News

Poliţist atacat cu o scândură de un scandalagiu, în Botoșani. Agentul a tras un foc de avertisment

Incident într-o localitate din județul Botoșani. Un agent de poliție care a intervenit pentru aplanarea unui scandal a fost atacat cu o scândură de un tânăr.
08.12.2021 | 15:25
Politist atacat cu o scandura de un scandalagiu in Botosani Agentul a tras un foc de avertisment
ADVERTISEMENT

Agentul a fost atacat de unul dintre scandalagii cu o scândură ruptă dintr-un gard pe care a aruncat-o în direcţia sa, relatează botosaneanul.ro.

Polițistul a fost nevoit să tragă un foc de avertisment pentru a-i linişti pe tineri. Nicio persoană nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, la data de 6 decembrie 2021, în jurul orei 23:00, s-a intervenit pentru aplanarea unui scandal provocat de mai mulţi tineri pe un drum public din localitatea Mileanca.

Scandalagii s-au împrăștiat după un foc de armă

„În momentul intervenţiei echipajului de poliţie, aceştia s-au manifestat agresiv, adresând injurii şi ameninţări, iar un tânăr de 21 de ani, ar fi aruncat în direcţia unui poliţist cu o scândură pe care a desprins-o din gardul unui imobil, moment în care, acesta a executat un foc de avertisment în plan vertical, dispersând grupul de tineri“, se arată într-un comunicat emis de IPJ Botoșani.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 21 de ani, din comuna Mileanca, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru distrugere şi ultraj. El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Un alt scandal, provocat de un șofer beat din Botoșani

Un alt bărbat din județul Botoșani este cercetat pentru ultraj, comisă în aceeași noapte cu incidentul din Mileanca. Acesta s-a ales cu dosar penal după ce a urcat băut la volan şi a făcut un scandal monstru.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost prins în noaptea de luni spre marţi de o patrulă a poliţiei de frontieră de la Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – I.T.P.F. Iași, în timp ce circula cu mașina pe DN 29D, dinspre localitatea Cucuteni către Ştefăneşti, judeţul Botoşani.

Polițiștii de frontieră au constatat că şoferul emana o puternică halenă alcoolică și au sesizat Poliţia Oraşului Ştefăneşti pentru verificarea cu aparatul etilotest, scrie Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Între timp, bărbatul a devenit agresiv și a început să-i înjure și să-i amenințe pe polițiștii de frontieră.

În plus, el a refuzat vehement testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ADVERTISEMENT