News

Povestea incredibilă a celui mai temut criminal din Rusia. S-a prefăcut că e nebun, a evadat din închisoare și s-a “îndrăgostit” de soția dușmanului

Alexander Mavridi, unul dintre cei mai periculoși și celebri criminali din Rusia, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Află cum a fost prins ucigașul
08.07.2023 | 11:45
Povestea incredibila a celui mai temut criminal din Rusia Sa prefacut ca e nebun a evadat din inchisoare si sa indragostit de sotia dusmanului
ADVERTISEMENT

Tribunalul Regional din Moscova a emis un verdict în cazul penal senzațional al ucigașului lui Alexander Mavridi. Acesta a primit o pedeapsă de 20 de ani într-o închisoare cu regim strict pentru uciderea lui Vladimir Marugov, cunoscut drept “regele cârnaților”. Mavridi a fost și acuzat de răpirea și ținerea în captivitate a avocatului Alexei Zavgorodnii timp de doi ani.

“Regele cârnaților”, ucis cu brutalitate de criminalul Mavridi

Mavridi, în vârstă de 49 de ani, și complicele său Pașa Akhmedov au comis crimele în seara zilei de 1 noiembrie 2020. Cei doi infractori s-au ascuns lângă casa lui Marugov, în satul Anosino din regiunea Moscova și au așteptat momentul potrivit. Ei au intrat în casa proprietarului companiei Meat Empire și au pătruns în baie, unde se aflau Marugov și amanta sa. Cu ajutorul unei arbalete și a unui cuțit, Mavridi l-a ucis brutal pe omul de afaceri, încercând mai întâi să-l răpească.

ADVERTISEMENT

“Seara de 1 noiembrie 2020. Satul Anosino din regiunea Moscova. Citroen Jumpy oprește la 500 de metri de casa lui Vladimir Marugov, proprietarul companiei Meat Empire. Din el ies doi indivizi echipați cu măști și mănuși – Alexander Mavridi, în vârstă de 49 de ani, și complicele său Pașa Akhmedov. Au o arbaletă și un cuțit în mâini.

Se cațără peste gardul casei lui Marugov și se ascund lângă băi. Infractorii știu că proprietarul și amanta lui Sabina Gazieva vin aici cel puțin o dată pe săptămână. Oaspeții neinvitați au încercat să pătrundă în casa lui Marugov  de patru ori, dar planurile lor au fost în mod constant eșuate. Acum ucigașii decid să termine treaba și intră în casa avocatului”, au precizat anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Mavridi, originar din Kazahstan și asociat grupului criminal Red Diamond, s-a refugiat în Rusia după ce a avut conflicte cu liderii grupării. El și-a schimbat numele și a obținut cetățenia rusă. În Moscova, acesta s-a alăturat unui grup criminal și a ajuns să lucreze la un oficiu de înrolare. Acolo l-a cunoscut pe avocatul Zavgorodnii, pe care l-a răpit și l-a ținut în captivitate într-o cameră timp de doi ani.

Ucigașul a fugit din Kazahstan și s-a ascuns în Rusia

Mavridi a intrat în grupul criminal organizat “Red Diamond” în zorii tinereții sale. Acolo, liderul acestui grup l-a luat sub aripa lui și, poate, i-a prezentat elevului și noțiunile de bază ale “meșteșugului” său sângeros.

ADVERTISEMENT

După ce Red Diamond (n.r. liderul grupării) a fost ucis în Spania în 1998, noi lideri au ajuns în fruntea grupului său criminal organizat. Prudnikov (n.r. numele real al lui Mavridi) nu a găsit o limbă comună cu ei și în curând s-a certat complet. Autoritățile penale nu i-au iertat atâta îndrăzneală și au decis să scape de el, însă n-au reușit să-l omoare.

Acesta și-a dat seama că este vânat și s-a ascuns într-un spital de psihiatrie. Pentru mulți bani, a obținut certificatul că e nebun și a scăpat nu numai de răzbunarea liderilor grupării criminale organizate, ci și de închisoarea din Kazahstan. Totuși, atât bandiții, cât și polițiștii au continuat să-l amenințe acasă.

ADVERTISEMENT

După ce a terminat „tratamentul” într-un spital de boli mintale, Prudnikov a decis să se mute în Rusia. Pentru a face acest lucru, și-a schimbat mai întâi numele în Mavridi (din grecescul mαύρος – negru), iar în 2011 s-a căsătorit cu o rusoaică din Krasnodar și astfel a obținut cetățenia rusă. În 2012, Mavridi s-a mutat la Moscova și s-a scufundat mai adânc în lumea criminală a capitalei.

Întâlniri fatale și planuri malefice

În 2019, Mavridi a ajuns să lucreze la oficiul registrului Nagatinski, unde Tatiana Marugova, fosta soție a lui Vladimir Marugov, proprietarul companiilor Meat Empire și Ozeretski Sausages, a venit chiar înainte de închidere. Tatiana avea nevoie urgent de o copie a unui certificat.

Mavridi a lăsat femeia să meargă înainte și a început să vorbească cu ea. Marugova i-a lăsat cartea ei de vizită, iar el, la rândul său, a început să o curteze. Cei doi s-au împrietenit.

Tatiana a fost înșelată de soțul ei, care în 2015 a părăsit-o și a plecat la Sabina Gazieva, lăsându-i soției un conac pe Rubliovka (n.r. o zonă rezidențială de lux), un apartament în centrul Moscovei și o fabrică de cârnați. Totuși, după ce aleasa afaceristului i-a născut un fiu, acesta și-a regretat generozitatea și a decis să restituie proprietatea prin instanță.

