News

Polițist local din Arad reținut pentru că ar fi torturat un tânăr de 32 de ani. Victima a murit în arest

Un polițist local din Arad a fost reținut după moartea suspectă a unui tânăr de 32 de ani, pe care oamenii legii l-ar fi bătut și torturat.
05.10.2023 | 11:37
Politist local din Arad retinut pentru ca ar fi torturat un tanar de 32 de ani Victima a murit in arest
Polițist local din Arad reținut pentru că ar fi torturat un tânăr. Foto: Special Arad
ADVERTISEMENT

Incidentul tragic a fost consemnat la jumătatea lunii iulie, atunci când un tânăr de 32 de ani a murit în arestul Poliției Locale din Arad de pe Calea victoriei. Acum, unul dintre polițiști a fost reținut, duoă ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Polițist local din Arad reținut pentru că ar fi torturat un tânăr de 32 de ani

Judecătorul va decide acum dacă bărbatul va rămâne în arest 30 de zile, după ce încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din ucidere din culpă și purtare abuzivă în tortură. Conform Special Arad, avocatul familiei a solicitat, de asemenea, schimbarea încadrării juridice și extinderea urmăririi penale și pentru un al treilea polițist local.

ADVERTISEMENT

”Noi am depus o plângere penală la Parchet în care am solicitat angajarea răspunderii penale pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Inițial s-a început urmărirea penală și au fost audiați în calitate de suspecți doi agenți pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă, însă noi am solicitat schimbarea încadrării juridice și reținerea în sarcina celor două persoane a săvârșirii infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Am solicitat trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, parchet competent raportat la încadrarea juridică solicitată de noi și am mai solicitat extinderea urmăririi penale și față de cel de-al treilea agent, întrucât există suficiente probe că acesta a contribuit cu acte materiale la săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a transmis avocatul.

ADVERTISEMENT

Victima, un tânăr în vârstă de 32 de ani, a fost reținut după un conflict în zoan Gării CFR, pentru că ar fi stropit cu bere zidul unei clădiri. A fost dus în arestul Poliției Locale, unde a suferit un stop cardiac și a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita.

Familia tânărului a investigat acest caz, pentru că nu au înțeles ce a cauzat moartea tânărului și au observat pe cadavrul victimei foarte multe vânătăi. Potrivit unui comunicat oficial al autorităților, polițiștii l-ar fi bătut pe tânăr cu picioarele în cap, în timp ce acesta era încătușat.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii s-ar fi scuzat pentru că tânărul consuma substanțe halucinogene dintr-o pungă și agresa trecătorii. ”Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul cladirii”, au transmis anchetatorii.

Victima a fost dusă ulterior într-o încăpere unde nu există camere video, unde bărbatul ar fi fost bătut inclusiv cu o tonfă, bastonul din dotarea agentului. Anchetatorii au stabilit că moartea victimei s-a produs din cauza substanțelor halucinogene consumate, însă asta nu scuză comportamentul polițiștilor locali.

ADVERTISEMENT

”Din constatările preliminare emise de S.J.M.L.Arad nr. 184/A3/19.07.2023, respectiv nr.184/A3/28.07.2023 rezultă că moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat unei intoxicații acute cu substanță neidentificată, însă s-au constatat și existența mai multor leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu și de corpuri dure/planuri dure, leziuni traumatice care necesită 7 – 9 (șapte – nouă) zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT