News

PNL, atac la Rafila. “Avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a lansat un atac la adresa Ministerului Sănătății. El acuză lipsa de acțiune a instituției conduse de Alexandru Rafila (PSD).
13.01.2022 | 19:02
PNL atac la Rafila Avem o crestere uriasa care pune la indoiala pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5
ADVERTISEMENT

Atacurile dintre PNL și PSD continuă chiar și acum când cele două formațiuni politice formează o alianță de guvernare. După declarațiile de zilele trecute pe teme economice făcute de Florin Cîțu, acum este rândul lui Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, să lanseze un atac la adresa partenerilor din executiv.

Într-o postare pe pagina sa Facebook, Ionuț Stroe îl critică pe ministrul sănătății, Alexandru Rafila, pe tema măsurilor luate pentru a ține sub control evoluția valului 5 al pandemiei. El a mai subliniat și că în ultimele zile s-a observat o creștere semnificativă a numărului de cazuri, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PNL este de părere că ministrul sănătății nu vine cu o serie de măsuri în fața partenerilor din coaliție pentru a asigura menținerea unui nivel cât mai scăzut al transmiterii comunitare, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron.

“Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creştere de peste 8 ori ori faţă de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa”, a scris Stroe pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe mai spune că până în acest moment, România are o evoluție negativă. De asemenea, el a mai adăugat că se declară optimist și că așteaptă ca Ministerul Sănătății să anunțe măsurile pentru protejarea cetățenilor în fața pandemiei.

Plecând de la rata mică de vaccinare din țara noastră, Stroe a pus la îndoială interesul arătat de Ministerul Sănătății la începutul valului 5. El adaugă că instituția condusă de Alexandru Rafila a decis o serie de relaxări ale restricțiilor, chiar înainte de sărbători.

ADVERTISEMENT

Stroe a explicat că strategia lui Alexandru Rafila pare a fi de a se baza pe noroc, sperând că acest val va aduce un număr mult mai mic de cazuri grave, pentru care este nevoie de spitalizare.

În contrast cu lipsa de măsuri luate de ministrul PSD al sănătății, Stroe a făcut trimitere la restricțiile adoptate de guvernanții PNL în valurile anterioare și la eficiența acestora.

ADVERTISEMENT

“Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, mai adaugă Ionuț Stroe.

Cum răspunde PSD?

Replica social-democraților a venit prin vocea purtătorului lor de cuvânt, Radu Oprea. În contraatacul său, Oprea a făcut trimitere la faptul că Stroe a fost ministru al sportului. “Domnul Stroe (PNL) este cel mai bun epidemiolog dintre sportivii în şort (…) Strategia domnului Stroe este, însă, una extrem de proastă pentru că exact azi a fost aprobată înfiinţarea centrelor de evaluare COVID”.

În plus, Oprea susține că măsurile luate de Alexandru Rafila le depășesc pe cele luate de către miniștrii anteriori din perioada pandemiei.

“Toată lumea ştie că ministrul Rafila a făcut deja în câteva săptămâni lucruri importante, pe care predecesorii săi nu le-au făcut în cei doi ani de la declanşarea pandemiei”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

ADVERTISEMENT