“După ce am refuzat să reînregistrez proprietatea, au început să vină amenințări din partea fostului meu soț. Mi s-a spus că, dacă nu-mi pot calma avocații, o să mă omoare. M-a amenințat că îmi va arde casa”, a povestit Tatiana Marugova, ex-partenera afaceristului ucis de Mavridi.

Potrivit anchetatorului Serghei Bakanov, care a lucrat la cazul lui Mavridi, Alexandru avea atunci un plan de a-l elimina pe “regele cârnaților” Marugov și apoi de a se căsători cu bogata și recunoscătoarea Tatiana.

“Mavridi este un om viclean, un bun psiholog. Metodele sale sunt asemănătoare cu cele ale unui escroc: știe cum să câștige încrederea, să impresioneze, să se prezinte corect. La prima noastră întâlnire, Tatiana vorbea despre el cu admirație și nu credea că ar putea comite o crimă”, a explicat anchetatorul Balkanov.

Răzbunare sau dragoste?

Mavridi a aflat de la Tatiana despre viața și obiceiurile fostului ei soț și, în paralel, a pregătit crima. El l-a implicat în acest caz pe prietenul său Pasha Akhmedov, pe care l-a convins să se mute din Kazahstan la Moscova. Criminalii au încercat să pătrundă în casa lui Marugov de trei ori, dar de primele două ori proprietarul nu era acasă. A treia oară, pe 30 octombrie, infractorii au avut mai mult noroc. Când au văzut lumina din casă și mașina omului de afaceri în curte, au sărit gardul și au intrat în garajul în care se afla Marugov în acel moment. Mavridi urma să-l răpească pe “regele cârnaților” și să se ocupe de el într-un loc retras.

Criminalii au văzut că omul de afaceri este mai corpolent decât se așteptau și a înțeles că cei doi nu vor reuși să îl strângă de gât. Atunci Mavridi a decis să-l ucidă pe Marugov cu ajutorul lui Akhmedov. Complicele criminalului a observat o cameră de supraveghere video în fața casei și a renunțat la ideea lui Mavridi.

Cei doi au revenit în casa afaceristului. Mavridi l-a atacat cu o arbaletă și l-a lăsat să zacă în cameră. Între timp, Gazieva (n.r. amanta lui Mavridi) a reușit să-și elibereze picioarele, să găsească un telefon cu mâinile legate și să informeze serviciile de urgență despre atacul asupra casei. Între timp, mașina făptașilor, cu numărul de înmatriculare acoperit cu celofan, a atras atenția poliției. Cererile de a opri au fost ignorate de Mavridi și Akhmedov și a urmat o urmărire.

Eșecul criminalului

În timp ce fugeau, complicii au intrat într-o fundătură și au rămas blocați într-un șanț. Abandonându-și documentele și arma crimei în mașină, au fugit în pădure și s-au împrăștiat în direcții diferite. Akhmedov a scăpat de urmărire și s-a ascuns într-un tufiș de copaci. Acolo și-a aruncat hainele și și-a petrecut noaptea.

Mavridi a fost mai puțin descurcăreț. Criminalul  a mers mai întâi la casa sa din Odintsovo, iar de acolo la apartamentul fiului său. Câteva ore mai târziu, polițiștii s-au grăbit să intre în casă și i-a așteptat o surpriză. Așezat pe podea, înlănțuit de un calorifer, în cameră se afla celebrul avocat  Alexei Zavgorodni.

mavridi
Alexander Mavridi, unul dintre cei mai periculoși criminali din Rusia. Foto: YouTube.

 

Mavridi a devenit un “nebun profesionist”

Zavgorodni a fost descoperit într-o stare groaznică, fusese drogat cu medicamente [psihotrope] de multă vreme. Când a fost reținut, Alexander Mavridi a încercat să opună rezistență, dar a fost încătușat rapid. Apoi criminalul a schimbat tactica: a pretins că numele lui este Ivanov și că a venit din Rostov, prefăcându-se că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă și negând orice implicare în vreo infracțiune. Dar când nici asta nu a funcționat, Mavridi s-a prefăcut că este bolnav mintal.

Prin intermediul avocatului său a cerut expertize, dar acestea au arătat că acuzatul era absolut sănătos. În ciuda acestui fapt, Mavridi a continuat să simuleze tulburări mintale și a înscenat tentative de sinucidere, declarând că e posedat.

“Am aflat prima dată despre faptul că Mavridi s-a dat drept bolnav mintal din conversația cu avocatul său. Apoi a fost găsit în posesia unor documente care explicau cum să facă acest lucru în mod plauzibil. Dar experții au pus capăt poveștii, declarând în raportul lor că acuzatul a devenit pur și simplu un nebun profesionist”, a remarcat anchetatorul Bakanov.

Mavridi, condamnat la 20 de ani de închisoare

Când a devenit clar că instanța a luat în considerare expertiza, Mavridi a rămas tăcut și a refuzat să răspundă la orice întrebare. El a vorbit doar atunci când i s-a dat ultimul cuvânt, în încercarea de a-l face vinovat pe cel pe care l-a ucis, Vladimir Marugov.

“Dacă Marugov s-ar fi comportat altfel cu Tatiana și cu fiul ei, Dumnezeu nu ar fi poruncit așa ceva. Pledez vinovat și cer iertare victimelor”, a mărturisit Mavridi.

În timpul procesului, Mavridi a încercat să evite condamnarea prin schimbarea mărturiei, plângeri de tortură și pretinderea unei tulburări psihice. De asemenea, el a reușit să evite arestarea temporară, evadând dintr-un centru de detenție din Istra, lângă Moscova. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o recompensă de 1,5 milioane de ruble pentru ajutorul în prinderea lui. În final, Mavridi a fost prins și adus în fața justiției. Tribunalul l-a găsit vinovat de crimele săvârșite și l-a condamnat la 20 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT