Stiri sportive

Claudiu Keșeru a marcat din nou pentru Ludogoreț. Video / Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud au debutat în preliminariile European League

Meciul dintre Ludogoreț Razgrad și Etar s-a terminat cu victoria oaspeților. Scorul a fost de 2-0, iar Claudiu Keșeru a deschis scorul în minutul 79, la puțin peste 20 de minute de la intrarea pe teren.
Claudiu Keseru a marcat din nou pentru Ludogoret Video  Potaissa Turda si HC Dobrogea Sud au debutat in preliminariile European League
ADVERTISEMENT
FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.
Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Ludogoreț câștigă în deplasare, Keșeru e omul meciului

UPDATE, 29 august, ora 22:57 / Ludogoreț Razgrad a câștigat cu 2-0 meciul din deplasare cu Etar, din cadrul etapei a patra a campionatului bulgar. La oaspeți, Moți și Grigore au fost integraliști, în timp ce Keșeru a intrat pe teren în minutul 57 în locul lui Jorginho, când scorul era 0-0.

Claudiu Keșeru, care a fost declarat omul meciului la finalul partidei, a reușit să deschidă scorul în minutul 79, cel de-al doilea gol fiind marcat de Tchibota în minutul 90. Este a doua etapă consecutivă când atacantul român reușește să marcheze.


Al Hilal e noua campioană a Arabiei Saudite

UPDATE, 29 august, ora 22:31 / Al Hilal, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a devenit campioana Arabiei Saudite cu două etape înainte de încheierea campionatului. În această seară, Al Hilal a învins-o cu 4-1 pe Al Hazem și a acumulat 66 de puncte, cu 6 mai multe decât Al Nasr, ocupanta poziției secunde. Golurile echipei antrenate de Răzvan Lucescu au fost marcate de Al Dawsari (8) și Gomis (40, 53, 56).

Este cel de-al doilea trofeu cucerit de Răzvan Lucescu de când antrenează pe Al Hilal. În decembrie 2019, echipa românului a triumfat în Cupa Campionilor Asiei.


Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud au debutat în preliminariile European League

UPDATE, 29 august, ora 20:44 / CPotaissa Turda și HC Dobrogea Sud au disputat primele meciuri în noul sezon. Cele două formații au jucat în primul tur preliminar din European League. Echipa din Turda a pierdut acasă cu Gorica, în timp ce constănțenii au luat o opțiune importantă la calificare după ce s-au impus în fața celor de la Victor Stavropol, din Rusia.

Potaissa Turda – Gorica 24-26 (12-11)

Potaissa: Irimuș, Șelaru – Ghiță 7 goluri/13 șuturi, Cîntec 4/6, Dragas 4/7, Iancu 2/2, Szoke 2/4, Pop 2/4, Ghivil 1/2, Pavel 1/4, Lazăr 1/2, Thalmaier 0/3, Rohozneanu 0/1, Savic, Totoi, Zacaciurin. Antrenor: Horațiu Gal.

Gorica: Sladoljev – Cavar 8/12, Laljek 5/5, Klarica 3/4, Novak 3/5, Cakaric 2/2, Srna 2/2, Kraljevic 1/2, Bura 1/1, Gal 1/2, Goricanec 0/1, Cekovic 0/2, Salic, Zarkovic, Barisic. Antrenor: Andrija Nikolic.

Dobrogea Sud Constanța – Victor Stavropol 26-18 (11-8)

Dobrogea Sud: Iancu, Vasile – Nistor 11 goluri / 11 șuturi, Komogorov 4/7, Andrei 3/3, Chikovani 2/4, Șandru 2/7, Radojevic 1/2, Nikolic 1/4, Simovic 1/1, Susanu 1/1, Ilie 0/1, Ersin 0/1, Chiuffa, Blazevic, Buricea. Antrenor: Djordje Cirkovic.

Stavropol: Zabolotskyi 1 gol, Chernikau – Volkov 5/7, Otrezov 4/9, Krivenko 2/4, Makarov 2/4, Polyakov 1/3, Mazurov 1/9, Aflitulin 1/5, Tatarintsev 1/4, Tcokol, Vrachevich. Antrenor: Serghei Klenov.


Chindia se întărește înainte de meciul cu Dinamo

UPDATE, 29 august, ora 17:38 / Cu doar două zile înaintea meciului cu Dinamo, programat pentru luni, 31 august, Chindia Târgoviște a reușit să transfere trei jucători de la Viitorul Constanța. Este vorba despre Marco Dulca (21 ani), Tiberiu Căpușă (22 ani) și Paul Iacob (24 ani).

„AFC Chindia Târgoviște anunță transferurile lui Marco Dulca (21 ani), Tiberiu Căpușă (22 ani) și Paul Iacob (24 ani). Cei trei jucători s-au alăturat deja lotului și vor putea evolua în meciurile oficiale chiar de luni.

Le urăm bun venit la echipa noastră și mult succes în tricoul roș-albastru!”, se arată în comunicatul clubului dâmbovițean.

AFC Chindia Târgoviște anunță transferurile lui Marco Dulca (21 ani), Tiberiu Căpușă (22 ani) și Paul Iacob (24 ani)….

Posted by AFC Chindia Oficial on Saturday, August 29, 2020


România are patru jucătoare calificate mai departe la turneul de la Praga

UPDATE, 29 august, ora 17:29 / Jucătoarele de tenis Laura Ioana Paar, Gabriela Ruse, Irina Bara și Alexandra Cadanțu merg în turul doi al competiției de la Praga. Par a învins-o pe Jule Niemeier, cu 6-3, 6-4.

Ruse a trecut cu 6-2, 6-4 de Irina Fetecău. Irina Bara a câștigat contra Zuzanei Zlochova (6-2, 6-2). Alexandra Cadanțu merge mai departe după ce a învins-o în trei seturi 2-6, 6-1, 6-1 pe Jamie Loeb.


Petre Grigoraș a semnat cu Oțelul Galați

UPDATE, 29 august, ora 15:26 / Petre Grigoraș nu a stat mult fără echipă după despărțirea de Foresta Suceava. El a semnat un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, cu Oțelul Galați, echipă care activează în Liga 3. Obiectivul stabilit de conducerea clubului este promovarea în prima ligă.


Radu Drăgușin, convocat la naționala de tineret în locul lui Screciu

UPDATE, 29 august, ora 13:47 / Modificare de ultimă oră în lotul naționalei de tineret convocat de selecționerul Adrian Mutu pentru partidele cu Finlanda și Malta din preliminariile Campionatului European. În locul lui Vladimir Screciu, care acuză probleme medicale, Mutu l-a chemat pe Radu Drăgușin (18 ani), jucător legitimat la Juventus Torino. Este prima convocare la lotul de tineret pentru Drăgușin.

Component al formației U23 al lui Juventus, fundașul român este văzut ca o mare speranță de conducerea campioanei Italiei, iar antrenorul Andrea Pirlo l-a chemat deja să se antreneze cu prima echipă.

„Drăgușin se antrenează cu Ronaldo. A fost chemat de Pirlo la echipa mare. De o săptămână se antrenează cu echipa mare a lui Juventus. Este un băiat pe care toată lumea îl dorește”, a declarat impresarul Florin Manea.


Probleme pentru patru arbitri din Liga 2

UPDATE, 29 august, ora 12:09 / Federația Română de Fotbal spune că patru arbitri de la Liga a doua au fost testați pozitiv înaintea începerii noului sezon competițional.

Este vorba despre doi arbitri de centru și doi asistenți. Ei au fost reținuți de la delegări până când nu vor mai avea virusul. În total, sunt 10 arbitri pozitivi.


Se știu finalistele turneului de la Cincinnati

UPDATE, 29 august, ora 10:30 / Naomi Osaka (Japonia, 10 WTA) și Victoria Azarenka (Belarus, 59 WTA) vor juca finala turneului de la Cincinnati. Competiția a fost întreruptă o zi din cauza protestului japonezei legat de violențele poliției americane.

Osaka (favorită 4) a câștigat în semifinale împotriva lui Elise Mertens (Belgia, 22 WTA, favorită 14), cu 6-2, 7-6 (5), după 121 de minute. Sportiva din Japonia a fost îmbrăcată cu un tricou pe care scria ”Black Lives Matter”.


Alex Pașcanu s-a transferat în liga a doua spaniolă

UPDATE, 28 august, ora 21:53 / CFR Cluj se desparte de primul jucător după ratarea calificării în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României l-a cedat, sub formă de împrumut, pe fundașul Alex Pașcanu la echipa SD Ponferradina, ce activează în liga a doua spaniolă.

„Multă baftă, Alexandru Pașcanu!

CFR 1907 Cluj și SD Ponferradina, echipă din Segunda Division, au ajuns la un acord privind împrumutul fundașului Alexandru Pașcanu.

Îi dorim multă baftă la noua sa echipă și cât mai multe realizări!” se arată în comunicatul emis de CFR Cluj.

Multă baftă, Alexandru Pașcanu!CFR 1907 Cluj și SD Ponferradina, echipă din Segunda Division, au ajuns la un acord…

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Friday, August 28, 2020


Gaz Metan l-a achiziționat pe Idrisa Sambu

UPDATE, 28 august, ora 20:44 / Gaz Metan Mediaș a anunțat pe site-ul oficial transferul atacantului Idrisa Sambe din Guinea-Bissau, care are și cetățenie portugheză.

