News

PNL și PSD au stabilit când fac anunțul candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la PMB. Firea, Burduja și Rareș Bogdan, în echipa de campanie. Update

PSD și PNL, ședințe pentru validarea finală a candidatului comun la PMB. Firea, respectiv Burduja, convocați pentru a li se comunica oficial decizia Coaliției
19.03.2024 | 17:04
PNL si PSD au stabilit cand fac anuntul candidaturii lui Catalin Cirstoiu la PMB Firea Burduja si Rares Bogdan in echipa de campanie Update
PSD și PNL tranșează chestiunea candidatului la Primăria Capitalei Sursa foto: hepta, Digi FM / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
19-03-2024
15:04

Candidatul Coaliției, lansat în cursa electorală miercuri la 12.00

PSD și PNL au decis să facă anunțul oficial al candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Parlament.

Cu această ocazie va avea loc și lansarea sa în cursa electorală, spun surse politice pentru stiripesurse.ro. Înainte de anunțul oficial, liderii coaliției se vor întruni într-o ședință tot la Parlament.

Potrivit acelorași surse, candidații pentru sectoare vor fi prezentați oficial joi.

19-03-2024
13:58

Rareș Bogdan, comunicatorul campaniei lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea, pe listă la europarlamentare

Rareș Bogdan a fost desemnat de Coaliția PSD-PNL să comunice pentru candidatul comun la Capitală, medicul Cătălin Cîrstoiu, au dezvăluit sursa politice citate de Realitatea.net.

În urma discuțiilor de marți s-a mai stabilit ca senatoarea Gabriela Firea să fie coordonator politic al campaniei, din funcția de președinte al organizației PSD București. La rândul său, Sebastian Burduja va fi coordonator politic din partea liberalilor, ca președinte PNL București.

Gabriela Firea se va regăsi și pe lista de europarlamentari a PSD, a anunțat vicepreședintele Senatului, Paul Stănescu. 

”Gabriela Firea va fi pe listă la europarlamentare. Ea și Burduja vor fi coordonatorii de campanie la București, din partea PSD, respectiv PNL”, a spus Paul Stănescu la Digi24.

Întrebat ce șanse are Cîrstoiu să câștige Capitala, a replicat: “Da, are șanse. E un medic cunoscut, susținut de cele două partide.”

19-03-2024
10:33

Premiu de consolare pentru Gabriela Firea și Sebastian Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu a mers la Palatul Victoria unde a discutat cu liderii filialelor din București ale PSD și PNL după ce le-a fost prezentat în calitate de candidat unic pentru funcția de primar general al Capitalei.

Conform unor surse politice, citate de Digi24, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au fost desemnați să conducă campania electorală din Capitală.

Pentru validarea candidaturilor decise în cadrul ședințelor Coaliției, este nevoie ca propunerile să primească votul organizațiilor PSD și PNL din Capitală și a forurilor de conducere ale celor două partide.

Liderii celor două partide care alcătuiesc Coaliția de guvernare au convocat ședințe cu conducerile celor două formațiuni politice pentru a consfinți decizia luată în cadrul ședinței comune de luni.

PNL și PSD, întâlniri de partid înainte de anunțarea candidatului comun la PMB

Ședința PSD ar urma să aibă loc la Palatul Victoria, iar președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a chemat-o și pe Gabriela Firea, alături de ceilalți șefi de filiale din București.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu ar urma să îi transmită oficial că nu o va susține să candideze la Primăria Capitalei și să accepte să îi facă campanie medicului Cătălin Cîrstoiu, au dezvăluit surse din cadrul partidului pentru Gândul.

Potrivit informațiilor care au circulat în spațiul public în ultimele zile, Gabriela Firea își va anunța demisia din cadrul PSD București, în cazul în care nu va fi de acord cu decizia Coaliției privind candidatul la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

O ședință de urgență va avea loc și la PNL București marți dimineață. Președintele filialei Sebastian Burduja și ceilalți șefi de filiale au fost chemați de președintele Nicolae Ciucă pentru a valida candidatul comun la primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu ar fi fost ales drept candidat comun al Coaliției pentru Primări Municipiului București și un anunț public este așteptat marți după-amiază.

ADVERTISEMENT

”Există o decizie a coaliției de a avea candidat unic la Primăria Municipiului București și candidați comuni la sectoare, urmând ca această decizie să fie prezentată mâine (marți n.r.) la organizațiile de București ale celor două partide, urmând ca anunțul nominal să fie făcut, din respect firesc pentru organizații, după întâlnirea de dimineață”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, la România TV.

De asemenea, în cadrul ședințelor de marți dimineață sunt prezentați candidații la fiecare primărie de sector din București, dar și viziunea liderilor PSD și PNL asupra modului în care se va desfășura campania electorală.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței de luni, Coaliția a decis că vor merge cu candidați comuni la primăriile de sector, la Primăria Capitalei, la Consiliul General și la Consiliile locale de sectoare, dar și la Timiș.

ADVERTISEMENT