Life

Povestea de viață a surorilor rome de la Imperiul Leilor care i-au uimit pe jurați. Au vorbit despre omul din spatele succesului lor

Surorile rome de la Imperiul Leilor, care i-au impresionat pe jurați cu ideea lor de afacere, sunt un exemplu pentru comunitatea lor. Cine le-a îndrumat să devină femei de succes?
19.06.2022 | 15:52
Povestea de viata a surorilor rome de la Imperiul Leilor care iau uimit pe jurati Au vorbit despre omul din spatele succesului lor
Surorile rome de la Imperiul Leilor vor să devină un exemplu pentru comunitatea lor. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Surorile Stănescu care i-au impresionat pe jurații de la Imperiul Leilor, în special pe Cristina Bâtlan, au o poveste de viață demnă de laude. Fetele nu doar că vor să-și deschidă un atelier de modă pentru comunitatea lor ci sunt și studente, iar una dintre ele a intrat prima la facultate.

Una dintre surorile rome de la Imperiul Leilor a intrat prima la Conservator

Isabela este în prezent studentă la Conservator, în București, aici unde a fost admisă prima la Canto. De altfel, ea a ieșit și șefă de promoție la  Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT
Surorile Stanescu si parintii lor
Familia Stănescu. Sursa foto: Libertatea

 

Tot Isabela se ocupă de marketing și PR în cadrul afacerii care a urmează a fi lansată. Lorena este managerul, iar Irina este designerul, care până să ia parte la Imperiul Leilor avea create 150 de ținute.

”Nu avem niciun magazin din care să ne achiziționăm haine cu specific tradițional țigănesc”, a declarat Lorena antreprenorilor.

ADVERTISEMENT

În spatele succesului tinerelor se află tatăl lor, Marcel Stănescu. Surorile îl caracterizează drept un părinte ”avangardist”, deoarece ascultă un gen de muzică diferit, cu melodii de la ABBA, Michael Jackson sau Bonnie M.

De altfel, bărbatul preferă și să poarte o ținută obișnuită, decât cea tradițională. Și fetelor lui le-a permis să se îmbrace cum doresc.

ADVERTISEMENT

”Tăticul nostru este un avangardist. Asculta ABBA, Michael Jackson și Bonnie M, muzică pe care nu prea o ascultai în comunitate. El a avut curajul să închidă gura tuturor celor care au încercat să ne judece (…)

Femeile poartă baticul, care e un semn al căsătoriei, cam cum e verigheta la români, iar la bărbați e pălăria. Și el a refuzat să o mai poarte. A fost primul care a introdus blugii, geaca de piele în comunitate, în condițiile în care romii noștri se îmbrăcau în tradiționalul costum de obicei larg, ca pe vremea bunicilor. De la el avem dozele «rebele» din ceea ce suntem (…)”, a spus Isabela pentru Libertatea, care a mărturisit și că de curând a devenit și membră a Corului Regal.

ADVERTISEMENT

Cu toate că au primit mesaje de susținere din toată țară, unii romi nu sunt de acord. Îi critică pe părinții surorilor pentru că au ales ca fiicele lor să studieze, în loc să se căsătorească.

”Mama a primit foarte multe critici, chiar și la ora actuală. Mulți au întrebat-o: ce-ai făcut de ai trimis fata la facultate, să nu mai ai pic de control asupra ei? Ar fi trebuit să fie măritată până acum”, a povestit și Lorena.

Tot Lorena a mai adăugat despre tatăl ei că le-a învățat un lucru unic: ”ce avem în minte nu ne poate lua nimeni niciodată”.

În ceea ce privește afacererea cu atelierul de modă, surorile Stănescu nu au vrut să dezvăluie mai multe detalii. Cert este că dacă prima lor colecție de 500 de ținute se va vinde în online, toți ”leii” vor investi cei 100.000 de euro solicitați pentru 30% din business-ul tinerelor, a fost propunerea Cristinei Bâtlan.

ADVERTISEMENT