ADVERTISEMENT
Fotbal international

Povestea lui Thomas Partey: drumul de la sărăcie la transferul de 45 de milioane de euro la Arsenal

Autor: Sorin Dumitrescu | 06.10.2020 | 14:23
Povestea lui Thomas Partey: drumul de la sărăcie la transferul de 45 de milioane de euro la Arsenal
Povestea lui Thomas Partey, achiziţia de 45 de milioane euro făcută pe ultima sută de metri de Arsenal. Tatăl şi-a vândut tot din casă pentru ca fiul să ajungă fotbalist. Foto: Twitter Partey

Pe ultima sută de metri a perioadei de mercato, Arsenal a reuşit marea lovitură, dorită insistent de antrenorul Mikael Arteta. „Tunarii” s-au înţeles cu Atletico Madrid pentru mijlocaşul ghanez Thomas Partey.

ADVERTISEMENT

Arsenal nu a reuşit, cu toate eforturile făcute, să obţină un preţ mai mic de 45 de milioane de euro, adică valoarea clauzei de eliberare de Atletico Madrid, spaniolii neacceptând să lase nici măcar un euro din această sumă.

Cum Arteta a insistat asupra faptului că Partey este omul ideal pentru a da forţă compartimentului median, până la urmă şefii londonezilor au acceptat şi tabloidul The Sun consideră că Arsenal a reuşit o achiziţie de mare valoare, care o plasează între favoritele la Top 4.

Thomas Partey a fost unul dintre favoriţii lui Diego Simeone

Noul jucător al „alb-roşiilor” este un fotbalist foarte apreciat de către fostul său antrenor de la Atletico, Diego Simeone, pentru că este genul de mijlocaş de mare travaliu, extrem de prezent în ambele faze ale jocului.

ADVERTISEMENT

Simeone ar fi vrut ca Partey să rămână sub comanda sa şi a blamat conducerea pentru sumă prea mică pusă ca şi clauză de eliberare a jucătorului, care l-a pus acum în imposibilitatea de a se opune plecării.

Thomas Partey are o poveste de viaţă care se regăseşte frecvent pentru jucătorii proveniţi din ţări unde sărăcia reprezintă o prezenţă firească în viaţa oamenilor. Provenit dintr-o astfel de familie în care tatăl muncea din zor pentru a ţine o casă cu şapte copii, Thomas a iubit fotbalul de mic.

Sacrificiul făcut de familie pentru a-l ajuta să scape de sărăcie și să devină un mare fotbalist

El a avut un singur vis, acela de a ajunge să joace fotbal la cel mai înalt nivel şi pentru aceasta bătea mingea aproape toată ziua. Tatăl a fost cel care a făcut efortul de a-i cumpăra primele ghete de fotbal şi l-a dat la echipa de copii a clubului din localitatea natală, Krobo Oudoumase.

ADVERTISEMENT

A fost repede remarcat pentru calităţile sale, însă un agent de jucători i-a explicat lui Partey senior că singurul mod ca fiul să ajungă în top este să plece din Ghana la un club din campionatele mari ale Europei, unde să poată creşte sub o atentă îndrumare.

Dar pentru aceasta trebuiau bani de viză, pe care familia Partey nu îi avea. A încercat mai întâi, în fel şi chip, să obţină o sponsorizare, însă fără succes. Văzând că nu poate face rost de banii necesari pe această cale, tatăl a luat decizia radicală de a vinde cam tot ce avea mai preţ de casă în casă, spunându-le celorlalţi că, după ce va ajunge mare fotbalist, Thomas le va da înapoi tot ce s-a făcut sacrificiu pentru el.

ADVERTISEMENT

Puştiul a mers în Spania, unde a dat probe la Atletico, a impresionat şi a rămas la Academia clubului până când a fost promovat de Diego Simeone la prima echipă şi nu a trecut mult până a devenit o prezenţă obişnuită în prima echipă. Iar acum, la 27 de ani a ajuns la Arsenal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!