Life

Polițistul care a renunțat la uniformă să devină fermier. Andrei are acum 600 de oi

Polițistul care a renunțat la uniformă pentru a-și îndeplini cel mai mare vis. Andrei are acum 600 de oi pe care le crește.
27.11.2023 | 21:55
Politistul care a renuntat la uniforma sa devina fermier Andrei are acum 600 de oi
Polițistul care a renunțat la uniformă să devină fermier. foto agrobiznes.ro
ADVERTISEMENT

Polițistul care a renunțat la uniformă să devină fermier. Andrei are 25 de ani și și-a îndeplinit acum visul.

Polițistul care a renunțat la uniformă să devină fermier

Andrei este un tânăr de 25 de ani care a renunțat la uniforma de polițist pentru a-și îndeplini visul, unul mult mai simplu. Acesta voia să fie fermier!

ADVERTISEMENT

Până la urmă, tânărul din Galați a decis să își urmeze pasiunea. El este student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și învață totul despre animale.

El se dedică acum în totalitate creșterii de animale. Mai mult, tânărul fermier are în posesia sa 600 de oi!

ADVERTISEMENT

„Cu timpul am realizat că, gândul meu este numai la animale, motiv pentru care am ales să mă dedic în totalitate creșterii acestora.

În prezent, am un efectiv de aprox. 600 de capete din rasa Țigaie ruginie”, a explicat tânărul pentru Agrobiznes.

ADVERTISEMENT

De ce a ales Andrei această rasă pentru ferma lui

Andrei a explicat și de ce a ales această rasă. Este vorba despre una dintre cele mai vechi rase autohtone.

De asemenea, sunt animale perfecte pentru fermă pentru că sunt rezistente, nepretențioase și pot face mulți miei. Oile din rasa Țigaie ruginie este productivă și în ceea ce privește laptele.

ADVERTISEMENT

„Am optat pentru această rasă deoarece este una dintre cele mai vechi rase autohtone, fiind printre cele mai rezistente și, totodată, nepretențioase rase de oi, cu un randament bun și la miei, dar și productive din punct de vedere al laptelui raportat la condițiile mai grele de pășunat”, a mai spus Andrei.

Tânărul de 25 de ani are planuri mari pentru viitor. Vrea să devină mai bun în ceea ce face și are planuri chiar mai mari de atât! Andrei vrea să vadă că și la noi în țară sunt consumate produse de la fermierii români.

„Îmi doresc ca în viitor să ajung cel mai bun în ale zootehniei, atât din perspectiva exemplarelor pe care le voi deține în fermă, cu care mi-ar plăcea să și particip la concursuri, expoziții, cât și al comercializării produselor agroalimentare pe piața din România, care în momentul de față este sufocată, aș putea spune, de produse din export”, a mai spus el pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT