Sport

Povestea pozei care a stârnit un nou scandal în fotbalul românesc. Ce căuta arbitrul Găman la petrecere alături de jucătorii Universităţii Craiova. Exclusiv

Arbitrul Cătălin Găman, care a stârnit furia Rapidului şi a lui CFR Cluj după ultimele 2 meciuri, a participat recent la o petrecere cu jucătorii Universităţii Craiova
30.03.2024 | 18:51
Povestea pozei care a starnit un nou scandal in fotbalul romanesc Ce cauta arbitrul Gaman la petrecere alaturi de jucatorii Universitatii Craiova Exclusiv
Cătălin Găman a petrecut alături de fotbaliștii Craiovei și a apoi a arbitrat Rapidul în înfrângerea cu Farul şi egalul lui CFR Cluj la Sepsi stârnind furia ambelor echipe
ADVERTISEMENT

Cătălin Găman a stârnit scandal după ultimele două partide arbitrate: Rapid-Farul, una pe care echipa lui Gică Hagi a câștigat-o cu 2-1 în Giulești, dar şi Sepsi – CFR Cluj, scor 1-1, meci ce a stârnit furia lui Cristi Balaj. Toate acestea la nici două luni după ce participase la o petrecere a fotbaliștilor Universității Craiova.

Cătălin Găman a fost pe 10 februarie la petrecerea alături de jucătorii Craiovei

Digisport și Prosport au publicat o fotografie cu Cătălin Găman la petrecerea aceea. În imagine mai apar Alexandru Crețu, Nicușor Bancu, Andrei Ivan, Silviu Lung și soția lui Alex Mitriță. La party au mai fost și alți fotbaliști ai Universității.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este important și completează contextul: petrecerea a avut loc recent! Găman a fost alături de jucătorii Craiovei într-un local cu nici două luni înainte ca partenerii lui de petrecere să înceapă bătălia în play-off cu Rapid şi CFR Cluj, cluburi care i-au contestat vehement maniera de arbitraj în ultimele două jocuri.

Arbitrul George Găman, alături de fotbaliștii Universității Craiova
Arbitrul George Găman, alături de fotbaliștii Universității Craiova

Evenimentul acela a avut loc pe 10 februarie și a fost prilejuit de ziua de naștere a fetiței lui Alexandru Mateiu, mijlocașul Universității. Copilul a împlinit un an. Apropiați ai arbitrului din Craiova au povestit pentru FANATIK și au încercat să explice de ce nu ar fi grav gestul lui Găman.

ADVERTISEMENT

“Cătălin şi Alex Mateiu sunt prieteni de familie”. Reacţia lui Găman

”Cătălin și Alex Mateiu sunt prieteni de familie. La petrecere a fost invitată toată familia Găman, nu numai arbitrul: frați, soții, copii. Și nu era un eveniment organizat pentru fotbaliști, era mai degrabă o petrecere pentru copii, cu zâne, cu prințese, cu Spiderman” sunt argumentele lor.

Contactat de către FANATIK, arbitrul a precizat că nu poate nici să confirme, nici să infirme datele și că nu are aprobarea Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru a comenta în vreun fel în media.

ADVERTISEMENT

De ce au făcut rapidiștii legătura dintre petrecerea aceea și eșecul lor din partida cu Farul? Ei au protestat pe aproape tot parcursul jocului față de prestația ”centralului” Găman. Momentul culminant al nervilor a apărut în minutul 67, atunci când a fost eliminat Răzvan Oaidă. Giuleștenii au considerat că arbitrul ignorase un alt fault în faza aceea.

Albion Rrahmani căzuse într-un duel cu Ionuț Vână, Găman a lăsat jocul să continue și așa s-a ajuns ca Oaidă să-l calce pe Mihai Popescu, care plecase pe contraatac. Mijlocașul ex-FCSB a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Scorul era deja 0-2, așa că eliminarea le-a îngreunat și mai tare misiunea rapidiștilor.

ADVERTISEMENT

După finalul meciului, într-un moment în care Bergodi protesta, Găman avea să-l elimine și pe ofițerul de presă al Rapidului, Lucian Ionescu.

Mi-e greu să accept așa ceva. Să inventezi lucruri e greu de acceptat. Ce interes ai!? – Cristi Balaj, după Sepsi – CFR Cluj 1-1, arbitrat de George Găman

Cătălin Găman n-o poate arbitra pe Craiova, dar poate fi delegat la meciuri ale rivalelor Rapid şi CFR Cluj

În meciul Rapidului cu Farul, echipa lui Bergodi avea să ajungă să spere până la final în egalare tocmai datorită unei alte decizii controversate a lui Găman. Arbitrul a dictat un penalty pentru vișinii după un presupus fault al lui Rivaldinho asupra lui Paul Iacob. Rrahmani a transformat lovitura de pedeapsă din minutul 85, după proteste vehemente ale lui Hagi și ale jucătorilor lui.

CFR Cluj, de pe altă parte, a contestat vehement un penalty neacordat de Găman la Birligea, în prima repriză a jocului de la Sf Gheorghe cu Sepsi.

Găman, al cărui domiciliu este în Craiova, nu are voie să fie delegat la meciuri ale Universității. Regulamentul le permite doar bucureștenilor să conducă jocuri ale formațiilor din același oraș. Dar Cătălin poate fi delegat la partide ale rivalelor din campionat ale Craiovei. Așa cum a fost cazul cu jocul acesta dintre Rapid și Farul sau cel al CFR Cluj cu Sepsi.

ADVERTISEMENT