News

Polițiștii și jandarmii fac bilanțul minivacanței de 1 mai. Kilograme de droguri, zeci de amenzi și îngrijiri medicale pentru sute de persoane

Oamenii legii au avut de muncă în minivacanța de 1 mai pe litoral. De la consumatori sau traficanți de droguri până la amenzi de circulație
01.05.2023 | 21:52
Politistii si jandarmii fac bilantul minivacantei de 1 mai Kilograme de droguri zeci de amenzi si ingrijiri medicale pentru sute de persoane
Polițiștii antidrog au confiscat kilograme de stupefiante.Sursa foto: Jandarmeria Mobilă Tomis
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc a fost aglomerat în minivacanţa de 1 Mai, iar oamenii legii au constatat că festivalurile de la malul mării au fost un magnet pentru traficanți și consumatori de droguri deopotrivă.

Minivacanța de 1 mai, bilanțul oamenilor legii

În minivacanța de 1 mai, jandarmii constănțeni au depistat 125 de persoane cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral. Ofițerii antidrog au depistat kilograme de stupefiante în cadrul perchezițiilor efectuate în acest weekend.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii legii au constatat că traficanții străini au introdus pe piața din România droguri noi, unele intrate recent pe lista substanţelor interzise. Printre cele mai populare stupefiante este şi cocaina roz, considerată un drog de lux. Potrivit polițiștilor, unii traficanți au venit special pe litoral de 1 mai pentru a vinde substanțe interzise.

Nu au fost înregistrate incidente de ordine publică la festivalurile de pe litoral au informat reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi “Tomis” Constanţa într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

“Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, se arată în comunicatul citat de Observator.

Potrivit aceleiași surse, în cele patru zile de desfăşurare ale Festivalului Beach, Please! din Costineşti, peste 85.000 de tineri au petrecut, în siguranţă. “Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul Sunwaves 30 din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi”, mai precizează Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis.

ADVERTISEMENT

 Zeci de amenzi și îngrijiri medicale pentru sute de persoane

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmii au aplicat 103 amenzi în valoare de 44.580 lei (dintre care 89 de sancţiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 13 sancţiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială) şi un avertisment.

La rândul lor, poliţiştii rutieri au depistat şapte persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. “În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere”, a mai precizat Gruparea Mobilă de Jandarmi.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții jandarmilor au mai precizat că 297 de persoane prezente la festivaluri au avut nevoie de îngrijiri medicale, 84 suferind diverse traumatisme. De asemenea, 12 persoane, dintre care trei minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme.

ADVERTISEMENT