Jucătorul care a semnat pe doi ani cu Gaz Metan a jucat ultima dată la echipa a doua a clubului Spartak Moscova, după ce anterior evoluase în Belgia la Mouscron.


Rapid și-a luat portar australian

UPDATE, 28 august, ora 20:06 / Rapid a realizat un nou transfer, semnând cu Harrison Devenish-Meares, un portar australian de 23 de ani.

Conform site-ul oficial al giuleștenilor, portarul s-a antrenat în ultima perioadă cu Rapid, însă acum a semnat un contract valabil pe un an, cu posibilitatea de a-l prelungi cu încă un sezon.

Devenish-Meares a evoluat în carieră în Australia și Statele Unite ale Americii, la Rockdale City, Northern Tigers FC, South Florida Bulls și GPS Portland Phoenix FC.


Pușcaș a marcat din penalty cu Tottenham

UPDATE, 28 august, ora 19:32 / Atacantul George Pușcaș a marcat singurul gol al echipei sale, Reading, în meciul amical cu Tottenham Hotspur, pierdut cu scorul de 4-1.

Internaționalul român este cel care a obținut penalty-ul și tot el l-a transformat în minutul 80 cu un șut plasat în dreapta lui Joe Hart. Pușcaș a intrat pe teren în minutul 58.

Pentru formația pregătită de Jose Mourinho au înscris Omar Richards (7, autogol), Dele Alli (21), Heung-Min Son (39) și Erik Lamela (52).


Costel Pantilimon, dorit de Denizlispor

UPDATE, 28 august, ora 18:24 / Clubul Denizlispor a făcut o ofertă pentru portarul echipei Nottingham Forest, Costel Pantilimon, şi cele două părţi sunt foarte aproape de un acord.

Conform cotidianului Hurriyet, Denizlispor l-a achiziţionat în această vară pe portarul Cenk Gonen, de la Alanyaspor, şi mai vrea un portar experimentat.

Pantilimon este legitimat la Nottingham Forest din iulie 2018 şi în a doua parte a sezonului 2019/2020 a jucat la Omonia Nicosia, sub formă de împrumut.


Flavius Stoican va antrena din nou în Liga 2

UPDATE, 28 august, ora 17:36 / Flavius Stoican este noul antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care activează în Liga 2. El îi va lua locul lui Victor Naicu. Stoican va antrena din nou după nouă luni. Ultima data a stat pe banca tehnică a celor de la Petrolul Ploiești.

Noua echipă a lui Flavius Stoican va juca primul meci din noul sezon al ligii secunde împotriva celor de la Rapid București, duminică, de la ora 13:00.

Flavius Stoican (43 ani) este antrenorul principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru sezonul 2020/2021 din…

Posted by Viitorul Pandurii Tg. Jiu on Thursday, August 27, 2020


Giresunspor vrea să-i scadă salariul lui Rusescu

UPDATE, 28 august, ora 17:07 / Atacantul Raul Rusescu nu a ajuns încă la un acord pentru prelungirea contractului cu echipa Giresunspor, din liga a doua din Turcia.

Conform presei din Turcia, oficialii lui Giresunspor i-ar fi propus fostului jucător de la FCSB un contract cu salariu diminuat, lucru care l-a nemulțumit pe atacantul român.


Patru jucători de la Arsenal sunt în carantină înainte de Supercupa Angliei

UPDATE, 28 august, ora 16:14 / Arsenal are parte de probleme înainte de jocul din Supercupa Angliei contra lui Liverpool. Partida se va juca sâmbătă de la ora 18:30.

Potrivit celor de la Daily Mail, patru fotbaliști de la ”tunari” sunt în carantină. Este vorba despre portarul Emiliano Martinez, Gabriel Megalhaes și alți doi componenți ai echipei care nu au fost numiți.

”Am trecut prin toate momentele diferite cu restricțiile și regulile de la guvern și testele de la Premier League. Nu știm la ce să ne așteptăm de la o zi la alta. Dar încercăm să ne adaptăm și aducem echipa în cea mai bună formă pentru meciul de sâmbătă”, a spus antrenorul lui Arsenal.


Brazilianul Thiago Silva a semnat cu Chelsea

UPDATE, 28 august, ora 16:04 / Thiago Silva (35 de ani) s-a transferat în Premier League după ce s-a despărțit de PSG. Chelsea Londra este echipa la care a ajuns internaționalul brazilian. Jucătorul a făcut vizita medicală și s-a înțeles cu londonezii pentru un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul.

Gruparea londoneză a confirmat pe canalele oficiale că Thiago Silva a semnat un contract cu trupa antrenată de Frank Lampard.

„Sunt foarte fericit că mă alătur celor de la Chelsea pentru sezonul viitor și sunt aici pentru a cuceri noi trofee. Ne vedem curând fani ai lui Chelsea, aștept cu nerăbdare să joc pe Stamford Bridge”, a declarat Thiago Silva după ce a semnat contractul.

The news you've been waiting for… We are delighted to welcome Thiago Silva to Chelsea! 🙌

Posted by Chelsea Football Club on Friday, August 28, 2020


Sepsi ar putea primi interdicție la transferuri

UPDATE, 28 august, ora 14:43 / Sepsi Sfântu Gheorghe a primit o înștiințare de la FIFA prin care este obligată să plătească 90.000 de euro către Jacob Adebanjo (26 de ani), jucător ce a părăsit echipa acum două săptămâni. El mai avea doi ani de contract.

Dacă echipa din Covasna nu plătește datoria nu va putea să facă transferuri pentru următoarele trei perioade de mercato. Asta ar însemna până în vara lui 2022.

Știm despre ce e vorba. Astăzi rezolvăm. Primiserăm un cont în care să virăm suma, însă nu știam daca totul e în regulă. Cu această decizie UEFA certifică faptul ca acel cont e ok, vom vira banii și nu vor fi probleme. Suma nu este cea vehiculată, e mai mică, o putem rezolva rapid”, a spus Attila Hadnagy, potrivit GSP.ro.


Meciul U Craiova 1948 – Ripensia nu se mai joacă. Gazdele au 6 cazuri de coronavirus

UPDATE, 28 august, ora 11:53 / Partida dintre U Craiova 1948 și Ripensia Timișoara, care era programată pentru sâmbătă, 29 august, în cadrul primei etape din Liga 2 nu se va mai disputa din cauză că la formația gazdă au fost depistate șase cazuri de coromavirus.

„Partida de fotbal dintre Fotbal Club Universitatea Craiova și Ripensia Timisoara, din cadrul etapei 1 a Ligii a II-a, programată pentru sâmbătă, 29.08.2020, orele 15:30, nu va mai avea loc din cauza depistării pozitive a unui număr de 6 sportivi din cadrul lotului. Clubul a înaintat către FRF solicitarea regulamentară în vederea programării partidei.
De asemenea, clubul a inițiat procedurile legale și regulamentare prevăzute în Protocolul sanitar”, se arată în comunicatul emis de gruparea craioveană.

Cei șase jucători infectați sunt portarii Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani) și Mario Enache (16 ani), și jucătorii de câmp Costinel Gugu (28 de ani), Radu Criștiu (22 de ai) și Vlad Pop (20 de ani).

Partida de fotbal dintre Fotbal Club Universitatea Craiova si Ripensia Timisoara,din cadrul etapei 1 a Ligii a…

Posted by FC Universitatea Craiova 1948 on Friday, August 28, 2020


Juventus ar putea realiza al doilea transfer al verii

UPDATE, 28 august, ora 11:47 / Juventus Torino, campioana Italiei ar putea face a doua mutare din această vară, după aducerea lui Arthur de la Barcelona. Weston McKennie va veni la echipa torineză, dacă nu vor exista probleme la testele  medicale.

Mijlocașul din America, de 22 de ani, a jucat la Schalke și a ajuns în Italia pentru a face vizita medicală. Fotbalistul va fi împrumutat pentru un sezon la Juve, iar în vara viitoare va putea fi cumpărat definitiv. 18 milioane de euro va trebui să plătească Juventus pentru transferul definitiv.


Adversarele româncelor în primul tur la US Open

UPDATE, 27 august, ora 20:23 / Tragerea la sorți a meciurilor din primul tur de la US Open a oferit întâlniri extrem de dificile pentru cele patru reprezentante ale României.

Astfel, Irina Begu o va întâni pe Petra Kvitova, Mihaela Buzărnescu va da piept cu Sloane Stephens, Sorana Cîrstea va juca împotriva Christinei McHale, iar Patricia Țig o va întâni pe Kurumi Nara.


Lotul naționalei U21 pentru partidele cu Finlanda și Malta

UPDATE, 27 august, ora 20:18 / Tehnicianul Adrian Mutu a anunţat, joi, convocările pentru primele sale meciuri oficiale în calitate de selecţioner al reprezentativei U21, cu Finlanda şi cu Malta, contând pentru preliminariile Campionatului European.

Cei 24 de jucători din lotul U21 pentru cele două partide din septembrie sunt următorii:

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Poli Iaşi), Horaţiu Moldovan (UTA Arad);
  • Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Andrei Raţiu (ADO Den Haag), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruţ (Hermannstadt);
  • Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa), Carlo Casap (FC Viitorul), Cătălin Itu (CFR Cluj), Olimpiu Moruţan (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Alexandru Măţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj);
  • Atacanţi: George Cîmpanu (FC Botoşani), George Ganea (FC Viitorul).

