News

Un criminal și-a atacat avocatul după ce și-a primit sentința. A ucis două persoane, dar și-a pierdut controlul în sala de judecată

Extrem de nervos după ce și-a primit sentința, o condamnare la moarte, un criminal și-a atacat violent avocatul chiar în sala de judecată.
29.06.2023 | 08:08
Un criminal sia atacat avocatul dupa ce sia primit sentinta A ucis doua persoane dar sia pierdut controlul in sala de judecata
Un criminal și-a atacat avocatul după ce și-a primit sentința: condamnare la moarte. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joseph Zieler, un criminal din Statele Unite ale Americii condamnat la moarte pentru uciderea a două persoane, și-a atacat violent avocatul imediat după sentința pronunțată de judecător.

Un criminal și-a atacat avocatul după ce și-a primit sentința: condamnare la moarte

Bărbatul de 61 de ani din Florida a fost condamnat la moarte pentru uciderea, în 1990, a unei fetițe de 11 ani și a babysitter-ului ei. La doar câteva secunde după aflarea verdictului, individul s-a năpustit cu furie asupra apărătorului său. Acesta din urmă s-a ales cu un cot în față.

ADVERTISEMENT

Cum au decurs evenimentele în sala de judecată. La finalul audierilor, care au avut loc luni, în Florida, Joseph Zieler a cerut să vorbească cu avocatul său Kevin Shirley, arată un videoclip apărut în online.

În timp ce Shirley s-a aplecat să discute cu clientul său, Zieler și-a ridicat cotul și l-a lovit cu putere pe bărbat în față. Imediat, oamenii de ordine din sală l-au imobilizat pe criminal și l-au scos din încăpere.

ADVERTISEMENT

Avocatul ucigașului nu a suferit răni grave. Acesta a avut chiar puterea să glumească. Shirley a spus că este în regulă, spunându-i judecătorului: ”Obișnuiam să boxez. Am primit lovituri mult mai dure decât aceasta”. Apoi, într-un interviu pentru NBC News, acesta a afirmat că nu a fost rănit și nu știe de ce l-a atacat clientul său.

În schimb, avocatul a fost numulțumit de reacția oamenilor de ordine din sală. ”Trebuiau să anticipeze cum va reacționa Zieler”, a spus Shirley într-o declarație făcută ulterior.

ADVERTISEMENT

Am avut o relație de colaborare foarte bună cu clientul meu. Probabil că a fost ultimul lui gest de a se mai face remarcat în public. Eu am fost singurul civil din apropierea sa”, a mai adăugat Shirley.

Joseph Zieler, un individ cu mai multe infracțiuni la activ

Joseph Zieler a fost condamnat pentru uciderea lui Robin Cornell, în vârstă de 11 ani, și a îngrijitoarei ei, Lisa Story, în vârstă de 32 de ani. Robin și Story au fost asfixiate și agresate sexual.

ADVERTISEMENT

Incidentul de luni din Florida nu a făcut decât să demonstreze personalitatea violentă a lui Zieler. Anterior, în timpul procesului, acesta a țipat la juriu și a făcut gesturi vulgare. De notat că individul a fost condamnat la închisoare pentru altă agresiune în 2016. La acea vreme s-a stabilit că ADN-ul său era la locul crimelor din 1990.

ADVERTISEMENT
Tags: