News

PNL Timiș „spune clar și răspicat NU PSD”. Coaliția, în față cu revoltele din teritoriu

PNL Timiș a votat împotriva „alianței contra naturii” cu PSD. Liberalii din teritoriu denunță un „blat” cu „arbitrii” de la București
25.03.2024 | 09:09
PNL Timis spune clar si raspicat NU PSD Coalitia in fata cu revoltele din teritoriu
Alin Nica, președintele PNL Timiș, spune că județul „nu este de vânzare”” pentru PSD / Foto: Facebook, Alin Nica
ADVERTISEMENT

Consiliul Politic Național al PNL a aprobat, duminică, alianța electorală cu PSD pentru europarlamentare și protocolul de fuziune cu ALDE, dar delegații din Timiș au votat împotriva alianței cu social-democrații.

O „alianță contra naturii”

„Timișul nu este de vânzare. Dacă PSD își dorește Timișul, să-l câștige corect, la alegeri!”, a declarat  președintele PNL Timiș, Alin Nica.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat transmis luni, PNL Timiș a arătat că alianța cu PSD este „împotriva locuitorilor din Timișoara și județul Timiș”, după ce cei 21 de delegați liberali au votat împotriva alianței cu social-democații.

„Am fost de acord cu toţii să ne opunem acestei decizii care este împotriva opţiunilor locuitorilor din Timişoara şi judeţul Timiş. Noi dorim să câştigăm alegerile corect şi cinstit prin noi înşine. Am justificat acest vot împotrivă spunând că nu e normal ca într-un judeţ în care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 80 la sută din voturi în turul doi şi într-un oraş ca Timişoara, în care candidaţii PSD la primărie obţin scoruri cu o sigură cifră să vină cineva de la Bucureşti şi să impună o alianţă contra naturii. Aceasta nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord”, a declarat Alin Nica.

ADVERTISEMENT

PNL: „Nu blat cu ‘arbitrii’ de la București”

Într-o postare pe contul Facebook, Nica a spus că cei de la București îi blochează candidatura la Consiliul Județean pentru că se opune alianței locale cu PSD. Alin Nica a precizat că dorința filialei PNL Timiș și a celor peste 40 de primari, este „una simplă”: competiție electorală cu PSD, nu blat cu „arbitrii” de la București.

„De aceea spunem clar şi răspicat NU PSD! Timişoara şi Timişul sunt de dreapta şi oamenii ştiu care e diferenţa între PNL şi PSD. De aceea, am votat împotrivă şi de aceea vom merge în faţa alegătorilor cu fruntea sus şi sunt convins că opţiunile lor exprimate democratic ne vor da dreptate. Am spus tot timpul că politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise prin negocieri, târguri sau diktate”, a spus Nica.

ADVERTISEMENT

Ciucă: „Există entuziasm, există motivare”

Alina Nica a explicat că vrea să fie contracandidatul lui Alfred Simonis deoarece „este inacceptabil ca un psd-ist să stabilească regulile de joc pentru filiala PNL Timiș”. „PNL Timiș are coloană vertebrală. Ce vrea Simonis în Timiș, nu este o alianță politică ci dezintegrarea filialei PNL”, a spus liderul PNL Timiș.

Consiliul Politic Naţional al PNL a aprobat, duminică, alianța electorală cu PSD cu 838 de voturi pentru, și protocolul de fuziune al PNL cu ALDE, cu 876 de voturi pentru.

ADVERTISEMENT

„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

ADVERTISEMENT