În data de 4 septembrie, tricolorii U21 vor întâlni Finlanda, în deplasare, iar la 8 septembrie vor evolua în Malta, în preliminariile Euro-2021.


Jucătorii din NBA au votat: se reia sezonul

UPDATE, 27 august, ora 19:24 / În cursul dimineţii de joi, jucătorii din NBA au votat pentru reluarea sezonului. Cele trei partide programate pentru noaptea de joi spre vineri, însă, vor fi reprogramate. Campionatul s-a întrerupt după ce baschetbaliştii de la Milwaukee Buck, Houston Rockets, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers şi Portland Trail Blazers au refuzat să intre pe parchet pentru a protesta legat de acţiunile brutale ale poliţiei americare, care au împuscat un bărbat de culoare neînarmat în faţa celor trei copii ai acestuia.

Întregul sezon era în pericol înainte de şedinţa şi votul din această dimineaţă. În cele din urmă, baschetbaliştii s-au exprimat în favoarea reluării competiţiei, urmând să găsească o altă formă de protest. Cei care s-au arătat pro reluarea meciurilor au punctat sacrificiile majore care au fost făcute pentru „bula“ de la Orlando, unde au fost izolate toate formaţiile cu şanse la play-off din NBA. În săptămâna următoare, la Orlando vor ajunge şi familiile celor izolaţi acolo.


Gaz Metan a transferat un jucător din Kazahstan

UPDATE, 27 august, ora 18:24 / Conducerea clubului Gaz Metan Mediaș a anunțat transferul fundașului central Kassai Fernander, în vârstă de 33 de ani, care a jucat în ultimii trei ani la Tobol Kostanay din Kazahstan.

Internaționalul din Republica Centrafricană a semnat un contract pe două sezoane cu Gazul. El a mai jucat în cariera sa la Rouen, Romorantin, Le Mans, Grenoble, Slavia Sofia și Irtysh Pavlodar.

#GazMetan #KassaiFernanderKassai Fernander evoluează pe postul de fundaș central, are 33 ani și dublă cetățenie,…

Posted by Gaz Metan Mediaș on Thursday, August 27, 2020


Fabio Jakobsen, răni grave după căzătură

UPDATE, 27 august, ora 18:05 / Ciclistul Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step), care a suferit un accident grav în Turul Poloniei şi a fost în comă, a avut nevoie de 130 de puncte de sutură la faţă, mai are un singur dinte şi o coardă vocală încă îi este paralizată.

”Medicii au scos 130 de puncte de sutură de pe faţa sa. Mai are un singur dinte şi o coardă vocală încă îi este paralizată. Încă nu ştie să respire corect. În cazul lui, medicii vorbesc despre o convalescenţă de câteva luni”, a declarat managerul Patrick Lefevere pentru Le Figaro.


Chelsea l-a achiziționat pe Malang Sarr

UPDATE, 27 august, ora 16:20 / Chelsea Londra a anunțat pe site-ul oficial transferul fundașului central francez Malang Sarr de la OGC Nice.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani, aflat la final de contract cu Nice, a semnat o înțelegere pe un sezon cu Chelsea și va fi lăsat să joace la formația franceză sub formă de împrumut încă un an.

Deși a jucat la reprezentativele Under 16, 18 și 21 ale Franței, Malang Sarr are posibilitatea ca la seniori să aleagă între reprezentativa ”cocoșului galic” și cea a Senegalului.


Paul Pogba, infectat cu COVID-19

Paul Pogba a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19. El va rata meciurile naționalei Franței din din noua ediție a Ligii Națiunilor și a fost înlocuit de Eduardo Camavinga.


Boicot în NBA din cauza abuzurilor poliției

UPDATE, 27 august, 00:24 / Echipa Milwaukee Bucks a decis să boicoteze meciul 5 cu Orlando Magic din play-off-ul NBA, din cauza abuzurilor poliției din ultimele zile din SUA.

În urma acestui boicot, conducătorii NBA au decis aă amâne și celelalte două jocuri programate în această seară: Houston Rockets – Oklahoma City Thunder și Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers.

Meciurile cu numărul 5 ale acesto întâlniri vor fi reprogramate la o altă dată.


Celtic și Legia, eliminate în turul 3 preliminar al UCL

UPDATE, 26 august, ora 22:39 / Surprize uriașe în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Celtic Glasgow și Legia Varșovia fiind și ele eliminate.

Dynamo Brest (Belarus) – FK Sarajevo (Bonis-Herțegovina) 2-1 (Gordejchuk 3, Diallo 49 / Dokanovic 34) – VEZI VIDEO

Legia Varșovia (Polonia) – Omonia Nicosia (Cipru) 0-2 după prelungiri (Gomez 92 pen., Santos 107) – VEZI VIDEO

Young Boyd Berna (Elveția) – Klaksvik (Insulele Feroe) 3-1 (Nasme 51, Sulejmani 57, Ngamaleu 82 / Johannesen 79) – VEZI VIDEO

Celtic Glasgow (Scoția) – Ferencvaros (Ungaria) 1-2 (Christie 53 / Siger 7, Nguen 75) – VEZI VIDEO


Ludogoreț ratează calificarea în turul 3 preliminar al UCL

UPDATE, 26 august, ora 22:21 / Echipa Ludogoreț Razgrad a ratat calificarea în turul trei preliminar al Champions League, fiind învinsă, acasă, cu scorul de 1-0, de formația daneză FC Midtjylland.

Campioana Bulgariei i-a avut titulari pe Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Junior Brumaado (78), după o ezitare a lui Moți. VEZI AICI REUȘITA

Într-un alt meci, Rapid Viena a învins în deplasare, scor 1-0, formația croată Lokomotiv Zagreb. Unicul gol al austriecilor a fost înscris de Kara (32). VEZI AICI REUȘITA


Alkmaar a eliminat Viktoria Plzen după un meci nebun

UPDATE, 26 august, ora 20:43 / AZ Alkmaar a obținut o calificare dramatică în turul trei preliminar al Champiosn League, eliminând formația cehă Viktoria Plzen, scor 3-1 după prelungiri.

Oaspeții au deschis scorul prin Limbersky (78), dar olandezii au restabilit egalitatea din penalty la ultima fază prin Koopmeiners (90+5), iar în prelungitri s-au impus cu golurile lui Gudmundsson (98, 118). VEZI AICI GOLURILE

Alte rezultate din turul doi preliminar al Champions League:

Celje (Slovenia) – Molde (Norvegia) 1-2 (Lotric 38 / Hussain 57, James 74) – VEZI VIDEO

Qarabag (Azerbaidjan) – Sheriff Tiraspol 2-1 (Matic 22 pen., Emreli 63 / Castaneda 78) – VEZI VIDEO

Suduva (Lituania) – Maccabi Tel Aviv (Israel) 0-3 (Rikan 30, Blackman 73, Davidzada 90+3) – VEZI VIDEO


Ben Chilwell, ultimul transfer realizat de Chelsea

UPDATE, 26 august, 20:12 / Chelsea Londra a anunțat pe site-ul oficial transferul fundașului stânga Ben Chilwell de laa Leicester City.

Internațional englez în vârstă de 23 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane și este al treilea transfer al verii reușit de londonezi, după Hakim Ziyech de la Ajax Amsterdam și Timo Werner de la RB Leipzig.


Tecău a ratat calificarea în semifinale

UPDATE, 26 august, 20:07 / Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu la turneul Western&Southern Open.

Tecău și Rojer au fost învinși, în sferturile de finală, scor 4-6, 5-7, după o oră și 25 de minute, de cuplul american Steve Johnson/Austin Krajicek.


Gaz Metan l-a transferat pe Ronaldo Deaconu

UPDATE, 26 august, ora 18:43 / Clubul Gaz Metan Mediaş a anunţat transferul mijlocaşului ofensiv Ronaldo Deaconu, care a semnat un contract valabil pentru două sezoane.

#GazMetan #RonaldoDeaconu #TransferRonaldo Deaconu este noul jucător al Gazului Metan. Mijlocașul ofensiv a semnat…

Posted by Gaz Metan Mediaș on Wednesday, August 26, 2020

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a evoluat sezonul trecut la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, formație de care s-a despărțit zilele trecute.

Pe de altă parte, Sepsi OSK a anunțat despărțirea pe cale amiabilă de atacantul Goran Karanovic. Atacantul sârb în vârstă de 32 de ani a veni la formația covăsneană în vara trecută.

#csakazosk🔴⚪️ Közös megegyezéssel, távozott a Sepsi OSK-tól Goran Karanovic. A 32 éves csatár 2019 nyarán érkezett a…

Posted by Sepsi OSK on Wednesday, August 26, 2020


FC Ordabasy – FC Botoșani se vede la TV

UPDATE, 26 august, ora 18:00 / Partida FC Ordabasy – FC Botoșani, din primul tur preliminar al Europa League, va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1.

Întâlnirea se va disputa în Kazahstan, în ciuda interdicțiilor cauzate de pandemia de coronavirus. Partida se va juca fără spectatori pe stadionul Kazhymukan Central din Shymkent, joi, 27 august de la ora 20:00 (ora Kazahstanului), ora 17:00 (ora României).


