News

Ce politicieni s-au îmbolnăvit de COVID-19! Miniștri, parlamentari și primari, pe lista COVID-19

Ce politicieni s-au îmbolnăvit de COVID-19! Miniștri, parlamentari și primari pe lista COVID-19. Ultimul, Lucian Romașcanu a luat virusul, deși era vaccinat.
14.01.2022 | 15:37
Ce politicieni sau imbolnavit de COVID19 Ministri parlamentari si primari pe lista COVID19
Ce politicieni s-au îmbolnăvit de COVID-19! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De coronavirus n-au scăpat nici numele grele ale politicii românești. Indiferent de poziția ocupată sau de culoarea partidului, mai mulți factori de decizie au fost nevoiți să stea în carantină sau izolare și să urmeze schema de tratament.

De-a lungul timpului au existat și politicieni care și-au pierdut viața din cauza virusului venit din China. De altfel, în condițiile în care DSP-urile din întreaga țară au tras numeroase semnale de alarmă în privința transmiterii comunitare extinse și necontrolabile, era doar o problemă de timp până când oamenii din politică se infectau cu SARS-COV 2.

ADVERTISEMENT

Ce politicieni români s-au îmbolnăvit de COVID-19!

Ultimul pe această listă este chiar un membru al cabinetului Nicolae Ciucă. Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19. Culmea, nu este pentru prima oară când social democratul a luat coronavirus.

Acesta a mai avut un episod de SARS COV 2 și în noiembrie 2020 și este vaccinat cu două doze. Politicianul a ținut să transmită că s-a protejat rezonabil, ”totuşi Omicron se descurcă mai bine”.

ADVERTISEMENT

Primul politician care a făcut coronavirus a fost Vergil Chițac. A ieșit atunci un scandal monstru, mai ales că, inițial, acesta a spus că este răcit. Ulterior a fost confirmat faptul că este infectat și a ajuns la spital. A făcut-o pe picioarele lui, după ce a refuzat să fie transportat cu izoleta.

Vă readucem aminte că pe vremea în care activa ca premier, fostul liberal Ludovic Orban a fost obligat să se izoleze, iar toți membrii guvernului s-au testat atunci pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Social-democrații, infectați, izolați și carantinați

Actualul șef de la MApN a fost confirmat pozitiv după un test de rutină, fără să aibă simptome. Vasile Dîncu a intrat direct în izolare după ce a fost luat în evidență la Institutul „Matei Balș”. Liderii social-democrați au decis să facă o serie nouă de teste după ce Dîncu i-a anunțat că are coronavirus.

Și președintele partidului, Marcel Ciolacu și-a făcut testul COVID și a decis să intre în izolare după ce a încheiat campania electorală la Sălaj. Acolo s-a întâlnit cu mai mulți lideri PSD confirmați ulterior pozitiv.

ADVERTISEMENT

Și Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș, a anunțat pe o rețea de socializare că testul pe care l-a făcut a ieșit pozitiv. S-a întâmplat lucrul acesta după ce un coleg de partid cu care a intrat în contact fusese confirmat în urmă cu două zile.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat și el că este infectat cu coronavirus. Soția lui a fost depistată inițial cu COVID-19. Totul se întâmpla în luna decembrie a anului 2020.

Probleme și pentru liberali în lupta cu virusul

Din nefericire, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin a murit la spitalul Matei Balș la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. Potrivit liberalilor, acesta s-ar fi infectat chiar în timpul campaniei electorale. Suferea de comorbidități și situația lui s-a agravat.

Ludovic Orban a transmis un mesaj după decesul acestuia, spunând că „dacă respecți regulile probabilitatea să te infectezi este mică. Acest virus atacă imprevizibil.

Domnul Drăgulin era un om în putere, dar nu știi niciodată ce efecte are virusul. Am ținut legătura cu domnul Streinu Cercel, din nefericire s-a produs acest deznodământ”, a afirmat Ludovic Orban.

Și senatorul Alexandru Pereș s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost testat după ce a făcut febră. Liberalul a participat la un eveniment de partid, respectiv stabilirea candidaților PNL Alba pentru alegerile parlamentare.

A murit de coronavirus, dar a fost ales primar

Culmea, dar s-a petrecut în România. Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, edil care încetase din viață din cauza COVID-19 a câştigat alegerile locale.

Candidat PSD pentru un nou mandat, edilul a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. A ajuns la Spitalul suport COVID din Caracal câteva zile mai târziu, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală. Aici a murit, în 17 septembrie.

Asta nu i-a împiedicat pe cetăţenii comunei să-l voteze într-un număr masiv. Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate.

Joaca lui Nicușor Dan de-a vaccinarea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan s-ar fi vaccinat în cele din urmă împotriva COVID-19. A făcut-o însă după ce a fost criticat în numeroase rânduri că amână momentul imunizării.

Primarul general al Capitalei a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut că se va imuniza în perioada următoare după ce va face un set de analize.

„Am spus că trebuie să fac niște investigații medicale. Le-am făcut și săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Vă readucem aminte și că Nicușor Dan a avut COVID-19 în primăvara anului trecut, deci nu mai era eligibil pentru certificatul verde. „Am fost în izolare în luna mai, pentru că iniţial fiica mea a fost infectată. Ulterior m-am infectat şi eu. Deci, am avut coronavirus”, a mai zis edilul.

Dacian Cioloș a anunțat pe Facebook că e pozitiv la testul COVID-19

Dacian Cioloș a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv la COVID-19. Fostul premier a transmis că se pregătește să intre în izolare și că toți contacții săi din ultimele zile au fost informați.

„Am respectat toate măsurile de protecție în toate împrejurările, nu am simptome și mă simt bine în acest moment.

Am fost mereu conștient de periculozitatea acestui virus care ne-a schimbat total modul de viață în ultimul an, a suprasolicitat sistemul sanitar, medicii și asistentele, a luat prea repede de lângă noi mulți oameni dragi”, a scris Dacian Cioloș în postarea sa

De asemenea, liderul USR a făcut un apel la responsabilitate din partea cetățenilor, îndemnându-i să se izoleze și să anunțe medicii dacă au simptome sau primesc un rezultat pozitiv la test.

De ce s-a felicitat Ciprian Ciucu după ce a făcut coronavirus

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că s-a infectat cu COVID-19. Edilul nu a ezitat o clipă și s-a felicitat, însă, pentru decizia de a se vaccina. În acest fel a fost ferit de o formă severă a bolii.

Primarul a vorbit și despre simptomele pe care le-a avut. Acesta a zis că prima săptămână după ce a luat virusul a fost una foarte grea. “Am avut o primă săptămână grea, cu fel și fel de dureri, frisoane și suferințe, dar faptul CĂ AM FOST VACCINAT M-A AJUTAT ENORM ca recuperarea să fie rapidă. A

cum, la finalul celei de-a doua săptămâni sunt bine, determinat, energizat, pe telefoane și abia aștept să îmi reiau activitatea imediat ce se vor finaliza cele 14 zile de carantină”, a anunțat primarul Sectorului 6.

Gabriela Firea, COVID-19 și după trei doze de vaccin

Noul ministru al Familiei, Gabriela Firea a precizat că a făcut o formă ușoară de coronavirus și că era vaccinată, de trei săptămâni, și cu a treia doză a vaccinului.

„Știam că vaccinul nu ne protejează de o posibilă contaminare dar ne-am dorit să imunizăm organismul pentru a se apăra mai eficient de boala. Ceea ce se întâmplă deja (…) În fața bolii toți suntem egali”, a spus Firea

ADVERTISEMENT