Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Șeful galeriei de la Rapid, reținut pentru 30 de zile în dosarul în care Daniel Niculae e cercetat în libertate!

Liviu Ungurean zis Bocciu, șeful galeriei Rapid, a fost reținut pentru 30 zile într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice.
15.03.2024 | 13:24
Seful galeriei de la Rapid retinut pentru 30 de zile in dosarul in care Daniel Niculae e cercetat in libertate
Liviu Ungurean zis Bocciu, șeful galeriei Rapid, a fost reținut pentru 30 zile într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice
ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus reținerea pentru 24 de ore a 16 persoane chemate la sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică.

Reținere pentru 30 de zile a lui Liviu Ungurean, șeful galeriei Rapid

Considerat capul grupului infracțional, Liviu Ungurean, șegul galeriei Rapid, a fost reținut pentru 30 de zile. Pe lângă Bocciu, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a hotărât reținerea pentru 30 de zile pentru încă 2 persoane în acest caz. Ceilalți 13 inculpați au fost plasați sub control judiciar timp de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

”În continuarea comunicatului de presă din data de 14 martie 2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală față de 16 inculpați, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

ADVERTISEMENT

Față de 12 inculpați procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar față de 3 inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului București.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, dispunerea sau propunerea de luare a unor măsuri preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, este decizia Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Robert Niță: „O veste care va apăsa suflarea rapidistă!”

Anunțul reținerii pentru 30 de zile a lui Liviu Ungurean a fost comentat și de invitații lui Cristi Coste la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO.

„Nu poate să fie decât o veste rea pentru Rapid. Înseamnă că e ceva la dosar, din moment ce douăsprezece persoane au fost eliberate și rămân doar trei din primul lot. Din păcate pentru suflarea rapidistă și liderul galeriei.. Să sperăm că lucrurile se vor clarifica și nu sunt fapte de o gravitate extremă.

ADVERTISEMENT

Din moment ce vine această decizie de reținere pentru 30 de zile, probabil că se doresc mai multe date, au ceva autoritățile în mod clar… Sperăm ca până la urmă să avem mai multe detalii, să vedem exact despre ce este vorba acolo și cei care sunt implicați să-și poată susține nevinovăția. La nivel de peluză, de suflare rapidistă este o veste care va apăsa și primul evenimemnt este meciul de diseară cu Farul”, a spus Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA.

„Poate treaba cu fumigenele a fost doar pretextul. E clar că s-a întâmplat ceva mai grav. Apar torțe pe mai multe stadioane și nu s-a întâmplat nimic până acum. Legat de Rapid, mă îndoiesc că echipa va fi afectată în vreun fel din punct de vedere sportiv. Până la urmă, peluza e acolo, va fi la fel, poate chiar o emulație în plus. Iar pentru meciul din seara asta cu Farul ar putea fi transformat în ceva pozitiv”, e de părere Florin Gardoș.

„Cred că ne-am lăsat atrași într-o cursă… Cred că de la bun început autoritățile au avut o singură țintă: Liviu Ungurean! Probabil pe baza acelor poze, cu armele în mână… Că Liviu Ungurean se ocupa și de galeria Rapidului a extins ancheta în jurul stadionului Rapid, a peluzei, a  artificiilor… Cred, așa gândesc eu, sunt supoziții. Cred că Rapidul a picat la mijloc, vizându-se finalmente altceva”,  a completat și Alin Buzărin.

Liviu Ungurean - Bocciu, ARESTAT 30 zile de instanta in dosarul penal de la Rapid

ADVERTISEMENT