Soni Mustivar va juca la FC Hermannstadt

UPDATE, 26 august, ora 17:22 / Mijlocaşul central Soni Mustivar, fost la echipa Petrolul Ploiești, a semnat, miercuri, un contract cu FC Hermannstadt.

Jucătorul din Haiti are 30 de ani, poate evolua şi ca mijlocaş defensiv sau mijlocaş dreapta şi a strâns până acum 19 selecţii în naţionala ţării sale pentru care a înscris de două ori.

La nivel de echipe de club, Soni Mustivar are în CV echipe importante din România, Franţa, Azerbaidjan şi SUA, cum sunt Bastia, Orleans, Petrolul Ploieşti, cu care a câştigat Cupa României în sezonul 2012-2013, Sporting Kansas City (MLS) şi Neftchi Baku, pentru care a evoluat în ultimele două sezoane.

🤝 Bine ai venit la FCH, Soni Mustivar! ✔ Soni Mustivar ni s-a alăturat astăzi din postura de jucător liber de…

Posted by FC Hermannstadt on Wednesday, August 26, 2020


Kovacs și Hațegan, delegați la meciurile Franței

UPDATE, 26 august, ora 16:35 / Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan arbitrează campioana mondială Franţa în primele două partide pe care le va juca în Liga Naţiunilor.

Conform frf.ro, la 5 septembrie, la Solna, Istvan Kovacs se va afla la centru la partida Suedia – Franţa. El va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial va fi Marius Avram.

Apoi, în 8 septembrie, o altă brigadă românească în frunte cu Ovidiu Haţegan va arbitra partida Franţa – Croaţia, reeditarea finalei Cupei Mondiale 2018, pe Stade de France. Haţegan îi va avea alături pe asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, precum şi pe al patrulea oficial Sebastian Colţescu.

O altă brigadă din România, cu Horațiu Feșnic la centru, va conduce duelul U21 Macedonia de Nord – Spania, din preliminariile Euro 2021. La partida de la Skopje, din 3 septembrie, asistenți vor fi Valentin Avram și Alexandru Cernei, în timp ce al patrulea oficial va fi Marian Barbu.


Mircea Lucescu i-a uimit pe jucătorii de la Dinamo Kiev

UPDATE, 26 august, ora 16:32 / Căpitanul echipei Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk, s-a arătat surprins plăcut de metodele folosite de Mircea Lucescu.

”Deși nu am lucrat mult împreună, n-am văzut în viața mea un antrenor așa de perfecționist și muncitor! Cum și-a analizat rivalii! Am jucat competitiv în defensivă, nu i-am lăsat să se desfășoare în liniște, să-și pună calitățile în valoare.

Prioritățile noastre sunt campionatul și Liga, însă victoria ne oferă multă încredere”, a declarat Sydorchuk după ce Dinamo Kiev a câștigat Supercupa Ucrainei în fața rivalei Șahtar Donețk.


Cosmin Contra a ajuns în România

Cosmin Contra este foarte aproape de a prelua Dinamo. “Guriță” a ajuns la București miercuri dimineața. El a fost așteptat la aeroport de noul director sportiv al echipei, Rufo Collado. Contra a mers apoi la hotelul Rin pentru a pune la punct ultimele detalii. El urmează să fie numit ca antrenor al celor de la Dinamo.


Ion Țiriac, dialog fabulos cu Pique

Ion Țiriac l-a sunat pe Gerard Pique după umilința suferită de Barcelona, scor 2-8 cu Bayern, în sferturile de finală din Liga Campionilor: „I-am spus lui Pique: ‘Băi, e prima dată când nu te înjur! Se întâmplă!’. I-am spus asta după faimosul 2-8”, a povestit Ion Țiriac.

Pique i-a spus că el este primul care a anunțat că trebuie să plece: „Mi-a spus: ‘Băi, Ion! Habar n-aveam! Eu am fost primul care a spus că e nevoie să facem un schimb. Eu sunt primul care iese afară!’. Asta mi-a spus”, a declarat Ion Țiriac.


Două cazuri de coronavirus la Csikszereda

UPDATE, 25 august, ora 23:44 / Cu doar câteva zile înainte de startul Ligii 2, clubul FK Csikszereda înregistrează două cazuri de Covid-19.

”Cele mai bune două echipe de fotbal din Secuime, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FK Csikszereda, ar fi trebuit să joace un meci de pregătire, marţi după-amiază. Jocul a fost anulat, pentru că doi membri ai Ciucului au avut rezultate pozitive la coronavirus”, a anunţat site-ul szekelyhon.ro.

FK Csikszereda urmează să debuteze în noul sezon sâmbătă, 29 august, contra celor de la Comuna Recea, de la ora 11:00.


Primele echipe calificate în turul 3 preliminar al Champions League

UPDATE, 25 august, ora 22:54 / PAOK Salonic și Steaua Roșie Belgrad sunt primele echipe calificate în turul trei preliminar al Champions League.

Grecii au învins, acasă, cu scorul de 3-1, pe Beșiktaș Istanbul. Golurile celor de la PAOK au fost marcate de Tzolis (7, 24) și Pelkas (30), în timp ce pentru turci a înscris Larin (37). VEZI AICI GOLURILE

Steaua Roșie s-a impus în deplasare, scor 1-0, în partida cu albanezii de la Tirana. Unicul gol al sârbilor a fost reușit de Tomane (62). VEZI AICI REUȘITA


UTA l-a achiziționat pe Marian Pleașcă

UPDATE, 25 august, ora 22:11 / UTA Arad a anunțat pe site-ul oficial că a reușit transferul fundașului dreapta Marian Pleașcă, care a jucat ultima dată la Gaz Metan Mediaș. Acesta a semnat un contract pe doi ani

”Mă bucur foarte mult că am ajuns la un club cu tradiție precum UTA, un club mare în campionatul nostru, cu niște suporteri fantastici. Băieții m-au primit foarte bine. Am văzut meciul UTA-ei de la Constanța, chiar avem o echipă foarte bună, sper să ne clasăm cât mai sus”, a declarat Pleașcă.

Jucătorul de 28 de ani și-a început cariera la Pandurii Târgu Jiu, iar apoi a mai evoluat la FCSB, FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș.


Răzvan Lucescu, aproape de titlu în Arabia Saudită

UPDATE, 25 august, ora 21:43 / Antrenorul Răzvan Lucescu este foarte aproape de a câștiga titlul cu Al Hilal în Arabia Saudită, după victoria, scor 2-0, cu Al Faysaly.

Golurile liderului din campionatul saudit au fost marcate de Gomis (82) și Kharbin (90+6). Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Al Hilal are șase puncte avans față de următoarea clasată Al Nasr.


Real Madrid, primul titlu UEFA Youth League din istorie

UPDATE, 25 august, ora 21:39 / Real Madrid a câștigat în premieră UEFA Youth League, competiție rezervată jucătorilor sub 19 ani.

Elevii lui Raul Gonzalez au învins, în finala de la Nyon, cu scorul de 3-2, formația portugheză Benfica Lisabona.


Craiova are stadion de atletism

UPDATE, 25 august, ora 20:13 / La Craiova a fost inaugurată prima arenă exclusiv pentru atletism, la eveniment fiind prezente mai multe nume importante ale sportului românesc.

Noul stadion se află în vecinătatea arenei ”Ion Oblemenco”, are o capacitate de 5.000 de locuri și poate găzdui inclusiv competiții internaționale. Construcția a costat 10 milioane de euro, bani alocați de la bugetul local al orașului Craiova.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți, printre alții, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Gabriela Szabo, Marian Oprean, Doina Melinte și Violeta Beclea.


Supercupa Europei se va disputa cu fani în tribune

Supercupa Europei dintre Bayern și Sevilla se va disputa cu fani în tribune. Confruntarea se va disputa pe 24 septembrie la Budapesta, pe noul stadion Puskas Arena. 30% din capacitate va putea fi ocupată de fani. Având în vedere că arena are 67.000 de locuri, aproximativ 20.000 de suporteri vor putea asista la meci.


Nicolo Napoli, noul antrenor al celor de la FC U Craiova

Nicolo Napoli este noul antrenor al celor de la FC U Craiova după ce Eugen Trică a fost demis chiar cu câteva zile înainte de începutul campionatului. În prima etapă din Liga 2, echipa lui Mititelu joacă împotriva celor de la Ripensia Timișoara, pe teren propriu.

FC Universitatea Craiova 1948 anunță că Nicolo Napoli este noul antrenor principal al echipei.

Posted by FC Universitatea Craiova 1948 on Tuesday, August 25, 2020


Calendarul complet al Formulei 1 în 2020

UPDATE, 25 august, ora 16:05 / Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au anunţat, marţi, calendarul complet al sezonului 2020, care va avea în total 17 curse.

Organizatorii F1 au confirmat încă patru mari premii, unul în Turcia, la 13-15 noiembrie, două în Bahrain, la Sakhir, în 27-29 noiembrie şi 4-6 decembrie, şi altul, ultimul al sezonului, la Abu Dhabi (Yas Marina), la 11-13 decembrie.

