News

Polițiștii, victimele șoferilor furioși. Încă un om al legii a fost lovit intenționat de un bărbat care a refuzat să se legitimeze

Un polițist local din Galați a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer care a refuzat să se legitimeze, după care a fugit de la locul accidentului.
29.02.2024 | 13:54
Politistii victimele soferilor furiosi Inca un om al legii a fost lovit intentionat de un barbat care a refuzat sa se legitimeze
Polițiștii, victimele șoferilor furioși. Încă un om al legii a fost lovit intenționat de un bărbat care a refuzat să se legitimeze. Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Polițistul a fost transportat de urgență la spital, în timp ce colegii bărbatului l-au urmărit și prins pe făptaș. Incidentul s-a petrecut în zona Pieței Centrale din Galați, iar victima a ajuns la spital cu multiple leziuni. Conform IPJ Galați, autoturismul a fost urmărit imediat de polițiști, iar acum bărbatul riscă încadrarea juridică a faptei în tentativă de omor.

Un șofer din Galați a lovit intenționat un polițist

”Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist local a fost identificat şi în prezent Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi face cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă cu părăsirea locului accidentului cu posibilitatea încadrării la infracţiunea de ultraj”, a declarat Cătălin Constantinescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, încadrarea inițială pentru această faptă este de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, însă procurorii ar putea decide să o schimbe în ”ultraj” sau ”ultraj cu tentativă de omor”.

Totul va fi decis după ce anchetatorii vor analiza și administra toate probleme adunate în acest caz. Polițiștii nu mai sunt siguri pe drumurile din România, în condițiile în care tot mai mulți șoferi nu mai respectă legea și îi sfidează pe oamenii legii cu orice ocazie.

ADVERTISEMENT

Drept exemplu cazul șoferului drogat din București care a lovit intenționat un polițist în urmă cu o săptămână. Paradoxal, șoferul în vârstă de 27 de ani părea ”un tip de treabă”, conform unor fete care tocmai îl cunoscuseră și se urcaseră la el în mașină.

Un șofer drogat a lovit un polițist în București

Se pare că individul petrecuse înainte toată noaptea în cluburile de lux din nordul Capitalei. Polițiștii au pornit în urmărirea individului, care nu a putut fi oprit nici măcar cu benzi cu țepi. În cele din urmă și-a abandonat mașina pe marginea drumului și a fugit de agenți într-un câmp. Oamenii legii nu s-au mirat prea tare când au văzut că acesta era beat și drogat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform Observatornews.ro, în mașina individului polițiștii au găsit droguri, cel mai probabil cocaină. Cât despre fetele pe care acesta le agățase într-un club, ambele spun că ”părea un tip ok”. ”El a părut un băiat foarte ok, că nu ne urcam în maşină cu el dacă el nu părea un băiat ok”, spune una dintre fete.

”Eu m-am trezit cu roşu şi albastru în spate. Asta e tot ce am văzut. Noi nu ştim ce era în capul acelui băiat”, povestește o altă tânără, care acum regretă fapta că s-a urcat în mașină cu drogatul. Acest caz a ajuns în atenția ministrului de interne Cătălin Predoiu, cel care trage un semnal de alarmă referitor la riscurile meseriei de polițist.

ADVERTISEMENT

”Ştiu că s-au luat toate măsurile imediat după accident pentru a-i fi protejată viaţa. Este o meserie care implică riscuri, care nu e nici pe departe la acest moment remunerată corespunzător”, a declarat Cătălin Predoiu. Din fericire, polițistul este în afara oricărui pericol, pentru că a suferit leziuni ușoare atunci când a fost lovit cu mașina.

ADVERTISEMENT