News

Polițiștii au dat sute de amenzi, după ce au descins la petreceri clandestine. Sancțiuni aplicate în toate colțurile țării

O petrecere privată desfășurată într-un local din Centrul Vechi s-a lăsat cu zeci de amenzi pentru participanți. Nici patronul clubului nu a scăpat de o sancțiune.
28.11.2021 | 20:05
Politistii au dat sute de amenzi dupa ce au descins la petreceri clandestine Sanctiuni aplicate in toate colturile tarii
ADVERTISEMENT
28-11-2021
18:05

Polițiștii au descins și la alte petreceri clandestine din țară

La Predeal, oamenii legii au descins la un club de lux unde era organizată o petrecere. Aceștia au ajuns la locație după ce mai mulți tineri au făcut transmisiuni live de la petrecere, astfel că imaginile au ajuns și la polițiști.

Și în Maramureș, situația a fost similară. Petrecăreții s-au trezit cu poliția la ușă după ce imagini de la distracția ce era în toi au ajuns pe rețele sociale.

O altă petrecere a fost încheiată brusc de polițiștii din Cluj. Aceștia au descins la un local și o persoană chiar s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Organizatorul petrecerii a primit 15.000 de lei amendă, în vreme ce alte 82 de participanți au fost și ei sancționați contravențional.

Cu toate că restricțiile impuse de pandemie sunt încă în vigoare, nu toți cetățenii țin cont de ele. Unii aleg să se strângă în grupuri mari și să petreacă, asta chiar dacă astfel de adunări, chiar și private, sunt interzise în prezent.

Poliția Capitalei a anunțat recent că a oprit o petrecere ce se desfășura în cursul serii de sâmbătă, 27 noiembrie. Distracția din Centrul Vechi a câteva zeci de persoane s-a finalizat cu o serie de amenzi pentru fiecare participant.

ADVERTISEMENT

Agenții de la Serviciul Poliției Centrului Vechi au descoperit 47 de persoane în incinta localului pe care l-au vizitat, ca urmare a unei plângeri. Aceștia erau atât angajați, cât și clienți ai clubului.

Din totalul celor prezenți la petrecere, o persoană nu avea certificat verde, astfel că a fost sancționată contravențional.

ADVERTISEMENT

Patronul clubului a primit cea mai consistentă sancțiune, de 5.000 de lei. De asemenea, cei 38 de participanți la petrecere au fost amendați fiecare cu câte 500 de lei.

Polițiștii au dat zeci de amenzi la o petrecere ilegală din Centrul Vechi

”În data de 27 noiembrie 2021, în jurul orei 23.00, prin apel la 112 a fost sesizat faptul că în incinta unei societăţi comerciale, din sectorul 3, se afla în desfăşurare un eveniment privat. În locaţie, poliţiştii Serviciului Poliţiei Centrului Vechi au identificat 47 de persoane, clienţi, dar şi angajaţi. În urma verificărilor s-a stabilit că o persoană nu poseda certificat verde, fiind sancţionată contravenţional”, transmite Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Tot în același document se arată că ”societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, cu suma de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru organizarea de petreceri private.”

Autoritățile au anunțat și că vor anunța ITM, pentru a dispune măsurile de competență privitoare la societatea comercială.

ADVERTISEMENT

Raportul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică arată că, în ultimele 24 de ore, au fost sancționate peste 2.500 de persoane pentru contravenții referitoare la pandemie.

”Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 27 noiembrie, 2.578 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 594.490 lei”, transmite GCS.

Grupul mai arată și că trei persoane s-au ales cu dosare penale în ultimele 24 de ore: ”De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.”

ADVERTISEMENT