Astfel, Marele Circ revine după nouă ani la Istanbul, pe unul dintre cele mai apreciate circuite din ”opera” arhitectului Hermann Tilke. Până în prezent, au avut loc şase etape, două în Austria, la Spielberg, două în Marea Britanie, la Silverstone, câte una în Ungaria, la Hungaroring, şi Spania, la Barcelona.

Următorul Grand Prix va avea loc în Belgia, la Spa-Francorchamps, în weekend-ul următor. Mai sunt în calendar cursele de la Monza (Italia), 4-6 septembrie, Mugello (Italia), 11-13 septembrie, Soci (Rusia), 25-27 septembrie, Nurburgring (Germania), 9-11 octombrie, Portimao (Portugalia), 23-25 octombrie, şi Imola (Italia), 31 octombrie – 1 noiembrie.


Ilie Dobre, din nou la microfon

Celebrul comentator sportiv de radio, Ilie Dobre, revine la microfon. El va comenta meciul dintre CFR Cluj și Dinamo Zagreb, din turul II preliminar al Ligii Campionilor la Național FM, post care va difuza meciul din turul II preliminar.

Partida se va auzi și la Radio România Actualități unde meciurile sunt difuzate și în mod normal. La televizor, meciul se poate vedea pe Digisport și Look TV.


Universitatea Cluj a bifat un nou transfer

U Cluj a mai bifat un transfer. “Șepcile roșii” l-au acontat pe Sergio Ribeiro, fostul căpitan al naționalei Portugaliei la nivelurile de vârstă U-19 și U-20.

🤝 Sergio Ribeiro este, începând de astăzi, jucătorul Universității. Considerat unul dintre tinerii cu potențial din…

Posted by FC Universitatea Cluj on Tuesday, August 25, 2020


Ronaldinho a ieșit din închisoare după 171 de zile

Ronaldinho și fratele său au fost eliberați din închisoare după 171 de zile. Cei doi au fost încarcerați într-o pușcărie din Paraguay după ce au folosit pașapoarte false. Fostul fotbalist se va întoarce în Brazilia, unde sunt șanse mari ca restul de pedeapsă să fie transformat în amendă.


Per Johansson a preluat-o pe Rostov Don

UPDATE, 24 august, ora 18:37 / Tehnicianul suedez Per Johansson, selecționerul Muntenegrului și secundul lui Adi Vasile la CSM București în sezonul precedent, a preluat funcția de antrenor principla al campioanei Rusiei la handbal feminin, Rostov Don.

Johansson, în vârstă de 49 de ani, îl înlocuiește la Rostov Don pe spaniolul Ambros Martin, care a decis să plece motivând că vrea să fie aproape de familie.

🇸🇪👋 Per Johansson is a new head coach of «Rostov-Don» Swedish specialist Per Johansson has been appointed as the head…

Posted by Handball Club Rostov-Don on Monday, August 24, 2020


Rapid l-a transferat pe atacantul Alexandru Pop

UPDATE, 24 august, ora 17:36 / Rapid a anunțat pe site-ul oficial că l-a transferat pe atacantul Alexandru Darius Pop, 27 de ani, de la Politehnica Timișoara, acesta semnând un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pentru încă unul.

Alex Pop a jucat în turul sezonului trecut la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fiind apoi transferat la Poli Timișoara, unde a apucat să joace un singur meci, înainte de pandemia de coronavirus.

”Sunt foarte fericit că am ajuns la Rapid, abia aștept să înceapă campionatul și sper ca la sfârșit să promovăm în Liga 1. Planul meu personal coincide cu cel al clubului, aștept să muncesc și să îndeplinesc obiectivul clubului.

Am urmărit meciurile Rapidului, au suporteri incredibil, sper să îi facem fericiți și să fie lângă echipă, chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea și nu pot fi pe stadion, dar sper ca acest lucru se va schimba.

I-am urmărit înainte de meciul cu Turris, când au coborât băieții din autocar, și atmosfera a fost super”, a declarat Alex Pop.

Rapid i-a mai transferat în această vară pe Radu Crișan (Astra), Daniel Benzar (FC Voluntari), Mircea Leasă (FC Voluntari), Cătălin Țîră (FC Voluntari) și Alin Fica (CFR Cluj).


FC U Craiova l-a dat afară pe Trică

UPDATE, 24 august, ora 15:02 / Cu o săptămână înainte de începerea sezonului din Liga 2, FC U Craiova a anunțat despărțirea de antrenorul Eugen Trică.

”Contractul dintre FC Universitatea Craiova și antrenorul Eugen Trică a încetat astăzi, 24.08.2020. Urmează ca, în scurt timp, să fie angajat un nou colectiv tehnic. Pentru următoarele zile de provizorat, antrenamentele echipei vor fi conduse de către Vali David și Ovidiu Dănănae”, se arată în comunicatul grupării patronate de Adrian Mititelu.

Contractul dintre FC Universitatea Craiova si antrenorul Eugen Trica a incetat astazi, 24.08.2020. Urmeaza ca, in scurt…

Posted by FC Universitatea Craiova 1948 on Monday, August 24, 2020

În schimb, tehnicanul neagă că ar fi semnat vreo reziliere. ”Nu există așa ceva. Nu am semnat nicio reziliere, informația e eronată”, a declarat Trică pentru gsp.ro.


Buzărnescu va juca primul turneu după o pauză de un an

UPDATE, 24 august, ora 13:19 / Mihaela Buzărnescu, care nu a mai jucat la un turneu de aproape un an, s-a declarat încântată de participarea la US Open, ea precizând că este fericită că va concura din nou.

”După un an de aşteptare, în sfârşit pornesc către primul meu turneu, US Open. Entuziasmată este puţin spus, nu găsesc cuvinte să vă descriu emoţiile şi fericirea de a concura din nou”, a scris Buzărnescu pe Facebook.

Dupa un an de asteptare, in sfarsit pornesc catre primul meu turneu, US Open 🙏🏻 Entuziasmata este putin spus, nu gasesc…

Posted by Mihaela Buzarnescu on Monday, August 24, 2020


Harlem Gnohere, gol în minutul 90+3 la debutul pentru Mouscron. Video

UPDATE, 23 august, ora 22:34 / Harlem Gnohere, fostul jucător al celor de la FCSB și Dinamo, a înscris pentru Mouscron în remiza 1-1 de pe terenul lui Anderlecht. VEZI AICI VIDEO CU GOLUL.

Francezul a fost rezervă. A intrat pe teren în minutul 75, iar în cel de-al treilea minut de prelungire a marcat cu o lovitură de cap. Echipa sa a jucat cu un om mai puțin încă din minutul 39.

Miralem Pjanic, depistat pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 23 august, ora 22:00. Noul transfer al Barcelonei, Miralem Pjanic, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Bosniacul a semnat cu Barcelona în această vară, însă catalanii au anunțat că în următoarele 14 zile nu va putea călători și va rămâne în izolare.


Mihai Stoica îi atacă pe clujeni din prima etapă

UPDATE, 23 august, ora 19:42 / CFR Cluj joacă în prima rundă a Ligii 1 contra celor de la Academica Clinceni. Mihai Stoica, directorul sportiv al celor de la FCSB, este de părere că echipa campioană a fost avantajată de central în prima parte.

Stoica zice că arbitrul nu i-a acordat cartonașul roșu lui Ciprian Deac. Mai mult decât atât, MM crede că feroviarii au faultat în atac înainte să înscrie golul de 1-0.

”Deac face două faulturi de cartonaș galben în primele șase minute, nu e avertizat. În minutul 14, face un fault grosolan (nesancționat) în atac și e 1-0 pentru CFR. A început campionatul”, a postat Mihai Stoica pe facebook.

Sinișa Mihajlovici, bolanv de leucemie, depistat pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 23 august, ora 14:42 / Clubul Bologna a anunţat duminică faptul că Sinişa Mihajlovici a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Antrenorul formaţiei din Serie A este asimptomatic şi va intra în izolare. Acesta a fost diagnosticat în 2019 cu leucemie şi a revenit pe banca tehnică a echipei după mai multe luni de chimioterapie.

Sinișa Mihajlovic, care s-a întors la club vineri, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Antrenorul nostru este asimptomatic și va rămâne în izolare în următoarele două săptămâni, așa cum prevede protocolul medical”, au anunţat italienii.

Arsenal îl transferă pe Gabriel Magalhaes

UPDATE, 23 august, ora 11:05 / Arsenal se pregăteşte de al patrulea transfer pentru sezonul 2020-2021. Conform presei din Anglia, “tunarii” s-au înţeles cu Lille şi îl vor cumpăra pe Gabriel Magalhaes. Londonezii ar urma să plătească 30.000.000 de euro, în timp ce fundaşul central de 22 de ani va semna un contract valabil pentru cinci sezoane.

Arsenal i-a mai transferat pe Pablo Mari (Flamengo, 8.000.000 de euro), Cedric Soares (Southampton, liber de contract) şi Willian (Chelsea, liber de contract).

Claudiu Keşeru a scăpat de coronavirus şi a marcat pentru Ludogoreţ

UPDATE, 22 august, ora 22:53 /Românul a marcat în minutul 40 în meciul jucat de Ludogorets contra lui Cherno. Echipa sa a deschis scorul după 6 minute prin Alex Santana. Gazdele au marcat golul egalizator prin Coureur.

