în mod neobişnuit în luna ianuarie şi să se încheie cel mai târziu în iunie, dar şi sistemul de desfăşurare se doreşte a fi schimbat.

ADVERTISEMENT

În sensul în care să se introducă în calendar, ca urmare a faptului că vara viitoare este programat şi turneul final al EURO, varianta cu două grupe şi cu play-off şi play-out.

Nu se va mai juca pe stadioanele din Nord

E clar că nu există dead-line în privinţa încheierii actualei ediţii. Dacă se va putea intra pe teren în iunie totul trebuie terminat până în august, dacă abia în septembrie va dura până în noiembrie, pentru că mai sunt în joc încă 12 etape.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este aproape sigur este faptul că nu se va mai juca fotbal până la sfârşitul acestui an şi nu se ştie cum vor sta lucrurile şi pentru viitorul sezon pe stadioanele din Nord, adică fără Milano şi Torino pe harta Serie A.

ADVERTISEMENT
Tags: