News

Povestea tragică a două surori din Ucraina unite de lacrimile durerii. Ambele şi-au pierdut soţii pe front, la distanţă de cateva zile

Două surori din Torchin își plâng soții căzuți în război. Jumătățile lor s-au înrolat în armată și nu au mai revenit acasă.
30.06.2023 | 16:01
Povestea tragica a doua surori din Ucraina unite de lacrimile durerii Ambele siau pierdut sotii pe front la distanta de cateva zile
Lacrimi și durere într-o familie de ucraineni, Foto: Colaj Fanatik/Captura Youtube.
ADVERTISEMENT

Tragedie și doliu în satul Torcin din regiunea Volîni, Ucraina, unde două surori și-au pierdut soții în timpul războiului. Matvei Overciuk, un tânăr de 26 de ani, și Vladimir Kovalenko, în vârstă de 37 de ani, au căzut pe front în iunie 2022, lăsând în urmă soțiile lor îndurerate. Iulia și Anna au fost niște femei iubitoare. Acum, cele două văduve încearcă să-și refacă viața, însă durerile lor nu pot fi potolite. Femeile nu încetează să plângă și își aduc aminte de cele mai frumoase momente petrecute alături de bărbații lor.

Amintiri frapante, împărtășite de două surori din Torcin

Iulia, în vârstă de 24 de ani, a rămas văduvă și mamă a micuțului Miron, care a împlinit recent un an. Înainte de război, familia locuia în Kiev, iar după izbucnirea conflictului, Matvei a luat decizia de a-și proteja familia și i-a dus într-un loc sigur în regiunea Kiev, el înrolându-se în armată. Cu lacrimi în ochi, Iulia povestește cum Matvei a plecat pe front, îndemnând-o să aibă grijă de fiul lor și să fie puternică.

ADVERTISEMENT

„S-a așezat și mi-a spus: ‘Împachetează-ți lucrurile, trebuie să te duc pe tine și pe Miron într-un loc sigur și să mă înrolez în armată. Mai întâi, eu și fiul meu am fost evacuați în regiunea Kiev, apoi în Volîni. Matvei s-a alăturat forțelor armate ale Ucrainei. Se uită la Miron și spunea: ‘Ești tot ce are acum. Trebuie să ai grijă de el”, își amintește printre lacrimi Iulia.

Potrivit Iuliei, Matvei nu a arătat niciodată slăbiciune și nu s-a plâns de nimic în timpul serviciului său militar. A fost un erou curajos care și-a dedicat viața apărării țării sale și a celor dragi. Matvei Overciuk a căzut pe 22 iunie lângă Lisiciansk, fiind prima pierdere a unui pluton de rachete antiaeriene al unui batalion de infanterie motorizată al brigăzii a 10-a.

ADVERTISEMENT

Soții visau la o casă

Eroul a fost înmormântat în satul natal din Volîni. Sora Iuliei, Anna, la momentul tragediei, își aștepta soțul Vladimir din război. În primele zile ale unei invazii la scară largă, s-a alăturat apărării locale și apoi a plecat spre est. Vladimir nu a mai dat nicio veste.

Femeia a refuzat să creadă în moartea iubitului. Cei doi aveau planuri mărețe. Soții visau să-și construiască o casă și să trăiască în liniște și pace “Pe 27 iunie, mi-a scris: ‘Îmi iau rămas bun de la tine, ne-au aruncat în rahat’. Iar pe 1 iulie m-a sunat. Am vorbit vreo 30 de secunde. Nu l-am mai auzit”, spune Anna.

ADVERTISEMENT
văduve
Îndrăgostiții aveau planuri mărețe. Foto: Captura Youtube.

 

Câteva zile mai târziu, rudele au început să se îngrijoreze: “Ei credeau că este în captivitate. Bunica mea a visat că Vovka îl îmbrățișează pe Matvei. M-am supărat, nu voiam să cred că Vova a murit, dar înțelegeam ce înseamnă acest vis”.

“Nu puteam să ne imaginăm că Vova sau Matvei nu vor veni acasă. Și după moartea lui Matvey, deja credeam că acest lucru nu se poate întâmpla din nou. Nu se poate că soții noștri să moară într-o lună”, mai spune Anna.

ADVERTISEMENT

Ulterior, femeia a primit un mesaj oficial din partea comandanților militari. Vladimir Kovalenko, în vârstă de 37 de ani, a decedat  în timpul luptei. Surorile spun că este important pentru ele ca soții lor și cei care și-au sacrificat viața să fie amintiți ca eroi.

ADVERTISEMENT