Keșeru nu mai are coronavirus. Atacantul român a fost infectat la începutul lunii și a trebuit să stea în izolare la domiciliu. Campioana Bulgariei la care mai evoluează Dragoș Grigore și Cosmin Moți va juca în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu Midtjylland, pe 26 august.

Anghel Iordănescu, suspect de COVID. S-a testat la cerere

UPDATE, 22 august, ora 18:13 / Anghel Iordănescu crede că este infectat cu noul coronavirus. Fostul selecţioner şi-a făcut deja testul, dar rezultatele nu au venit încă. Nu este singurul suspect din familie. Maria, fiica acestuia, are şi ea simptome asociate COVID şi s-a supus unui test. „M-am testat ieri şi nu am primit rezultatul. Nu am gust şi miros, în rest mă simt foarte bine. Nu am făcut febră, absolut nimic. Eu m-am autoizolat, la fel şi tata. Încercăm să îi protejăm pe cei din jur“, a declarat Maria Iordănescu pentru AntenaSport.

Gabriela Firea şi echipa ei din care nu lipseşte Anghel Iordănescu (dreapta). FOTO: captură video
Gabriela Firea şi echipa ei din care nu lipseşte Anghel Iordănescu (dreapta). FOTO: captură video

Anghel Iordănescu are 70 de ani şi se află în categoria de vârstă vulnerabilă. În urmă cu puţine zile, fostul selecţioner a participat, alături de alte nume mari din sportul românesc, la campania electorală a Gabrielei Firea. Testul pentru COVID l-a făcut după întâlnirea cu primarul Capitalei, Dumitru Dragomir, Cornel Dinu, Elisabeta Lipă, Daniel Pancu şi ceilalţi participanţi. Dacă Anghel Iordănescu se dovedeşte pozitiv, toate persoanele prezente la întâlnirea cu Gabriela Firea vor trebui testate, deşi toată lumea purta mască de protecţie.


Petrolul a transferat un jucător crescut de Fiorentina

UPDATE, 22 august, ora 15:37 / Petrolul Ploieşti l-a transfer pe Amidu Salifu (27 de ani). Salifu este un mijlocaş ghanez crescut la Fiorentina. Fotbalistul a debutat în Serie A, la Fiorentina, pe 23 aprilie 2011, când a intrat în locul lui Adrian Mutu în minutul 90 într-un meci contra lui Cagliari. În total, Salifu a adunat 25 de partide pe prima scenă din Italia, dar nu a mai jucat într-un meci oficial de peste un an.

‼️ Fostul jucător al Fiorentinei, mijlocașul ghanez Amidu Salifu a semnat, astăzi, cu FC Petrolul Ploiești! 🟡🔵Bun venit, Amidu Salifu! ➡️➡️ https://bit.ly/2QgHrbC ⬅️⬅️

Posted by FC Petrolul Ploiesti on Saturday, August 22, 2020

Ghanezul nu şi-a găsit locul în lotul Fiorentinei şi a fost împrumutat la diverse echipe din Italia, Catania, Modena, Perugia, Brescia, Matova Vicenza şi Arezzo, dar şi în Kuweit, la Al Salmiya, în sezonul 2019-2020. 125.000 de euro este cota de piaţă a lui Salifu.

ADVERTISEMENT

Eliza Samara, depistată pozitiv cu noul coronavirus

UPDATE, 22 august, ora 14:07 / Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă, a primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus. Sportiva este asimptomatică, se simte bine şi este în izolare la domiciliu, la Constanţa. „Marți, 18 august, a intrat în autoizolare, pe 20 august a repetat proba, care a ieșit pozitivă. A primit rezultatul vineri“, a declarat Beatrice Romanescu, director de marketing al Federației Române de Tenis de Masă, conform GSP. Niciunul dintre ceilalţi componenţi ai lotului naţional de tenis de masă nu este infectat.


Prima reacţie a lui Mircea Lucescu după debutul la Dinamo Kiev

UPDATE, 22 august, ora 11:27 /Mircea Lucescu a debutat cu dreptul pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev. Vicecampioana Ucrainei a învins-o pe Olimpik Doneţk, scor 4-1, şi se pregăteşte de derby-ul cu Şahtior, meci care se va juca în Supercupă.

A fost un meci bun, în care am dominat jocul. Totuşi, astăzi am jucat fără opt jucători de bază. Doi dintre aceştia au Covid-19, alţi şase sunt accidentaţi şi nu au putut fi recuperaţi la timp. În ceea ce priveşte desfăşurarea partidei, am fi putut câştiga cu un scor categoric.

A fost abia primul meci, vreau să văd la lucru cât mai mulţi jucători. În amicale, intensitatea nu este aceeaşi. Trebuie să găsesc cât mai repede echipa standard. Trebuie să îmi felicit jucătorii, ne-am antrenat bine şi am obţinut victoria pe care o meritam”, a declarat Mircea Lucescu.


Daniel Pancu o susține pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei

UPDATE, 21 august, ora 23:21 /Daniel Pancu, actualul antrenor al Politehnici Iași, a postat un mesaj pe rețele de socializare în care apare cu un tricou imprimitat cu un mesaj de susținere pentru Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei. Inițial, Pancu ar fi trebuit să facă parte din echipa de consilieri pe care Firea o propunea pentru Consiliul Local, dar va fi nevoit să renunțe la candidatură deoarece a plecat să antreneze în Copou.


Dinamo Zagreb, adversara CFR-ului, a câștigat greu la Istra

UPDATE, 21 august, ora 23:03 / Dinamo Zagreb s-a impus greu, cu 1-0, în jocul din deplasarea de la Istra 1961. Bruno Petrkovic a adus victoria oaspeților printr-un gol marcat din penalty pe finalul meciului, în minutul 87.

Dinamo Zagreb a evoluat din minutul 57 cu un om în minus, după ce Lirim Kastrati a fost eliminat. După două etape disputate în Croația, adversara CFR-ului se află pe primul loc, cu maximum de puncte.


Se știe postul care va transmite meciul FCSB-ului din Europa League

UPDATE, 21 august, ora 16:52 / FCSB – FC Shirak, partidă din turul 1 preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, de la 21:30, și va fi transmisă în direct de postul de televiziune pe Look Plus.

Românii au fost cap de serie la tragerea la sorți și au picat cu echipa de pe locul patru din campionatul Armeniei. 4 calificări din 4 au bifat echipele din România în fața celor din Armenia. Ultima a fost izbutită de FCSB în sezonul 2019-2020, după Alashkert – FCSB 0-3 / 3-2.


Chelsea a adus un jucător de la Barcelona

UPDATE, 21 august, ora 16:20 /Chelsea l-a transferat pe fundașul olandez Xavier Mbuyamba (18 ani) de la centrul de juniori al Barcelonei. Jucătorul a fost asemănat cu Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool, pentru calitățile fizice și stilul de joc.

Timp de un an a jucat pentru formația sub 19 ani a Barcelonei. Xavier Mbuyamba a semnat un contract pe 3 ani cu Chelsea. Londonezii nu au plătit nimic în schimbul său. Măcar în prima stagiune, jucătorul va evolua la formația U23 de ani a englezilor.


Un nou caz de coronavirus în Ligue 1

UPDATE 21 august ora 14:21 /Situația se înrăutățește în prima ligă de fotbal a Franței în ceea ce privește cazurile de coronavirus. după ce 4 jucători de la Marseille au fost testați pozitiv, ceea ce a dus la amânarea partidei cu St. Etienne din prima etapă, a venit rândul celor de la Angers să anunțe o îmbolnăvire. Este vorba de fundașul lateral Rayan Ait Nouri, care a fost scos din lot și nu va evolua în meciul de sâmbătă contra lui Dijon.

De asemenea, și Nice a anunțat două cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul lotului.


Kevin Luckassen a semnat cu Viitorul

UPDATE 21 august ora 12:38 / Fostul atacant al celor de la Politehnica Iași, Kevin Luckassen, a semnat un contract pe doi ani cu Viitorul Constanța.


Polonezul Janusz Gol va semna azi cu Dinamo

UPDATE 21 august ora 10:26 /Polonezul Janusz Gol, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la un acord cu șefii lui Dinamo și, după toate probabilitățile, va semna vineri un contract pe un an cu echipa din Ștefan cel Mare. Pentru că va semna din postura de jucător liber de contract, el va avea un salariu lunar de 15.000 de euro. FANATIK v-a dezvăluit în urmă cu câteva zile cum a ajuns mijlocașul polonez în atenția lui Dinamo și de ce a plecat cu scandal de la Cracovia.

  • 325.000 de euro este cota polonezului Janusz Gol pe site-urile de specialitate

Spezia este cea de-a treia echipă promovată în Serie A

UPDATE, 20 august, ora 9:47 /Spezia este cea de-a treia echipă care a promovat în acest an în Serie A, după Benevento şi Crotone, formații care se clasaseră pe primele două locuri în ediția trecută de Serie B.

Spezia a câștigat finala barajului de promovare contra lui Frosinone, după o victorie cu 1-0 și o înfrângere cu 0-1. Fiind egalitate, Spezia a obținut promovarea datorită locului mai bun ocupat în sezonul regular al Serie B (a terminat pe poziția a treia).


