Sport

Planul ultrașilor la România – Irlanda de Nord. Măsura radicală luată de galerii

Galeriile echipelor românești se unesc înainte de România - Irlanda de Nord. Ultrașii, protest în urma arestărilor suporterilor de la Rapid, Dinamo și Steaua.
21.03.2024 | 22:47
Planul ultrasilor la Romania  Irlanda de Nord Masura radicala luata de galerii
30.000 de fani sunt așteptați la România - Irlanda de Nord. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atmosferă tensionată înainte de amicalul România – Irlanda de Nord, la care sunt așteptați aproximativ 30.000 de suporteri. Galeriile din toată țară vor fi prezente la stadion, iar FANATIK a aflat ce decizie au luat ultrașii după deschiderea dosarului „Pyro”.

Galeriile, unite la România – Irlanda de Nord. Protest împotriva autorităților pe Arena Națională

FANATIK a aflat că ultrașii galeriilor care susțin echipa națională și al celorlalte echipe din toată țara vor protesta împotriva valului de arestări de la Rapid, Dinamo și Steaua.

ADVERTISEMENT

Suporterii care vor sta la cele două peluze și la tribuna a doua de pe Arena Națională au pregătit mai multe bannere prin care să condamne măsurile pe care aceștia le consideră abuzive.

Nu vor lipsi nici materialele pirotehnice, considerate inofensive de ultrași, scandările acide la adresa Jandarmeriei, poliției, dar și FRF-ului, așa cum s-a mai întâmplat și alte partide ale naționalei.

ADVERTISEMENT

Fanii naționalei condamnă arestările suporterilor: „Ultrasul nu e infractor și nici țap ispășitor!”

„Uniți Sub Tricolor”, grupul principal care susține doar naționala României a publicat un mesaj tranșant cu o zi înainte de meci: „Ultrasul nu e infractor și nici țap ispășitor! Stop abuzurilor”. 


Grupul „Honor et Patria” a emis de asemenea un comunicat acid: „Statul Român, prin nemaipomenitele și nemaiîntâlnitele lui instituții (de forță), a început curățenia de primăvară electorală prin diverse peluze. Astfel, fluturând acuzații de-a valma, destule persoane s-au trezit ridicate la grămadă, într-un vijelios procedeu de aplicare a legii, ‘scrofulos’ și la datorie.

ADVERTISEMENT

Legea aia atât de ‘bine făcută’, dar mai ales aplicată după cum bate vântul. Nu zice nimeni ca e plăcut să arunci cu torțe spre alții, iși asumă fiecare faptele respective…dar se dovedește încă o dată inutilitatea atâtor bariere și filtre.

Mereu ne punem întrebarea cum de la unele meciuri pirotehnia este în floare iar la altele primești interdicție pentru o petardă? Cine hotărăște când este voie și când nu?”.

ADVERTISEMENT


Ultrașii au un mesaj clar pentru autorități și nu au de gând să facă niciun pas înapoi: „Problema în sine este legea însăși. Cei ce sunt puși să o aplice sunt, evident, minionii care execută, disproporționat și deloc în funcție de adevăratele probleme naționale. Peluzele au fost, sunt și vor rămâne libere, indiferent câți dintre membri lor vor fi închiși, vinovați ori ba”.

Nu mai puțin de 42 de ultrași de la Rapid, Dinamo și Steaua au fost ridicați de ‘mascați’

Autoritățile au demarat o amplă anchetă în urma căreia nu mai puțin de 16 suporteri ai Rapidului au fost ridicați de acasă de trupele speciale ale poliției, plus președintele clubului, Daniel Niculae. Liviu Ungurean, liderul Peluzei Nord a fost reținut pentru 30 de zile alături de alți 3 membri din galeria Rapidului.

Au urmat ultrașii de la Dinamo și Steaua, în urma căruia au fost audiați alți 26 de ultrași. Dintre aceștia, patru au fost arestați pentru 30 de zile, în timp ce alți au fost plasați sub control judiciar.

  • 42 de ultrași au fost anchetați în ultimele 2 săptămâni, iar 7 dintre ei au ajuns în spatele gratiilor
ADVERTISEMENT