News

PNL va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. Rareș Bogdan: „Nu o susținem pe Gabriela Firea”

Cine ar putea fi candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, din partea PNL. Rareș Bogdan: „Aștept ca PSD să susțină candidatul PNL”
29.02.2024 | 21:17
PNL va avea propriul candidat la alegerile pentru Primaria Capitalei Rares Bogdan Nu o sustinem pe Gabriela Firea
Rareș Bogdan: PNL va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

PNL va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit vicepreședintelui liberal, Rareș Bogdan. Europarlamentarul a declarat, joi, că PNL nu o va susține pe Gabriela Firea în lupta pentru funcția de primar al municipiului București.

Cine ar putea fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Rareș Bogdan a spus că nu ia în calcul ca cele două partide care formează coaliția de guvernare să aibă un candidat comun. El a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă PSD va susține candidatul liberalilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, europarlamentarul a transmis că el nu va candida la Primăria Capitalei, dorind să își desfășoare, în continuare, activitatea la Bruxelles și la conducerea PNL. „Nu intră în intențiile mele nici măcar de a intra în sondajele pe care PNL și PSD. Dacă instituții politice sau alte partide au făcut asta, au făcut-o pe propria răspundere.

Eu vreau să reprezint România în Parlamentul European. Nu văd de ce aș intra pe o zonă unde sunt oameni dornici să facă acest lucru”, a declarat Rareș Bogdan la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan: „Aștept ca PSD să susțină candidatul PNL”

Vicepreședintele PNL a spus că, la ora actuală, ministrul Energiei Sebastian Burduja se află pe lista pentru candidatura la alegerile pentru Primăria din București. Sunt luate în calcul și „alte variante”, dar nu Rareș Bogdan sau Dan Motreanu, a precizat europarlamentarul.

În ceea ce îl privește pe Nicușor Dan, vicepreședintele liberalilor susține că „e total exclus” să fie susținut de PNL. Mai mult, nici Gabriela Firea, din partea PSD, nu ar putea fi votată de liberali.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a subliniat că PNL va vota un candidat liberal la Primăria Capitalei, nu unul din alte partide. „În momentul acesta, PNL are o singură opțiune: un candidat al PNL. Nu se pune problema unui alt candidat în acest moment. Aștept ca PSD să susțină candidatul PNL”, a adăugat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Europarlamentarul mai spune că dacă social-democrații vor să susțină candidații PNL sunt așteptați să facă acest lucru. De asemenea, Rareș Bogdan precizează că PNL va avea propriul candidat și la prezidențiale.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță, în cazul în care PSD dorește să susțină candidații PNL, este binevenit. PNL nu renunță de a avea candidat la Președinția României și nu trebuie să renunțe la a avea candidat la Primăria Capitalei. Un candidat PNL poate să rupă voturi masiv din votanții lui Nicușor Dan. Un candidat al PSD riscă să trimită votanții în brațele lui Nicușor Dan”, a mai spus europarlamentarul Rareș Bogdan.

 

ADVERTISEMENT