Răzvan Lucescu a fost învins în derby-ul rundei

UPDATE, 20 august, ora 23:55 / Al Hilal, formația antrenată de românul Răzvan Lucescu, a pierdut cu scorul de 1-2 meciul cu Al Ahli, locul 3 în clasament, dar se menține pe primul loc al clasamentului în Arabia Saudită.

Partida a fost una echilibrată. Al Ahli a marcat în minutele 5 și 74, iar Al Hilal în minutul 62 prin Ali Albulayhi.

60 de puncte a acumulat echipa lui Răzvan Lucescu după disputarea a 26 de etape. Diferența față de locul 2 este de 6 puncte, când mai sunt de disputat 4 etape.


Rapid a luat un jucător de Liga 1

UPDATE, 20 august, ora 19:36 / Rapid București l-a transferat pe Daniel Benzar (22 de ani), văzut ca o mare speranță a FCSB-ului în urmă cu ceva vreme. Fotbalistul și-a reziliat înțelegerea cu FC Voluntari, care expira în 2021. A semnat cu giuleștenii un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Pentru Rapid este al doilea transfer realizat după cel al lui Cătălin Țâră. ”Mă simt mândru și foarte fericit să fiu în tricoul Rapidului. Am jucat un meci contra Rapidului, când eram la Clinceni, și am văzut ce suporteri incredibili au, sper să fie alături de noi și să ne susțină necondiționat”, a spus Daniel Benzar pentru site-ul Rapidului.


Florin Gardoș a ajuns la Academica Clinceni

UPDATE, 20 august, ora 17:38 / Florin Gardoș va continua tot în Liga 1 după despărțirea de Universitatea Craiova. Fostul internațional a ajuns la un acord cu Academica Clinceni, unde va evolua în viitorul sezon.

Sepsi a transferat un atacant suedez

UPDATE, 20 august, ora 16:14 / Sepsi Sfântu Gheorghe a transferat un atacant. Admir Bajrovic (25 de ani) a ajuns la covăsneni. Suedezul va evolua timp de un an la Sepsi, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

Ultima dată a fost legitimat la Panetolikos (Grecia). Celelalte echipe pentru care a jucat noul fotbalist de la Sepsi sunt Gefle, Osters IF, Ljungskile (toate din Suedia), Follo FK (Norvegia), naționalele U17 și U18 ale Suediei.


O nouă înfrângere pentru Cosmin Olăroiu

UPDATE, 20 august, ora 16:05 / Echipa lui Cosmin Olăroiu a pierdut al doilea meci consecutiv în campionatul Chinei, după 0-1 cu Shanghai Shenhua și 1-2 cu Guangzhou Evergrande.

Contra formației lui Fabio Cannavaro, echipa românului a evoluat 52 de minute cu un om în plus, dar nu a reușit nici măcar un egal. Suning se află pe poziția a treia, la cinci lungimi de liderul Evergrande.


Gaz Metan Mediaș a perfectat 5 transferuri

UPDATE, 20 august, ora 14:46 /Conducerea clubului Gaz Metan Mediaș a reușit astăzi să perfecteze nu mai puțin de 5 transferuri, întărindu-și lotul cu doar câteva zile înainte de debutul în noul sezon al Ligii 1.

Astfel, medieșenii i-au înregimentat pe portarul Alexandru Buzbuchi (26 de ani) de la Viitorul Constanța, pe fundașul central brazilian Yuri Matias Jefferson (25 de ani) de la FC Tractor (Iran), pe mijlocașul central Yves Simon Pambou (24 de ani) de la Grenoble, pe mijlocașul defensiv Bryce Alceus (24 de ani) de la Paris FC și pe atacantul Luis Nițu (19 ani) de la Universitatea Craiova.

Toți cei 5 jucători au semnat contracte pe 3 ani cu Gaz Metan.


Chindia anunță două cazuri de coronavirus

UPDATE, 20 august, ora 11:30 / Stare de alertă la Chindia, cu doar câteva zile înainte de începerea unui nou sezon de Liga 1. Clubul dâmbovițean anunță apariția a două cazuri de coronavirus la club, fără a preciza însă despre cine este vorba, jucători sau membri ai staff-ului tehnic.

Chindia ar trebui să joace în prima etapă în deplasare la Poli iași, meciul fiind programat pentru duminică, 23 august, de la ora 16:00.

„AFC Chindia Târgoviște anunță, cu părere de rău, că în urma testării RT-PCR din data de 19 august, dinaintea primului meci oficial al sezonului, au fost depistate două cazuri pozitive de COVID-19. Clubul nostru a luat măsurile care se impun în această situație și așteaptă acum deciziile Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița”, se arată în comunicatul emis de Chindia.


William de Amorim, transferat în liga a doua din Turcia, la Altay Izmir

UPDATE, 20 august, ora 11:30 / Gigi Becali a mai scăpat de un jucător. Brazilianul William De Amorim, jucător aflat sub contract până în vara lui 2021, a fost transferat definitiv în Turcia, la gruparea din a doua ligă, Altay Izmir.

Fotbalistul, care evoluase sezonul trecut tot în Turcia, sub formă de împrumut, şi-ar fi dorit să revină la FCSB, dar Becali nici nu a vrut să audă. “Nu mai vreau jucători străini la echipă. Merg pe mâna românilor. Am jucători de la Academie. Nu mai dau milioane pe jucători”.


Dan Alexa este noul manager general al lui ASU Poli Timișoara

UPDATE, 20 august, ora 10:24 / Dan Alexa nu a stat mult pe margine după despărțirea de Rapid. El s-a înțeles cu divizionara secundă ASU Poli Timișoara, unde va ocupa funcția de manager general, urmând să coordoneze întreaga activitate de la clubul de pe Bega.

„A purtat banderola de căpitan în dueluri de legendă ale clubului nostru. Atunci când Timișoara exista pe harta fotbalului mare european. Dan Alexa este noul manager general al Politehnicii Timișoara și va pune umărul pentru reîntoarcerea Politehnicii în fotbalul de elită. Află toate detaliile pe site-ul oficial”, se arată în comunicatul emis de ASU Poli Timișoara.

„Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului”, a declarat Dan Alexa după numirea în funcția de manager general al lui ASU Poli.


Lyon nu va juca în cupele europene în noul sezon. Liga Campionilor era ultima şansă

UPDATE, 19 august, ora 23:58 / Olympique Lyon, formaţia la care evoluează Ciprian Tătăruşanu, nu va evolua în cupele europene, în sezonul 2020-2021. Ultima şansă de calificare în competiţiile continentale era să câştige Liga Campionilor şi să obţină un loc în noul an competiţional, dar Lyon a fost eliminată în semifinale de Bayern Munchen, cu scorul de 3-0. Lyon s-a clasat pe 7 în campionat, în momentul în care Ligue 1 a fost îngheţată. De asemenea, a pierdut la penalty-uri, după 0-0 în 120 de minute cu PSG, finala Cupei Ligii Franţei, care asigura ultima poziţie de Europa League.


Penalty apărat de 3 ori în Youth League

UPDATE, 19 august, ora 19:25 / Meciul de Youth League (Liga Campionilor U19) dintre RB Salzburg şi Lyon a adus un moment mai puţin obişnuit. Francezii au primit o lovitură de pedeapsă, iar Florent da Silva a fost desemnat să execute. Chiar dacă a încercat de 3 ori!!! fotbalistul de la Lyon nu a reuşit să marcheze. Penalty-ul a fost repetat de două ori, pentru că portarul Daniel Antosch nu a rămas pe linia porţii. La prima încercare da Silva a trimis în dreapta portarului, jos, dar Antosch a apărat. S-a repetat! Al doilea şut, acelaşi colţ, acelaşi deznodământ. Din nou portarul nu a stat pe linie şi a fost avertizat cu „galben“. S-a repetat din nou. Da Silva a schimbat colţul, dar nu şi norocul. Antosch a scos încă o dată.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, partida s-a terminat cu 4-3 în favoarea austriecilor.


CFR Cluj l-a transferat pe Gabriel Debeljuh

UPDATE, 19 august, ora 19:15 / Atacantul Gabriel Debeljuh s-a transferat de la FC Hermannstadt la CFR Cluj. Este primul jucător adus de campioana României în această perioadă. În sezonul trecut, croatul a marcat de 13 ori pentru echipa sibiană.

Gabriel Debeljuh s-a transferat de la FC Hermannstadt la CFR Cluj. FOTO: facebook
Gabriel Debeljuh s-a transferat de la FC Hermannstadt la CFR Cluj. FOTO: facebook

Klaksvik – Slovan Bratislava, amânat din cauza coronavirusului

UPDATE, 19 august, ora 17:58 / Meciul Klaksvik – Slovan Bratislava a fost amânat de UEFA din cauza unui caz de coronavirus în cadrul echipei oaspete. Cele două formaţii ar fi trebuit să joace miercuri, de la ora 21:00, în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

Conform presei din Slovacia, o persoană din staff-ul echipei a fost depistată pozitiv cu coronavirus. UEFA a amânat meciul pentru vineri, însă Slovan Bratislava va fi obligată să folosească fotbalişti de la echipa a doua, jucătorii care au făcut deplasarea în Insulele Feroe fiind în carantină.


