News

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD și după alegerile din 2024. Bode: “Cea mai de viitor construcție politică”

Lucian Bode a vorbit și despre alegerile prezidențiale din 2024. El susține că PNL va da viitorul președinte al României.
18.09.2023 | 10:03
PNL vrea sa mai guverneze alaturi de PSD si dupa alegerile din 2024 Bode Cea mai de viitor constructie politica
PNL vrea să mai guverneze alături de PSD și după alegerile din 2024. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD, a declarat secretarul general liberal, Lucian Bode, într-un interviu acordat pentru Digi 24. El spune că partidul din care face parte nu a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD.

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD și după alegerile din 2024

Lucian Bode a menționat că nu exclude varianta unei alianțe cu USR și PMP, însă consideră că s-a dovedit faptul că actuala coaliție de guvernare PSD-PNL este „cea mai de viitor construcție politică”.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, suntem împreună la guvernare. Putem să guvernăm împreună de anul viitor încă 4 ani, împreună cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică.

Am arătat că putem să guvernăm împreună, fără mari rupturi, dar obligaţia noastră este să întărim dreapta. Să fim în continuare cel mai important partid pe partea dreaptă”, a transmis Lucian Bode, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode: PNL va câștiga alegerile prezidențiale

Secretatul general al PNL a vorbit și despre alegerile prezidențiale din 2024. Bode este convins că viitorul șef al statului va fi dat tot de liberali. El spune că este firesc ca PSD să își dorească să câștige prezidențialele.

Însă, Lucian Bode susține că România se poate dezvolta în continuare datorită parteneriatului dintre social-democrați și liberali. „România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar Partidul Naţional Liberal, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României”, a adăugat Bode.

Lucian Bode a vorbit și despre alegerile europarlamentare. El spune că va fi o luptă între „civilizația euroatlantică și modelul putinist”. Cu acest prilej, secretarul general al PNL nu a ezitat să atace formațiunea politică AUR.

ADVERTISEMENT

„Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele”, a precizat Lucian Bode.

 

 

 

ADVERTISEMENT