Adi Popa a marcat pentru Voluntari, dar vrea un transfer în străinătate

UPDATE, 19 august, ora 17:04.Adi Popa este liber de contract, după ce înţelegerea cu FCSB i-a expirat la 30 iunie. Mijlocaşul se antrenează alături de FC Voluntari, dar nu se vede în tricoul ilfovenilor şi ţinteşte un transfer „afară“. „Doar mă pregătesc aici în aşteptarea confirmării unor oferte din străinătate“, a declarat „Motoreta“, conform Metropola TV – canal TV ce aparţine Consiliului Local Voluntari. Adi Popa a jucat în meciul depregătire dintre FC Voluntari şi Metaloglobus, reuşind să marcheze.


Reinier, doi ani împrumut la Borussia Dortmund

UPDATE, 19 august, ora 15:04.Reinier, fotbalist în vârstă de 18 ani, va juca la Borussia Dortmund în următoarele două sezoane, împrumutat de Real Madrid. Fotbalistul a fost transferat pentru 30 de milioane de euro de Real Madrid de la Flamengo.


Dorin Rotariu, out din Liga Campionilor!

UPDATE, 19 august, ora 00:15. FC Astana, echipa lui Dorin Rotariu, a fost eliminată din Liga Campionilor deși pornea ca favorită pe terenul lui Dynamo Brest din Belarus. La final, tabela a arătat 6-3, românul fiind pe teren din minutul 53 și a reușit să marcheze și un gol.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZUMATUL MECIULUI AICI


Thiago Alcantara a ajuns la un acord cu Liverpool

UPDATE, 18 august, ora 22:33. Mijlocașul lui Bayern Munchen, Thiago Alcantara a ajuns la un acord cu Liverpool și va evolua în următorii patru ani pe Anfield Road, anunță RMC Sports. Mijlocașul va pleca de la Bayern după această ediție a Ligii Campionilor.


Pivotul lui CSM Bucureşti s-a operat şi ratează startul de sezon

UPDATE, 18 august, ora 16:18 / Dragana Cvijic, pivotul lui CSM Bucureşti, a suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul meniscului şi va rata startul de sezon. Ea nu va putea juca în Cupa României la început de septembrie, dar nici în primele meciuri de Liga Campionilor. CSM debutează în Europa contra lui Metz, pe 13 septembrie. Cel puţin o luna va sta Cvijic departe de parchet, dar absenţa ei poate fi suplinită uşor de Crina Pintea.

Din lotul CSM-ului nu mai face parte nici Bianca Marin, care a ales un transfer la Măgura Cisnădie, pentru a prinde mai multe jocuri. La echipa bucureşteană era a treia variantă pentru postul de extremă stânga, după Siraba Dembele şi Martine Smeets. În locul Biancăi, a fost promovată Diana Fînaru, de la junioare. Lotul CSM-ului, transmis deja la EHF, este următorul:

  • Portari: Jelena Grubisic, Raluca Sădulache, Denisa Dedu
  • Extreme stânga: Siraba Dembele, Martine Smeets, Diana Fînaru
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu
  • Centri: Elizabeth Omoregie, Denisa Vâlcan, Alexandrina Cabral
  • Interi dreapta: Andrea Klikovac, Barbara Lazovic
  • Extreme dreapta: Carmen Martin, Laura Moisă
  • Pivoți: Crina Pintea, Dragana Cvijic, Ștefania Jipa

Transferuri de ultima oră în Liga 1

UPDATE, 18 august, ora 16:18 / Sepsi Sf. Gheorghe şi FC Hermannstadt continuă să se întărească pentru noul sezon. Sepsi l-a semnat pe mijlocaşul Boubacar Fofana, ultima dată la Gaz Metan. Contractul fotbalistului de 30 de ani din Guinea e valabil pentru un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. 450.000 de euro este cota lui Fofana pe site-urile de specialitate.

Fofana a semnat cu Sepsi. FOTO: facebook
Fofana a semnat cu Sepsi. FOTO: facebook

FC Hermannstadt l-a transferat pe Edson Pires, un mijlocaş ofensiv de 23 de ani. Fotbalistul este născut în Guinea-Bissau, dar are şi cetăţenie portugheză. S-a format la academia lui Benfica şi a mai trecut pe la grupele de juniori ale lui Manchester City. Ultima dată, a evoluat în a treia divizie portugheză, pentru Aljustrelense, în 24 de partide, marcând de 10 ori.

Edson Pires a semnat cu Hermannstadt. FOTO: facebook
Edson Pires a semnat cu Hermannstadt. FOTO: facebook

COVID-19 în cantonamentul lui Liverpool

UPDATE, 18 august, ora 16:12 / Liverpool efectuează stagiul de pregătire în Austria şi a primit o veste proastă, cu 11 zile înainte de primul meci oficial al sezonului. Presa locală anunţă că s-a înregistrat un test pozitiv pentru COVID-19 în grupul campioanei Angliei. Presa din Anglia a mers mai departe cu informaţia şi precizează că este vorba despre cineva din afara echipei pregătite de Klopp. De asemenea, antrenamentele decurg normal, iar persoana respectivă va fi retestată. Dacă al doilea test va fi tot pozitiv, Liverpool va intra în carantină timp de şapte zile. „Cormoranii“ sunt cazaţi într-un hotel care a blocat accesul publicului şi se testează la fiecare două, trei zile.


A murit Viorica Ionică, una dintre cele mai mari handbaliste din România

UPDATE, 18 august, ora 12:47 / Viorica Ionică, una dintre cele mai mari handbaliste din România, s-a stins din viaţă la 65 de ani. Căpitan al echipei naţionale timp de mai mulţi ani, sportiva a fost componentă a selecţionatei care a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din 1975, performanţă repetată şi la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

ADVERTISEMENT

După ce s-a retras din activitatea sportivă, Viorica Ionică a fost profesor de educaţie fizică la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamţ.

ştiri de ultimă oră
Doliu în handbalul românesc! A murit Viorica Ionică (a doua din stânga fotografiei)

“Am început activitatea sportivă la CSŞ Piatra-Neamţ din clasa a IX-a, când eram elevă la Liceul “Petru Rareş” (1970-1974), pe postul de portar, sub îndrumarea profesorului Ovidiu Ţoc. În anul 1973, am fost selecţionată în lotul de junioare al României, iar în anul 1974 eram deja în lotul de tineret. Am urmat cursurile universitare la IEFS Bucureşti între 1974 şi 1977, continuând însă şi activitatea sportivă.

Din anul 1974 până în anul 1986 am jucat în echipa naţională de senioare, având 237 de selecţii şi fiind căpitanul acesteia între 1979 şi 1986. Am devenit maestru al sportului din 1976. În această perioadă am participat la trei ediţii ale Campionatului Mondial şi la Jocurile Olimpice de la Montreal precum şi la numeroase turnee în ţară şi străinătate. M-am retras din activitatea competiţională în ianuarie 1989, la vârsta de 33 ani, din motive de sănătate”, spunea Viorica Ionică într-un interviu din 2007.

Dorinel Munteanu s-a înscris în PMP Galaţi

UPDATE, 18 august, ora 10:10 / Dorinel Munteanu este liber de contract după ce s-a despărţit de CSM Reşiţa în această vară şi intră în politică. Fostul internaţional român va candida pe listele partidului PMP pentru un loc de consilier local în oraşul Galaţi. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.

“De astăzi, marele campion Dorinel Munteanu face parte din echipa PMP Galaţi. Este o bucurie şi o onoare pentru noi să îi oferim oportunitatea de a deschide lista propusă de PMP pentru Consiliul Municipiului Galaţi. Numele lui Dorinel Munteanu este sinonim cu excelenţa în sport şi cu perioada de glorie a echipei Oţelul Galaţi. Ne-a făcut campioni în 2011 şi, pentru o perioadă, le-a insuflat oamenilor mândria de a spune că sunt din Galaţi”, a anunţat deputatul Cătălin Cristache pe contul oficial de Facebook.

Portarul Barcelonei va fi operat

UPDATE, 17 august, ora 23:09 / Marc ter Stegen va suferi o intervenție medială coordonată de doctorul Ramon Cugat. Germanul a avut iritații la tendon pe parcursul sezonului recent încheiat.

Barcelona are noi probleme după umilința din Liga Campionilor. Ter Stegen s-a accidentat la tendonul patelar drept. Barca nu a spus cât timp va lipsi de pe teren fotbalistul.

Jucătorul primei echipe, Marc ter Stegen, va suferi o intervenție chirurgicală pe tendonul patelar drept. Sperăm să ne vedem înapoi pe teren!”, a scris Barca pe pagina ei de Facebook.


Viitorul și-a luat fundaș spaniol

UPDATE, 17 august, ora 23:05 / Viitorul Constanța l-a adus pe fundașul spaniol Angel Martinez Ortega (29 de ani). Martinez este din Barcelona, și-a început cariera de fotbalist la Espanyol și poate juca atât ca fundaș stânga, cât și fundaș central.

Ultima dată, spaniolul a evoluat pentru formația din Grecia, Asteras Tripoli. Apărătorul a mai fost antrenat de noul tehnician al Viitorului, la CD Guijuelo, în al treilea eșalon spaniol, în urmă cu șapte ani.

În cariera sa, a mai evoluat pentru Espanyol B, Real Jaen, Deportivo B, Reus Deportu și Real Zaragoza. Nici măcar o dată nu a jucat fundașul în primul eșalon spaniol.

ADVERTISEMENT